Hogyan add el a lakásod, ha home office-ban dolgozol?

A válasz elsőre egyszerűnek tűnik, hiszen ha otthon dolgozunk, bármikor fogadhatjuk a vevőket. De a valóságban ez sokkal bonyolultabb, amikor az online meetingek, az ügyfeleink és a lakásnézőbe érkező vevők közt kell lavíroznunk. Mai cikkünkben ennek a buktatóit mutatjuk be, és néhány hasznos tanácsot adunk, hogy az egész jól szervezett keretek között működjön.

Az elmúlt egy év bebizonyította, hogy otthonról dolgozni nem is olyan egyszerű, különösen, ha a párunk is otthonról dolgozik, a gyerek is online tanul, és még külön dolgozószobánk sincs. Természetesen valószínűleg pont ezért szeretnénk eladni a lakásunkat és nagyobb otthont keresni, de mindemellett még a vevőket is fogadni nem lesz egyszerű. Nézzük, mit tehetünk, hogy gördülékenyebbé tegyük a folyamatot.

Határozzuk meg előre, hogy mikor fogadjuk a potenciális vevőket!

Ez különösen akkor fontos, ha egy ingatlanügynököt bízunk meg az ingatlan eladásával, nehogy véletlen akkor hozza a vevőket, amikor mi épp egy online meetingen ülünk. Adjuk meg neki a lehetséges időpontokat, és időben értesítsük, ha valamelyik időpont nekünk még sem jó.

Bár egyre hosszabbak a nappalok, azért a napfényes órák száma még mindig túlnyomórészt munkaidőben van, így valószínűleg nem tudjuk elkerülni, hogy ne jöjjenek munkaidőben is lakásnézőbe, hiszen ki ne szeretné az ingatlant természetes fénynél látni. Igyekezzünk ezért olyan időpontokat megadni, amikor várhatóan semmilyen halaszthatatlan dolgunk sincs, ha pedig nem csak mi dolgozunk/tanulunk otthonról, egyeztessünk a család többi tagjával is.

Családi ház panorámás dolgozószobával, Budaligeten

A látogatóba érkező vevők számát is csökkenthetjük azáltal, hogy csak komoly vevőket fogadunk, bár kétségtelen, hogy a járvány miatt a „lakáspiaci turisták”, nézelődők szinte teljesen eltűntek. Csak olyanokkal egyeztessünk időpontot, akik készpénzes vevők, vagy már rendelkeznek előzetes hitelbírálattal, és kérjük meg az ügynökünket is, hogy ő is csak ilyen érdeklődőket hozzon.

Vevők vagy ügyfelek?

Az időpontegyeztetést egy kicsit bonyolítja, ha munkánk jellegéből adódóan nemcsak telefonon és online, hanem személyesen is fogadnunk kell az ügyfeleinket, szakmai partnereinket, ez különösen akkor lehet kritikus, ha valamilyen szépségipari vagy kisipari szolgáltatást nyújtunk. Ebben az esetben még jobban ügyelnünk kell arra, hogy az ügyfeleink és a potenciális vevők ne egyszerre érkezzenek.

Hipermodern családi ház modern, letisztult dolgozószobával, Piliscsabán

Az ingatlan állandó tisztán tartása

Ha nem dolgozunk otthon, és az egész család jóformán csak aludni jár haza hétköznapokon, akkor a lakásunkban valószínűleg mindig gyönyörű rend uralkodik. A pandémia idején azonban megtapasztalhattuk, hogy ha a magánéletünk és a munkánk, sőt a családtagjaink munkája egy helyszínen zajlik, akkor szinte lehetetlen fenntartani a rendet. Ha most áruljuk lakásunkat érdemes erre kiemelten figyelni, és akár munkaidőben is többször összepakolni.

Legyen egy ideiglenes irodánk!

Akármennyire is jó a szervezőkészségünk, elképzelhető, hogy egy vevő csak olyan időpontokban tudja a lakást megtekinteni, amikor mindenképp dolgoznunk kell. Márpedig, ha komoly az érdeklődő, kár lenne ezért elszalasztani. Ilyenkor jó, ha van rajtunk kívül valaki, akár egy ingatlanügynök, akár valamelyik családtagunk, aki tud foglalkozni a vevővel és meg tudja mutatni a lakást, és van egy alternatív irodánk, ahová elvonulhatunk dolgozni. Ez lehet egy rokonunk, barátunk lakása, amit ilyen esetben kölcsön tud adni néhány órára, vagy egy közösségi iroda, ahol kapunk egy íróasztalt arra a rövid időre.

Otthonos családi ház kicsi, de praktikusan, szépen berendezett dolgozószobával, Fóton

Nézzük a dolgok pozitív oldalát!

Persze nem a legkényelmesebb, így árulni a lakásunkat, de ha belegondolunk abba, hogy munkából kéne hétköznapokon hazarohannunk, hogy megmutassuk az ingatlant, máris beláthatjuk, hogy például az ingázással, dugóban töltött hosszú perceket most arra is fordíthatjuk, hogy gyorsan rendbe szedjük a lakást, mielőtt a vevők megérkeznek.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)