9 dolog, ami nemcsak alváshoz, hanem álmodozáshoz is tökéletessé teszi a hálószobát

Lehet, hogy nem alszunk téli álmot, de valljuk be, télen igen is több időt töltünk a hálószobánkban. Ha már úgysem lehet kimozdulni, hétvégi reggeleken többször visszaalszunk, esetleg még a reggelit is az ágyban fogyasztjuk el. Ha szoktunk ágyból TV-t nézni, akkor ezzel is több időt töltünk télen, mint ahogy egy jó könyvvel is lehet, hogy szívesebben kuckózunk be a puha ágyba. Ezért is fontos, hogy ilyenkor még nagyobb figyelmet szenteljünk a hálószobánknak, mai cikkünkben olyan hálókat mutatunk, amelyek nemcsak alváshoz, de álmodozáshoz is tökéletesek.

Egy álmodozásra késztető fal

A kiemelt falak eddig is népszerűek voltak a hálószobákban, de ha jól választjuk meg a színvilágot és a mintát, a kiemelt fal, akár álmodozásra is késztethet, mint ennek a hálószobának a kék hullámokat ábrázoló fala is.

Ebben a mosonmagyóvári családi házban például zöld esőerdőt ábrázoló tapétát kapott az ággyal szemközti fal.

Egyedi építészeti elemek és személyes tárgyak

Ha tetőtérben van a hálószobánk, abból máris sokat kihozhatunk, a bal oldali képen látható hálószobában például feketével emelték ki a látszógerendákat, a tető szögletességét pedig az íves ablakok és a boltív ellensúlyozza. Ezen felül a helyiséget sok képpel, szép lakástextilekkel tették személyesebbé.

Csak egy csepp élénk szín

A hálószobában természetesen a visszafogott, semleges vagy pasztellszínek a megnyugtatóak, de valamilyen élénk színnel azért feldobhatjuk a helyiséget.

Hirdetés

Egy jó kis ülőkével

A hálószobában persze nappal is tölthetünk időt, amihez érdemes valami szép kis ülőalkalmatosságot beszerezni. Az ágy végében egy kis pad vagy ottomán kényelmetlen ahhoz, hogy olvassunk vagy álmodozzunk, de ha elég nagy a szoba egy kisebb, mutatós kanapé vagy fotel igazán feldobja a helyiséget.

Kilátással

Persze álmodozáshoz a legjobb, ha csodás kilátásunk van a hálószobánkból, ezen viszont csak új lakás vásárlásakor tudunk változtatni.

Ennek a II. kerületi lakásnak a teraszajtaján keresztül a teraszra, onnan pedig a fák zöld lombjaira láthatunk, de az ágy feletti tájkép is pótolhatja a kilátást.

Baldachinnal

Azért valljuk be, álmodozni igazán egy baldachinos ágyban lehet.

Egy krétafallal

Egy krétafalra mindig olyan dekorációt rajzolhatunk, amilyet csak szeretnénk. Ez helyettesítheti a fejtámlát is, de kerülhet olyan falra is, amire az ágyban fekve épp rálátunk.

Hirdetés

Egy szép tükörrel

Egy szép és/vagy nagy tükör igazán hangulatossá teszi a hálószobát. Díszes kerettel álmodozásra késztet.

Megfelelő mennyiségű díszpárnával

Persze álmodozni csak kényelemben lehet, ehhez pedig sok szép díszpárna is szükséges.

És fontos a szép ágytakaró is, ennek a rózsadombi lakásnak a hálószobájába egyforma ágytakarót és díszpárnákat választottak.

Külföldi képek forrása: elledecor.com

© 2021 (v150.202005)