Sürgős lakáseladás járvány idején? Így nem lesz átjáróház az otthonodból!

Lakást eladni sosem egyszerű feladat, járvány idején pedig még jobban feladja a leckét. Így nem is csoda, ha a 3. hullám küszöbén sokan inkább elhalasztják a lakáseladást éppen úgy, mint a lakásvásárlást. Adódhatnak azonban olyan helyzetek, amikor ez nem lehetséges, és egy ingatlan eladása sürgőssé válik, ilyenkor minden eszközt be kell vetnünk, hogy a folyamatot minél hamarabb le tudjuk bonyolítani, mégpedig az egészségünk és mások egészségének megőrzésével. Mai bejegyzésünkben ehhez hozunk hasznos tippeket.

A jó minőségű képek, a rend és a tisztaság most is számítanak

Ugye senkinek sem kell elmondani, hogy a lakás számtalan jó tulajdonsága mellett, például, hogy milyen környéken helyezkedik el, mennyire jó a tájolása, a beosztása, a róla feltöltött képek a legfontosabbak.

Szép lakás, gyönyörű képekkel és virtuális sétával az Orczy negyedben

Egy hirdetőoldal listaoldalán, ugyanis egy fényképet lát meg először a vevő, és ez alapján a fénykép alapján dönti el, hogy kattint-e egyáltalán a hirdetésre. Ha pedig kattintott, nagyon is sokat számít, hogy hogyan néz ki a többi fénykép. A legjobb tulajdonságokkal rendelkező ingatlan is eladhatatlan, ha a képeken rendetlenség és kosz van, vagy ha a képek rossz minőségűek, sötétek, homályosak.

Ez járvány idején fokozottan igaz, hiszen a lakást keresők igyekeznek elsősorban a képek alapján tájékozódni, hogy minél kevesebb ingatlant kelljen élőben is megnézniük. A minőségi képek mellett pedig semmiképp se feledkezzünk meg az alaprajzról, hiszen azon a legátláthatóbb a lakás elosztása, az alaprajz sokkal jobban érzékelteti, hogy melyik helyiség melyikből nyílik, mint egy bármilyen részletes leírás.

Csakúgy, mint a hirdetés szövege

És természetesen a hirdetés szövege is számít, most talán még jobban, mint máskor, hiszen, ha a képek alapján tetszik valakinek az ingatlan, a pontos leírás alapján fogja meghozni a döntését, hogy élőben is szeretné-e látni a lakást vagy sem. Mindez persze nem jelenti azt, hogy kisregényt kell írnunk az ingatlanról, de a fontos információkat semmiképp se felejtsük ki a szövegből.

Szépen felújított, élő skypevideón megtekinthető lakás, teljes körű online ügyintézéssel a VI. kerületben

Ha nem szeretnénk, hogy a lakásunk átjáróház legyen

Természetesen máskor sem szeretjük a lakásturistákat, de most különösen nincs rájuk szükségünk. Abban, hogy tényleg csak a komoly érdeklődők nézzék meg otthonunkat, nagy szerepe van a jó hirdetés szövegnek és a képeknek, ahol már sokan lemorzsolódnak. De ennél jobb megoldást kínál egy virtuális lakásbemutató, ahol a komoly érdeklődők teljesen élethűen, 3 dimenzióban láthatják eladó ingatlanunkat, anélkül, hogy ténylegesen be kellene, hogy tegyék a lábukat.

Virtuális séta készítésével ma már több cég is foglalkozik, így mindenképp érdemes egy kis pénzt áldozni erre az extra szolgáltatásra, amivel ráadásul a potenciális vevők belénk vetett bizalmát is növeljük. A virtuális bemutató linkjét akár be is illeszthetjük a hirdetés szövegébe, de ha még virtuálisan sem szeretnénk, hogy a lakásturisták az otthonunkban nézelődjenek, akkor írjunk csak annyit, hogy komoly érdeklődők számára elküldjük a linket.

Kérésre virtuálisan is megtekinthető lakás Debrecenben

Nem mindegy, hol hirdetünk

A hatékony hirdetéshez természetesen meg kell találnunk a megfelelő felületet is. A megújult Ingatlantájoló jelenleg az egyik leggyorsabban betöltődő ingatlanhirdetési portál, ahol néhány lépésben, mindössze pár perc alatt adhatjuk fel hirdetésünket, amit mobilról is könnyen kezelhetünk, és ahol arra is lehetőségünk van, hogy melyik kép jelenjen meg a listaoldalon.

 

A személyes találkozás végül elkerülhetetlen lesz

Ha megfelelően szűrtük a potenciális vevőket, akkor is elkerülhetetlen, hogy a tényleges vevővel személyesen is találkozzunk. Illetve elképzelhető, hogy a legkomolyabb 2-3 érdeklődő a virtuális séta után személyesen is megnézné a lakást, mielőtt megvásárolná. Ezt a néhány vevőt azonban már természetesen sokkal könnyebb kezelni, egyszerűbb megoldani a lakás fertőtlenítését a látogatásuk előtt és után. Ami fontos, hogy elsősorban a kilincseket, villanykapcsolókat, fogantyúkat fertőtlenítsük, legyen nálunk tartalék maszk, érkezéskor és távozáskor is ajánljuk fel a kézfertőtlenítés lehetőségét, és ne szervezzünk két látogatást közvetlenül egymás után.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)