Felejtsd el a csempét! Alternatívák hátfalra a konyhában

A konyhai hátfal elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük a falat a szennyeződésektől, ezért is vált népszerűvé a csempe, hiszen könnyen tisztítható. De azért léteznek más alternatívák is. Mai cikkünkben erre hozunk példákat.

Fából

A fa nagyon szép, természetes, nemhiába választjuk sokszor a laminált lapok közül is a faerezet mintásat. Karbantartása persze nem olyan egyszerű, és megfelelő előkezelést is igényel, de rusztikus konyhákba azért mégiscsak jobban illik, mint a laminált lap.

Üveglap

Az üveglap a legegyszerűbb és legkönnyebben tisztán tartható konyhai hátlap, ráadásul sokféle színben és mintával elérhető. Sima felületének köszönhetően gyakorlatilag sem a penész, sem semmilyen kosz nem tud megragadni rajta. Ebben a mogyoródi családi házban is ezt a megoldást választották.

Táblafestékkel

A táblafestékkel lefestett fal, a legjobb ötlet annak, aki egy kis kreativitással szeretné feldobni a konyháját. Egyrészt mindig változtathatunk a mintáján, másrészt ezt a legkönnyebb személyessé tenni, arról már nem is beszélve, hogy mosható.

Ráadásul mindenféle színben kapható vagy kikeverhető, de konyhába azért mégiscsak a feketét ajánljuk, így a kávéházi hangulat is adott.

 

Természetes kő

A természetes kőburkolat felülmúlhatatlan, függetlenül attól, hogy elegáns márványból, vagy rusztikus terméskőből készült. Ebben a miskolci rönkházban is ilyen burkolatot választottak.

Téglafal

Teljesen mindegy, hogy klinkertéglából vagy bontott téglából készül. A téglafal most igazi reneszánszát éli. Igazán strapabíró és könnyen tisztítható, egyedül a fugák piszkolódhatnak könnyen, azokat viszont könnyen megvédhetjük lakkal.

Beton

A betonfalak rendkívül dekoratívak tudnak lenni, és már nemcsak a klasszikus szürke színben érhetőek el. Ebben az egri lakásban például vízálló, mosható dekorbeton burkolatot kaptak a falak.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Itt az új kutatás: óriásit szakíthat Magyar Péter pártja

Itt az új kutatás: óriásit szakíthat Magyar Péter pártja

A Tisza Pártot a választók mintegy negyede támogatja az Iránytű Intézet országos kutatása szerint.

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Mit főztek ki Orbán Viktorék? Megint nagy bejelentések érkeznek!

Összetrombitálta a kormány csütörtökre a magyar sajtó apraja-nagyját, lesz miről beszélni.

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Itt a bejelentés: megint belenyúl a kormány az üzemanyagárakba

Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Az Európai Unió legnagyobb, Magyarországot is magában foglaló bővítésére emlékeztek szerdán.

© 2024 (v2.202102)