Itt jönnek a tavaszi kültéri dekor trendek

Jól jönne valami újdonság tavaszra a kertbe és a teraszra? Nézd meg a legfrissebb kültéri dekor trendeket!

Semleges háttér üde színfoltokkal

Ha nem akarjuk túlbonyolítani az egészet, az a legegyszerűbb, ha semleges színű kültéri bútorokat választunk, legalábbis a nagyobb darabok, mindenképp ilyenek legyenek. Egy-két kisbútor és a különböző kiegészítők viszont már élénk színekben pompázhatnak. És ha jövőre már ráununk ezekre a színekre, elég csak a kiegészítőket lecserélni.

Ennek a III. kerületi családi háznak a teraszán például piros párnákkal dobták fel a kerti  bútorokat.

Menő kültéri konyhák

Reméljük, nyáron már fogadhatunk vendégeket, és eljön a kerti partik, grillezések ideje. Ehhez pedig jól jön egy menő kültéri konyha, ahol a grillsütőn (bográcsozóhelyen, kemencén, kinek mi a szimpatikus) kívül helyet kaphat mosogató, hűtő is, vagy bármi extra, amit csak el tudunk képzelni.

Hirdetés

Ne feledjük, a kertünk nyáron az otthonunk meghosszabbítása, így a kültéri konyhánk is voltaképpen a benti konyhánk meghosszabbítása, így például egy átadóablak is nagyon jó ötlet lehet.

Egy hely, ahol feltöltődhetünk

Amennyire fontos, hogy a kertünk a társasági életünk színtere legyen, ugyanannyira fontos, hogy helyet adjon az elvonulásnak is. Ha teleültetjük zölddel, azzal már sokat tettünk a mentális egészségünkért, ha valami vizes dekorációt is választunk bele, az még jobb.

 

Fontos, hogy legyen a kertünknek egy olyan szeglete, ahol egyedül lehetünk, lehet ez akár egy hinta vagy egy zen kert is.

Bár kicsi, de annál meghittebb ez a kis zug egy pécsi családi háznak az udvarán.

Home office a kertben

Aki home office-ban dolgozik, annak jó, ha a kertben is van egy kis munkaállomása. Ha bent a házban nincs elég hely, akkor egy melléképületet is át lehet alakítani ennek a funkciónak, de ha bent van elég helyünk, akkor is jó, ha van a teraszon egy asztal, amihez kiülhetünk a laptopunkkal.

Gyönyörű lugasok

Minden kertben szükség van árnyékra, és jó ha ez az árnyék természetes. Egy árnyékot adó fa megnövésére mondjuk elég sokat kell várni, ezért jó megoldás egy pergola, növényekkel felfuttatva. Az ilyen lugasok helyet adhatnak a kerti bútornak, és nagy családi, baráti ebédeknek.

Ennek a nagykanizsai családi háznak a kertjében is helyet kapott egy csodás lugas.

Külföldi képek forrása: decoist.com

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. THM: 9,8%-15,4%. Ingatlanfedezet nélkül.

© 2021 (v2.202102)