Jön a tavasz, irány a természet – és a luxuslakás-vásárlás

Ha lassan is, végre megérkezik a tavasz, és talán újraindul a mindennapi, normális élet is pár héten, legfeljebb 1-2 hónapon belül. A tél-végi, ráadásul korlátokkal élt mindennapok mellett ugyanakkor akad egy-két olyan dolog, ami nem, vagy alig állt le a pandémia alatt. Ilyen például a lakásépítés. Akkor is érdemes sietnie, ha új vagy újszerű luxuslakást keres!

A lakások iránti kereslet nem enyhült; mi több, a 2021-től bevezetett kormányzati otthonteremtési ösztönzők – például az újra 5 százalékos lakásáfa – hatására már januárban öt éves rekordot döntött a kereslet, ami mintegy 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ez pedig azt jelenti, hogy aki most újszerű, vagy új, minőségi lakást akar megcsípni, igenis érdemes sietnie. Tavaly ugyanis alig indult új építkezés, ha tehát valaki nem 1,5-2 év múlva szeretne csak költözni, hanem már ma a készet keresi, az nézzen szét gyorsan, el ne fogyjanak az orra elől a korábban elkezdett, már átadás alatt lévő lakóparki lakások.

Óbudán sincsen most sok ezekből, különösen nem az olyan, luxus színvonalat képviselő otthonokból, mint amilyenek az Erdőalja úton épülnek.

Ezek különlegessége, hogy nem 50-100, de még csak nem is 20-30 lakásos tömeg-tömbök, hanem mindössze két villa, egyenként mindössze 5-5 otthonnal.

A jómódúak épen az efféle elegáns lakásokat keresik, ahol sem az elhelyezkedéssel és a minőséggel, sem pedig a lakás méretével és elrendezésével nem kell kompromisszumokat kötni!

Ezúttal tehát éppen egy ilyen luxus-villaparkot mutatunk a Testvérhegy és a Táborhegy határán, ahol már folyamatban van a használatbavételi engedély megszerzése, és a lakások fele már el is kelt, igaz itt még tetőteraszos, igen tágas penthouse otthon is van a kínálatban.

Az EA85 nevű villaparkról tudni kell, hogy panorámás, „szuperluxus” budai környékeken épül, nagy, tágas telkeken. Mi több a villalakások belső tere, belső elrendezése is sokkalta szellősebb, mint egy modern lakóparkban: jelentsen nagyobbak a helyiségek, a teraszok pedig tágasak, panorámásak, teli-üveg ajtókkal a természet közelségét nyújtják mind a 4 évszakban.

Ez az igazi madárcsicsergős, gyönyörű kilátással megáldott, nívós park értékét csak növeli a természetvédelmi terület közelsége és az igazi budai hegyi levegő.

E külvárosias elhelyezkedés dacára nincs messze ide a Bécsi út-Vörösvári úti csomópont és az Aranyvölgyi vasútállomás sem. Három nagyobb bevásárlóközpont is van innen pár percre autóval, de – szintén közel – a Bécsi úti csomópont mellett ott van az Óbudai piac, rendelőintézet, iskolák, éttermek és számos áruház, valamint a villamos- és a busz-végállomások (1,17,19,41 villamosok, és fél tucat buszjárat) is közel esik ide. De fenn a domb oldalában, a házhoz egészen közel óvoda, iskola és élelmiszer bolt is van.

Nézzük, milyenek itt a lakások: a tágas telken e luxus társasházakból mindössze kettő darab épül, mint említettük, házanként mindössze öt-öt lakással. A hipermodern, minimalista stílusban épült, kivétel nélkül igen nívós otthonok nappalijában tehát óriási üvegfelületek, amely mögött dombokra, illetve a városra néző kilátás fogadja a lakókat. Nem csak elméletben, hanem a valóságban is luxus színvonalat képviselő, hatalmas tágas belső terekkel váró otthonokról van szó, igen tágas teraszokkal. Itt pedig az emlegetett gyönyörű kilátás mellett a csend és a jó levegő is körülfog bennünket. Az uralkodó szélirány északi, észak-nyugati, ami azt jelenti, hogy erre mindig friss is marad a levegő.

E luxuslakások a nappali mellett egy, két vagy akár három hálószobát nyújtanak. A háromszintes épületek második emeletén pedig egy-egy penthouse lakás van. Ez utóbbi esetén nem kevesebb, mint 84 négyzetméteren egy-egy óriási, 125 négyzetméteres terasz-csodával. Sőt, mi több: a penthouse lakások esetén még a tetőtéri feljutás is adott lesz, tehát az amúgy is óriási teraszhoz még egy tetőterasz (!) is kapcsolható a penthouse-ok esetén! Ha ez nem lenne elég: a házban lift is van, ami egészen az alagsori garázsból indul, ahol házanként 5-5 autónak van kocsibeálló.

A villapark épületeinek további előnye tehát, hogy nem „egymás szájába” épülnek a lakások, hanem levegősen, az említett óriási telken, mégis az intimitást biztosító környezetben lesznek. Érdemes már a napokban megnézni ezt a remek helyszínt, illetve a gyakorlatilag beköltözhető otthonokat.

A cikk megjelenését az EA85 villapark értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

© 2024 (v2.202102)