Szuper tárolók kis konyhákba, amikkel kiegészítheted a konyhaszekrényt

Hogy mekkorák a panelkonyhák, azt ugye nem kell részleteznünk, de rajtuk kívül is még számtalan olyan lakástípus van, ahol a konyha túl kicsire sikeredett. Márpedig, ha a konyha kicsi, az talán a legnagyobb hibája lehet egy lakásnak, különösen azért, mert kevés tárolóhelyet tud biztosítani még a legalapvetőbb konyhai eszközök számára is.

Egy kis konyhába nem tehetünk be annyi konyhaszekrényt, amennyire szükségünk lenne, ezért kénytelenek vagyunk kiegészítő tárolási lehetőségben gondolkozni, ehhez mutatunk most 5 nagyszerű ötletet.

Nyitott polcok

A nyitott polcoknak kisebb a mélysége, így korántsem foglalnak akkora helyet, mint egy konyhaszekrény. Remekül kihasználhatjuk velük az üresen maradt falakat. Még azoknak is ajánlott kiegészítő tárolásra, akik egyébként nem szeretik a nyitott polcokat, mert nehezebb őket tisztán tartani. A polcok legnagyobb előnye, hogy egészen keskeny kivitelben is készülhetnek, és ha másra nem, például fűszerek tárolására még így is használhatjuk őket.

Raklapból készült tárolók

Polcokat raklapból is készíthetünk, de bármilyen más tároló is készülhet raklapokból, a variációk szinte végtelenek, csak a fantáziánk és a kézügyességünk szabhat nekik határt. Egy raklapot a lapjával falra szerelve, a lábait használhatjuk polcként, kampókat erősítve rá pedig akasztós tárolót kaphatunk.

Sínek és akasztók

Akasztós tárolók kialakítására természetesen más lehetőség is van. Ma már nagyon sokféle sínt és hozzávaló akasztókat lehet kapni a lakberendezési áruházakban, így a kis tárolónk stílusát akár a konyhánkhoz is igazíthatjuk, és a serpenyőknek nem kell többé a konyhaszekrényben foglalniuk a helyet. A sínek előnye, hogy ezek akár az alsó- és felsőszekrények között is elférnek és kisebb tárolókat akaszthatunk rájuk, amikbe akár az evőeszközöket is tehetjük.

Perforált lemez

A konyhai tárolást nagyban megkönnyítheti egy perforált lemez, amit fémből és farostlemezből is lehet kapni, és amit szintén számtalan akasztóval, vagy akár felakasztható polcokkal is ki lehet egészíteni. Nemcsak egy üres falra, hanem akár egy ajtó hátoldalára is felszerelhetjük, és rengeteg mindennek helyet adhat. Ráadásul ízlés szerint, bármilyen színre le is festhetjük.

Mágneses késtartó

Lehet, hogy nem ezzel spórolunk a legtöbb helyet, de egy kis konyhában a kicsi is számít, így jó ötlet lehet egy mágneses késtartó. Az alsó- és felső konyhaszekrények közötti falra szerelve a legpraktikusabb, de természetesen kerülhet más helyre is.

© 2021 (v150.202005)