Home office akár a kertben, egy szép kis lakásban, Óbudán

Ma már kétségtelen tény, hogy az életünk megváltozott. Függetlenül attól, hogy a járvány mikor ér véget, nagyon valószínű, hogy a home office, hacsak részben is, de továbbra is velünk marad. Márpedig, ha az ember otthon kénytelen tölteni az egész napját, nem mindegy, milyen környezetben teszi azt. Az, hogy legyen egy nyugodt dolgozósarkunk, önmagában még kevés, még egy kis lakás esetén is fontos, hogy legyen egy kis kert, egy kicsi zöld is, ahol kapcsolatba kerülhetünk a természettel.

A természet jótékony hatása az egészségünkre vitathatatlan, ezért is fontos, hogy a jelenlegi helyzetben, már az otthonunkban is állandó és közvetlen kapcsolatban lehessünk vele, akár még akkor is, ha karanténra kényszerülünk. Mai cikkünkben egy igazán élhető, saját kerttel is rendelkező kis lakást hozunk Óbudáról, egy olyan lakóparkból, ahol az úszás, edzés és a szaunázás lehetősége is adott.

A III. kerület a főváros egyik legkedveltebb kerülete, ezen belül is Óbuda különösen népszerű, hiszen nagyon közel esik Bel-Budához. A Flórián tér, mint a kerület legfontosabb közlekedési csomópontja itt található, és innen juthatunk át az Árpád-hídon keresztül Pestre. A frekventált elhelyezkedés és a kiváló infrastruktúra ellenére a városrész bővelkedik zöldövezetben. A Lajos utcában, az Amfiteátrumtól és a Duna-parttól is sétatávolságra fekvő Sun Palace lakóparkban bukkantunk erre a földszinti, kétszobás, duplakomfortos lakásra, melyhez kis kert és egy 16 nm-es terasz is tartozik.

Annak ellenére, hogy a lakás 54 nm-es, kiváló elosztásnak köszönhetően rendkívül tágas minden helyisége. Amerikai konyhás nappalijában kialakításra került egy dolgozósarok, a hálószobájában pedig egy 180 cm széles franciaágy, gardróbszekrény is kényelmesen elfér, és emellett marad még hely olvasósarok kialakítására is.

A lakóparkok klasszikus kis lakásainak általában szűkös fürdőszobáival ellentétben itt ez a helyiség kellően tágas, noha a fürdőszobában kád kapott helyet. A külön kézmosós WC a bejárati ajtó mellett található, ami vendég mosdónak is ideális. Önálló háztartási helyiség is van a lakásban, ahol a mosógép került elhelyezésre. A hálószoba, a fürdőszoba és a háztartási helyiség egy kis közlekedőből nyílik, így a közösségi tér és privát szféra jól elkülönül az ingatlanon belül.

Mindkét szoba teraszkapcsolatos, így a hatalmas teraszajtóknak köszönhetően világos is. A nappaliból nyíló teraszrész fedett, hangulatos grillezéseknek is alkalmas lehet. A szomszédoktól magas kerítés választja el a kertet, így nem kell aggódnunk a kíváncsi tekintetek miatt. A kerítés szép cserepes virágokkal díszített, ahogyan az egész kert növényekkel beültetett, szépen gondozott.

Ez a kis oázis remek lehetőséget nyújt arra, hogy reggelenként a teraszon fogyasszuk el kávénkat, home office közben friss levegőn tarthassunk egy kis szünetet. Munka után pedig tornázhatunk vagy kertészkedhetünk is. Ha ennél több mozgásra vágyunk, pár perc alatt a Duna-parton lehetünk, és a Margit-sziget sincs messze. A korlátozások feloldása után a lakópark saját uszodáját, fitnesz centrumát és szaunáját is használhatjuk. A lakóparkon belül pihenőparkot, játszóteret is találunk, csakúgy mint éttermet, gyorséttermet, éjjel-nappali boltot, pékséget vagy fodrászatot.

A lakás kifejezetten ideális otthonról dolgozó fiatal párok vagy egyedülállók számára, s mivel az utcaszintről akadálymentesen megközelíthető, elhelyezkedése és kertkapcsolata miatt idősek számára is tökéletes.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Az adósságok 116 milliárd forintra rúgnak, most 64 milliárd forint volt a tét. 

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Itt a tavasz, így megérkezett Budapestre a miniszterelnök kedvenc "trumpozós" konferenciája.

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

© 2024 (v2.202102)