Lakáseladás és egészségmegőrzés pandémia idején? Az illóolajok is segítenek!

Az egyre erősödő járványhelyzetben háromszor is meggondoljuk, hogy egyáltalán meghirdessük-e most lakásunkat eladásra. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nincs választásunk és az eladás sürgőssé válik, mi pedig nem szívesen engedünk be egy csomó idegent az otthonunkba, hogy megnézzék az ingatlant, és közben esetleg behozzák a vírust. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mind az eladó, mind a vevő biztonságban érezhesse magát a lakás megtekintésekor, és ebben az illóolajok is segítenek.

Takarítás és fertőtlenítés, és persze csodás illatok

Ha hatékonyak szeretnénk lenni az ingatlanhirdetésben, akkor természetesen már a lakás fotózása alatt rendet rakunk és kitakarítunk, de ugyanennyire fontos, hogy alaposan takarítsunk akkor is, ha valaki lakásnézőbe érkezik. Ilyenkor persze elengedhetetlen a fertőtlenítés is, bár az elmúlt egy évben valószínűleg mindenki sokkal többet fertőtlenített, mint azelőtt bármikor. A sok tisztítószer és fertőtlenítőszer azonban kikezdheti a kezünket, de nem muszáj ettől szenvednünk, ha természetes anyagokat használunk.

A teafa és a zsálya illóolaja például baktérium- és vírusölő hatásáról is ismert, de még számtalan illóolaj van, amit felhasználhatunk otthonunk takarítására. Vannak, amelyekből bútorápolót készíthetünk, és olyanok is, amelyekkel például a WC-t illatosíthatjuk. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy mennyivel szívesebben vesznek meg a vevők egy olyan lakást, ahol csodás az illat. Márpedig ahol vegyszerek helyett illóolajat használunk takarításra, ott az érdeklődők orrát nem az erős klórszag vagy a vízkőoldó szúrós szaga, hanem az illóolajok kellemes illata fogja megcsapni.

Szellőztessünk minden potenciális vevő előtt és után

Nagyon fontos, hogy minden lakásnézőbe érkező vevő előtt és után is szellőztessünk, így is óvva mindenki egészségét, de otthonunk levegőjét érdemes gyakorlatilag állandóan tisztítani, fertőtleníteni. Ma már nagyon sok féle levegőtisztító berendezést lehet kapni, melyek meglehetősen drágák, de egy aromadiffúzorhoz már egészen barátságos áron hozzá lehet jutni, és fertőtlenítő hatású illóolajokkal, ezek is egészséges levegőt teremtenek otthonunkban úgy, hogy közben még a lakás illata is fantasztikus lesz. 

Ha már a hirdetésben vagy legalábbis a telefonos érdeklődéskor elmondjuk, hogy a levegőt rendszeresen fertőtlenítjük, szívesebben jön el az is megnézni a lakást, aki tervezett vásárlását esetleg épp a járvány miatt halasztotaná el. Az aromadiffúzort természetesen nemcsak fertőtlenítő, hanem immunrendszer-erősítő illóolajokkal is használhatjuk.


Készüljünk több maszkkal és kézfertőtlenítővel is

A potenciális vevőket mindenképp maszkban fogadjuk, és vásároljunk több maszkot arra az esetre, ha az érdeklődők esetleg otthon felejtenék a maszkjukat. Ajánljuk fel rögtön az elején a kézfertőtlenítés lehetőségét is, a hagyományos kézfertőtlenítő mellett, jó ha van természetes, például teafa olaj tartalmú kézfertőtlenítő is.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A Covid után itt az újabb járvány?

A Covid után itt az újabb járvány?

Aggódik az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO). Csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentették: a H5N1 típusú madárinfluenza új variánsai egyre növekvő fertőzésszámot okoznak.

Milyen ESG piacot hoz létre a most módosított törvény?

Milyen ESG piacot hoz létre a most módosított törvény?

Az ESG törvényt szerda éjjel kissé módosították.

Ne csodálkozzon, ha a Google autóit látja a magyar utakon

Ne csodálkozzon, ha a Google autóit látja a magyar utakon

Frissítik a magyar városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen, ezért ha a Google Utcakép autóit látjuk tavasszal, ne csodálkozzunk.

A Magyar Péterrel konfliktusba keveredett újságíró is távozik a hvg.hu-tól

A Magyar Péterrel konfliktusba keveredett újságíró is távozik a hvg.hu-tól

A HVG Kiadó közleményt adott ki távozó kollégái, illetve a print hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról.

© 2024 (v2.202102)