Ahol a panoráma a végtelen égbolt: Álomszép tetőtéri lakásokat hozunk

A tetőtéri lakások legnagyobb értéke abban rejlik, hogy amennyiben tetőtéri ablakokat építünk be, gyakorlatilag nemcsak rengeteg napfényt engedünk be otthonunkba, hanem elvehetetlen panorámát is kapunk a csillagos, vagy épp napfényes égboltra. Persze a berendezéshez szükség van az ötletességre, de pont ennek köszönhetően teljesen egyedi lehet a lakásunk. Mai válogatásunkban csodásan szép tetőtéri lakásokat gyűjtöttünk össze, nagyszerű építészeti vagy épp lakberendezési megoldásokkal.

Dupla belmagasságú nappalival és galériával, Kecskeméten

Kecskemét belvárosában, a Rákóczi sétány környékén, egy 7 lakásos társasház teljes tetőterét elfoglalja ez a 129 nm-es, nappali + 3 hálószobás lakás. A lakás alapterületének nagy részén galériát építettek be, ahol egy plusz hálórész, fürdőszoba, szauna, háztartási helyiség kapott helyet, a fennmaradó résznek köszönhetően pedig a nappali dupla belmagasságú lett, mutatós gerendákkal, a gerendák felett egy grandiózus csillárral és egy plusz tetőablakkal. A lakás fehér, vintage stílusú berendezést kapott, ahol csodásan mutat a nappali szürkére festett kandallója.

Napsütötte lépcsővel Debrecenben

Szintén belső kétszintes ez a debreceni lakás, amelynek alsó szintjén dupla belmagasságú, látszógerendás, három tetőablakkal megvilágított, amerikai konyhás nappali, fürdőszoba és egy hálószoba, felső szintjén további két hálószoba található. A nappaliból egy gyönyörű kovácsoltvas csigalépcső vezet fel az emeletre, amelyet egy tetőablak is megvilágít.

Napfényes fürdőszobával a VI. kerületben

A társasházi lakásokban sokszor középre kerül a fürdőszoba, így nem lehet ablaka, ebben a VI. kerületi lakásban azonban pont ez vált a fürdőszoba előnyére, hiszen így nemcsak dupla belmagasságot, hanem tetőablakot is kapott, akárcsak az előszoba.

A lakás egyébként egy art deco házban található, nappalija és konyhája az udvarra, utcai nézetű hálószobáinak ablakai az égre néznek.


Amikor a lakásodba érkezik a lift…

Egy igazi penthouse lakást is mutatunk a II. kerületből, melynek érdekessége, hogy a lift egyenesen a lakásba érkezik, és a nappali nemcsak a tetőablakok, hanem a hatalmas teraszajtó miatt is rendkívül világos. A terasz a belső udvarra néz, és mindkét hálószobához külön fürdőszoba tartozik, de egy harmadik szoba is leválasztható.

Látszógerenda saját ízlésre szabva, Sopronban

A látszógerendák nagyon nagy népszerűségnek örvendenek, de a minimalista stílus kedvelői talán nem annyira kedvelik, rusztikus felületüket. Ennek a soproni, belvárosi lakásnak a hálószobájában ezt a problémát nagyszerűen megoldották, a gerendát a szemközti fal látványos tapétájával burkolták.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)