Hogyan dekoráljuk a gyönyörű, nagy ablakokat?

Igazán szerencsésnek mondhatják magukat azok, akiknek otthonát hatalmas faltól-falig, padlótól a plafonig érő ablakok díszítik, de bármennyire is szépek, azért ezekre is ráfér egy kis dekoráció. Mai bejegyzésünkben erre hozunk ötleteket.

Ha nem csak az ablakot, hanem a panorámát is megmutatnánk

Ha a nagy ablakon nemcsak a fény árad be otthonunkban, hanem gyönyörű panorámára is kínál kilátást, akkor nem is kell feltétlenül függöny az ablakra. Ahhoz, hogy a panorámát megmutassuk inkább a bútorok elrendezésére érdemes ügyelnünk, hogy semmi ne takarja el a csodás kilátást.

Kép forrása: decoist.com

Árnyékolásra természetesen azért így is szükség lehet, de ez lehet redőny, roló vagy akár egy sötétítőfüggöny az ablakok szélén, amit bármikor elhúzhatunk.

 

Ennek a XXII. kerületi luxusháznak a nappalija például épp a Dunára néz, ezért kifejezetten alacsony támlájú kanapét választottak, ami nem takarja el a panorámát, az árnyékolást pedig sötétítőfüggönyök biztosítják.

Ha az erkélyre néz az ablak

Nem számít, hogy van-e panorámánk vagy sem, ha a nagy ablakok, teraszajtók voltaképpen az erkélyre, teraszra néznek. Ilyenkor rendezzük be az erkélyt vagy a teraszt úgy, hogy az maga legyen a panoráma.

Kép forrása: pinterest.com

Amikor a kilátást inkább eltakarnánk

A belvárosban élve persze könnyen előfordulhat, hogy az ablakból csak a szemközti házat látjuk, így nemcsak azt szeretnénk, hogy mi ne lássunk ki, hanem azt sem, hogy a szemben lakók ne lássanak be. Ehhez mindenképp válasszunk légies, könnyed fényáteresztő függönyt, hogy a napfényt azért beengedjük, és valamilyen sötétítőt az esti órákra. A redőny vagy roló helyett ilyenkor egy szép sötétítőfüggöny még öltözteti is az ablakot, elhúzva keretet ad neki. Ebben az V. kerületi lakásban is ezt a megoldást választották.

Ha nincsenek földig érő ablakaink, pedig szeretnénk

Persze sokan nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy földig érő ablakaik legyenek, ám optikailag ezzel is lehet egy kicsit csalni. Ugyanis, ha az ablak alatti falrész világos színű, és hosszú függönyt választunk, akkor elsőre teljesen úgy tűnik majd, mintha hatalmas ablakaink lennének, ahogyan ennek a XI. kerületi lakásnak az étkezőjében is látható.

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. THM: 9,8%-15,4%. Ingatlanfedezet nélkül.

© 2021 (v2.202102)