5 nagyszerű ötlet, ha neked is csőkonyhád van

A csőkonyhákban nem az a legrosszabb, hogy kicsik, hanem még hosszúak és keskenyek is, ráadásul nemcsak a panellakásokban, hanem a téglaépítésű házak kis lakásaiban is találkozhatunk velük, ahol sokszor még a bejárati ajtó is közvetlenül ide nyílik. Berendezésük nemcsak azért állíthat kihívások elé, mert nehéz őket praktikusan berendezni, hanem mert hiába használjuk ki a legjobban a teret, akkor sem fog sokkal jobban kinézni. Azaz, van néhány ötlet, amivel mégiscsak remekül fel lehet dobni, őket, ezek közül mutatjuk az 5 legjobbat.

Hangsúlyos mennyezettel

A csőkonyhákban nem sok szabad falfelület van, így érdemes a padlóra és a mennyezetre koncentrálni. Ráadásul ezek megfelelő dekorálásával akár el is terelhetjük a figyelmet a helyiség hosszú, keskeny vonalairól. A mennyezetre válasszunk valamilyen élénk színt, vagy különleges mintát, ha elég nagy a belmagasság, akár sötét színű is lehet, vagy vásároljunk nagyon mutatós lámpát.

Izgalmas padlóval

A padlót érdekesebbé tehetjük egy szőnyeggel vagy különleges mintájú járólappal is. Itt is érdemes kipróbálni az élénk színeket, a keresztben csíkos szőnyeg tágítja is a teret.

Érdekes falburkolattal

Az is jó megoldás, ha színes konyhaszekrényt választunk, de az is, ha a fehér vagy semleges színű konyhaszekrényhez választunk, élénk színű, vagy érdekes mintájú csempét, esetleg a festett fal kap valamilyen vidám színt. Csempe helyett természetesen a táblafesték, vagy az azt utánzó burkolat is nagyszerű megoldás lehet, ahogyan ebben a XI. kerületi lakásban is látható.

A csőkonyháknál külön probléma lehet, ha a bejárati ajtó is közvetlenül ide nyílik, ebben az extra mini, 20 nm-es, erzsébetvárosi lakásban, még a lépcső is innen vezet fel a galériára, így szinte minden fehér lett, ám a mozaikcsempe és a színes székek remekül feldobják a konyhát.

Nyitott polcokkal

Semmi sem teszi tágasabbá a csőkonyhákat, mint a nyitott polcok. Ha semleges színű a konyhánk, helyezzünk el rajta élénk színű edényeket, dísztárgyakat.

Serpenyőkkel

A fényes rézserpenyők nem csak egy nagy konyhában, de egy csőkonyhában is remekül mutatnak, különösen, ha csak az egyik oldalon fér el konyhaszekrény, és a másik falat kampókra akasztott edényekkel tennénk hasznosabbá.


Ebben a XIII. kerületi lakásnak a konyhájában az egyik falon csak azért fért el a mosogató, mert itt van egy falmélyedés, a mosogató felett egy rácsos polc kapott helyett, amire fel lehetett akasztani a serpenyőket.

Külföldi képek forrása: pinterest.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Mi történt az orosz-ukrán háború 790. napján? Keddi összefoglalónk. 

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

A 16. héten is nagyot dobott a TV2, folytatódott a nyerő széria.

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

© 2024 (v2.202102)