Mi a legjobb vétel most Terézvárosban, ha a körúton belül keresünk lakást?

A hatodik kerületi lakáspiac mindig is az érdeklődés középpontjában állt, mostani cikkünkben a körúton belüli részre koncentrálunk. Itt a kínálat rendkívül nagy és nagyon vegyes – mintegy ezer lakás van jelenleg a piacon –azonban feltűnően kevés köztük az új építésű.

Egy jó adottságú emeleti lakás ára 800 000 Ft-környékéről indul négyzetméterenként, az újszerű és új lakások esetében teljesen általános az egy milliót meghaladó, a csúcs pedig a majd kétmilliós négyzetméterenkénti ár.

Ha megvizsgáljuk, hogy hol és mit kapunk a kerületen belül ennyi pénzért, akkor azt látjuk, hogy az ársáv alján a rossz adottságú, sötét, udvari lakásokat találjuk 750-850 ezer Ft-os m2 ár között. A másik véglet pedig a Király utcában és az Andrássy úton található új építésű lakások ára, ahol akár 1,9 M Ft-ot is elkérnek egy lakásért négyzetméterenként.

dítő színfoltként jelent meg számunkra a kínálatból egy olyan projekt, a Zichy Highlife, ahol kiemelt figyelmet kapott a modern megjelenés mellett a műszaki tartalom. A lakások kialakítása végiggondolt, saját ízlésünkre, igényeinkre formálható. Ár-érték arányban pedig a legjobb, egy millió körüli négyzetméterenként, ami új és újszerű lakások között is az egyik legkedvezőbb.

Egy projekt, ahol arra törekedtek, hogy a ma elérhető vezető megoldások közül minden alapáras legyen, mint például a hőszivattyús mennyezet hűtés, padlófűtés, három rétegű üvegezésű, redőnytokos, fa nyílászárók, melyeknek köszönhetően AA-s energetikai besorolású lakások jöttek létre, vagy éppen a 10 000 Ft-os négyzetméteráron választható burkolatok, magas minőségű beltéri ajtók és szaniterek. Tapasztalatunk szerint, a városban több helyen kínálnak – hasonló áron – új építésű lakásokat, lényegesen alacsonyabb műszaki tartalommal.

 

A vételárat érdemes megvizsgálni annak tükrében is, hogy mennyibe kerülne, ha vennénk egy olyan használt lakást a környéken, amiben látjuk a potenciált, de alaposan fel kell újítani. Egy ilyen ingatlanhoz, legjobb esetben is, 800 000 Ft-os áron juthatunk a környéken négyzetméterenként. A felújítás és átalakítás költsége nagyban függ a vásárolt lakás állapotától, és az elvárásainktól. Ablakcsere, új padló, fűtés és elektromos hálózat felújítás esetén, közepes minőség mellett sem tud megállni a költségvetés 150 000 Ft-os m2 ár alatt, sőt ezt messze meg is haladhatja.

Egy magas minőségben felújított lakás jóval több, mint egy millió forintunkba fog kerülni négyzetméterenként, sok kihasználatlan területtel, és az épületet nem tudjuk megújítani, az marad olyan, amilyen.

A Zichy Highlifeban ennyi pénzért mindent megcsinálnak helyettünk, úgy, ahogy mi kérjük.

Amennyiben nem szeretne folyamatosan a ’mesterekre’ várni, őrködni a munkások felett, veszekedni a szomszédokkal, és hónapokig – vagy akár egy évig is – gyomorgörccsel ébredni, akkor vásároljon inkább a Zichy Highlifeban. A beruházó korábbi – szakmai díjakat nyert – munkái és öt év teljeskörű garancia vállalása kellő biztosíték a nyugalomra.

A cikk megjelenését a Zichy Highlife fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kihallgatta az ügyészség Varga Juditot - egyelőre tanúként

Kihallgatta az ügyészség Varga Juditot - egyelőre tanúként

Az ügyészség részleteket közölt a Magyar Péter hangfelvétele kapcsán indult nyomozás állásáról.

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Jót tett a februári turisztikai statisztikának a szökőnap és a kellemes időjárás is. 

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Vajon kik lehettek azok, akik orosz pénzért igyekeztek megfúrni Ukrajna uniós támogatását?

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Komoly vádakkal gyanúsítják. Vajon ilyen határozottan fognak eljárni a Magyar Péter által felvetett ügyekben is?

© 2024 (v2.202102)