Egy jó térelválasztó sok lakberendezési problémára választ adhat

Számtalan olyan helyzet adódhat, amikor egy helyiség több funkciót kénytelen betölteni, és ezeket a funkciókat szeretnénk valamennyire szétválasztani, de nem szeretnénk emiatt falakat építeni, vagy nincs lehetőségünk más elosztású lakásba költözni. Ilyenkor jöhet jól egy térelválasztó.

Elég, ha csak az amerikai konyhás lakásokra gondolunk, ahol egy kicsit jó lenne elszeparálni a különböző funkciókat, vagy a legkisebb stúdiólakásokra, ahol nappali, konyha és háló voltaképpen egy légtérben van. Vagy itt van példának az elmúlt egy év is, amikor sok családban a szülők és a gyerekek voltak kénytelenek egy légtérben tanulni és dolgozni. Ezekre a problémákra mind megoldást jelenthet egy térelválasztó, de milyet is válasszunk? Segítünk a döntésben!

Ha a tárolás is fontos

Ahol kicsi a hely nemcsak az lehet a probléma, hogy két funkciót külön kell választanunk, hanem az is, hogy nincs elég hely tárolóbútorok számára. Ilyenkor lehet jó megoldás a térelválasztó polc, amivel két problémát oldunk meg egy csapásra. Ezekből a polcokból ráadásul ma már óriási a választék, magasságban, szélességben és formában is. Egy dologra azonban érdemes figyelni a választásnál: ha az elválasztott tér egyik fele csak a másik oldalról kap természetes fényt, akkor ne vegyünk túl magas polcot, és a legfelső polcokat ne pakoljuk túlságosan tele.

Ha az a lényeg, hogy minél kevesebb helyet foglaljon

Természetesen adódhat olyan helyzet is, amikor tárolóbútorunk van bőven, helyünk a térelválasztó számára viszont jóval kevesebb. Ilyenkor jó megoldást jelenthet egy függöny vagy egy paraván. Ha kicsi a helyiség és minél légiesebb, könnyedebb megoldást keresünk, akkor válasszunk ezek közül is átlátszó megoldásokat, míg ha a teljes elszeparálás a lényeg, akkor keressünk inkább sötétítő függönyt vagy olyan paravánt, amin nem lehet átlátni.

Üvegfallal és tolóajtóval

Ha a két elválasztott részt szeretnénk néha összenyitni, és mindezt a lehető legegyszerűbben megoldani, akkor is jó ötlet lehet a függöny, de az üvegfal is nagy tolóajtókkal. Ez ráadásul sokkal elegánsabb megoldás, különösen jó ötlet például a nappaliban a dolgozósarok elválasztására.

Egyedi térelválasztók

Térelválasztásra természetesen számtalan egyedi megoldás is kínálkozik, amiknek – ha találunk egy jó szakembert – csak a fantáziánk szabhat határt. Erre jó példa a látványkandalló a nappali és az étkező-konyha között, mely mindkét oldalról szép látványt nyújt, de bármi más is kínálhat szép és egyedi megoldást.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)