Mit újítsunk fel, ha az értéknövelés is cél?

Az otthonfelújítási támogatás nagy lehetőség a családosoknak, és legtöbben természetesen arra költik, ami eddig a legjobban hiányzott otthonukból, vagy ami otthonuk komfortfokozatát leginkább növeli. De mikor eldöntjük, hogy mit is szeretnénk felújítani, érdemes azt is figyelembe venni, hogy egy esetleges eladásnál mi lesz az, ami majd leginkább növeli otthonunk értékét.

Energia megtakarítást célzó felújítások és okos megoldások

Az energia megtakarítást célzó felújítások, mint amilyen a külső hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, napelem, napkollektor legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag azonnal elkezd visszacsordogálni a ráfordított összeg, így ha nem adjuk el az ingatlant a költség akkor is megtérül.

A különböző okos megoldások, mint a távolról üzemeltethető fűtés, villanykapcsolók, redőnyök pedig további megtakarítást eredményezhetnek. Ezek a munkálatok mind növelik az ingatlan értékét, hiszen a ház fenntartásának költségeit csökkentik, ami minden lakásvásárló számára fontos szempont.

Otthonos, hőszigetelt családi ház hőszigetelt nyílászárókkal és kondenzációs kazánnal Székesfehérváron

Gardróbok és háztartási helyiség

A vevők értékelik, ha egy lakásban sok a tárolóhely, így mindenféle beépített szekrény, de különösen a gardróbszobák megnövelik az ingatlan értékét. Emellett egyre többen keresik az olyan ingatlanokat, ahol háztartási helyiség is van, így érdemes lehet azt is kialakítani. Természetesen, ha mindezek megvalósítása csak bővítéssel lehetséges, akkor a bővítésre nem jár a támogatás, de egy már megépült helyiség belső munkálataira igénybe vehetjük. És ha elég nagy a hely, akkor az egyik szobából is lecsíphetjük a gardróbot, ebben a debreceni lakásban például a nappaliból vettek el egy sarkot a gardrób számára.

Még egy fürdőszoba

A lakást keresők már az is fontos, hogy a WC lehetőleg ne a fürdőszobában, hanem külön helyiségben legyen, és ott is legyen kézmosási lehetőség. Ez egészen addig fontos szempont, amíg csak egy fürdőszoba van, de egyre többen fizetnének többet olyan ingatlanért, ahol kettő vagy több fürdőszoba is van, így egy plusz fürdőszoba kialakítása is jó ötlet lehet. Ebben a XIII. kerületi, nappali + 3 hálószobás lakásban egy kádas fürdőszoba, egy zuhanyzós fürdőszoba és egy külön mosdó is helyet kapott.

Melléképületek és garázs

Melléképületből minden kertes házban szükség van legalább egyre, hogy a kerti szerszámokat lehessen hol tárolni, de ha több is van, azt a vevők kifejezetten értékelik, ahogyan a garázs meglétét is. Bár melléképület építésére nem lehet felvenni a támogatást, garázsépítésre és már meglévő melléképületek felújítására fel lehet használni, így érdemes ezekre beruházni.

Kép forrása: pixabay.com

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. THM: 9,8%-15,4%. Ingatlanfedezet nélkül.


© 2021 (v2.202102)