Óbudán most érdemes lakást venni!

Óbuda a főváros egyik legígéretesebb kerülete, akár ide költöznénk, akár befektetésként keresünk lakást. Tíz új lakásból egy itt épül a fővárosban, messze több, mint egy átlagos kerületben és ötször több, mint lakosságszám arányosan indokolt lenne. A befektetőknek jó hír, hogy a kerület hatalmas népszerűsége ellenére viszonylag kevés a kiadó lakás. E remek városrészen belül is messze kiemelkedik a Római-part!

Óbuda igen különleges helyet foglal el a fővárosi ingatlanpiacon. A kerületnek nem csak a mérete, de elhelyezkedése kiemelkedő, ezért igen kedvelt vadászterülete mind a használt- mind az új lakást keresőknek. Évtizedek óta egyre igényesebb lakások, házak, társasházak épülnek itt.

Jelenleg 100 fővárosi új lakásból 10 itt épül, miközben a kerület 34 ezer fős népessége alig két százaléka a budapesti összlakosságnak. Rengeteg itt a minőségi iroda és munkahely, és sok neves oktatási intézmény is akad, ám kiadó lakásból mégis szerény a kínálat. A fővárosban 2021. március elején 16 ezer darab kiadó lakás várt gazdára, ebből viszont csak mintegy 600 darabor hirdettek a III. kerületben. Ez pedig kitűnő lehetőség azoknak, akik befektetési célból keresnek – húzza alá Ballagó Antal. Az Otthontérkép Csoport értékesítési vezetője szerint ráadásul számos új építésű ház, lakópark, társasház beruházás indul, és igencsak megélénkült a használt lakások iránti kereslet is az elmúlt hónapokban – mindez pedig egyértelmű jelzés: akár befektetni, akár költözni szeretne valaki, a III. kerület az egyik legjobb célpont ma Budapesten.

A szakértő azt a prekoncepciónkat is megerősíti, miszerint e gyönyörű kerületen belül is kifejezetten egyedülálló helyszín a Római part és vonzáskörzete. Persze az óbudai dombok gyorsan épülnek be, de az igazi különlegességet, egy máshol elő nem forduló vonzerőt kínál a Római part.

Budán a XI. kerületben elvben hasonló a megújult Kopaszi gát, de azt a „vidékies”, kisvendéglős, sétálós-kocogós rekreációs hangulatot, a szép ősfás partszakaszt, a hatalmas strandokat, szép műemlékeket egyetlen másik környék sem nyújtja ilyen összeállításban. Sem Budán, sem pedig Pesten. Pedig mindkét helyen szép számmal akadnak Dunához közeli új, vagy újszerű lakások.

Éppen itt, a Római park közelében keresgéltünk, és el kell mondjuk, nem túl sok új építésű lakópark születik mostanság. Figyelemreméltó tehát a neves, megbízható, évtizedek óta a piacon lévő Indotek Group kezdeményezése, a Buda Bright lakópark.

A projekt építése is elkezdődött, így most az érdeklődő kedvező, előértékesítési árakkal találkozik és az új lakásokra járó összes lehetséges kedvezmény kihasználható az erre jogosultaknak.

A Pünkösdfürdő utcában találtuk meg az épülő Buda Bright lakóparkot, amely kitűnő elhelyezkedésű és minőségi lakásokat kínál.

Az új lakások előnyeit hosszan lehetne sorolni, de jöjjön a lényeg: idén újra csak öt százalékos áfa, amely vissza is igényelhető CSOK felhasználása esetén, a CSOK bőkezű kedvezményei mellett még a vagyonszerzési illetéket sem kell most kifizetni. Ezeket és az elővásárlási kedvezményeket, kedvező 20-80%-os fizetési ütemezést is figyelembe véve remek befektetést csinál az, aki most belevág itt a lakás vásárlásba. Az elmúlt években tapasztalt árnövekedést figyelembe véve a lakások értéke az átadáskor feltehetően 15-20%-kal magasabb lesz.

A Buda Bright három épületében összesen 316 lakás épül, amelyek 2023. év végére költözhetőek lesznek.

Római-part egyedülálló hely Budapesten. A Duna parti sétány, az éttermek, a sportolási lehetőségek és az egyedi hangulat igen különlegessé teszik ezt a helyet. Az ingatlanpiaci szakértők egyetértenek abban, hogy ilyen különleges, elegáns lakókörnyezettel körülvett Duna-part sehol másutt nincsen egész Budapesten, a Dunaparti XI., XIII., IV. kerületben sem.

A ház tömegközlekedéssel jól megközelíthető, 500m-re található a HÉV Békásmegyer megállója, amivel 20 perc alatt elérhető a Batthyány tér. A Pünkösdfürdő utcán jár a 34-es busz, ami a Göncz Árpád Városközponthoz megy.

A környék ellátottsága is jó: a környező utcák kisebb, nagyobb boltjai és szolgáltatói mellett a közelben hipermarket is található. Az épülő házaktól pár lépésre CBA Príma, Penny Market és egy kisebb bevásárlóközpont (Self Store Plaza) is van, ahol étterem és több kisebb szolgáltató egység is igénybe vehető. Sétatávra van a Békásmegyeri piac és egy nagy Spar is, így már-már belvárosias ellátottságot nyújt a helyszín.

A gyermekes családok számára fontosak a közeli óvodák, bölcsődék; sőt három (!) általános iskolából is válogathatnak, az egyik pár háznyira, a másik kettő 8-10 percnyi sétára van az új lakóparktól. De 10 percnél nincs távolabb a Veres Péter Gimnázium sem.

A Buda Bright lakások a nagy üvegfelületeknek köszönhetően napfényesek, szép kilátással, valamint harmonikus, nyugodt és pihentető környezettel várják a vevőket. Nagy előny az is, hogy a három Az épületek által közrezárt szép, modern park akár a felnőttek, akár a fiatalabbak számára a lehető legkényelmesebb, legbiztonságosabb kikapcsolódás helyszíne. A lakások tervezésénél fontos szempont volt a bútorozhatóság és a praktikus elrendezés is. A lakások túlnyomó részéhez, még a kis garzonokhoz is, normál méretű terasz vagy erkély tartozik, ami barátságos színteret biztosít egy-egy beszélgetéshez vagy játékhoz a gyermekek számára.

A projekt bevezető árakkal és fizetési konstrukcióval várja az érdeklődőket: csak 20 százaléknyi befizetéssel leköthetők az otthonok, a fennmaradó összeget pedig elegendő a beköltözéskor kifizetni, akár hitelből is. Az sem mellékes az új építés esetén, hogy a beruházó az Indotek Group, amely a magyar ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője, fő profilját kiegészítve az elmúlt években számos új társasházat épített. Ez azt jelenti, hogy minden Buda Bright lakást vásárló biztonságban érezheti befektetését, előlegét.

A cikk a lakópark beruházójának a támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)