Felújítanál? Gondolj az elektromos hálózatra is!

Napjainkban szinte elképzelhetetlen az élet elektromos áram nélkül. Az életvitelünk szinte minden területén elektromos árammal működő gépeket üzemeltetünk. A régebbi lakóházak villamossági hálózatai azonban nem a ma használatos nagy számú elektromos gépek ellátására készültek. Ezért felújításnál mindenképp gondolnunk kell az elektromos hálózatra is.

Vajon otthonunk elektromos belső hálózata készen áll a fokozott igénybevételre? Ha nem, az milyen veszélyeket rejthet?

Az elavult, régi alumínium vezetékeket tartalmazó elektromos hálózat nagy veszélyt is jelenthet! Emellett a régi hálózatokon elérhető teljesítmény sokszor már nem bővíthető, így végképp indokolt azok cseréje. A mérőhelyeink, lakáselosztóink, szerelvényeink (tehát kapcsolóink és dugaljaink) korszerűsítése is kiemelten fontos, hiszen itt a kötéspontok elöregedése lazuláshoz, fokozott hőtermelődéshez vezet, ami tűzveszélyt jelent. Gondoljunk csak bele, egy régi társasházban hány életet veszélyeztethet egy túlterhelt és elöregedett elosztószekrény, vagy mérőhely!

Belső elektromos hálózatunk meghatározó fogyasztója az otthonainkban használatos lámpatestek. Ezekre nem csupán esztétikai szempontok szerint érdemes gondolnunk a felújítási munkák tervezésénél, hiszen itt is sokat tudunk spórolni, ha a régi, melegedés veszélyét is magában hordozó halogén izzókat modern és energiatakarékos led izzókra, vagy led panelekre cseréljük.

Kapcsolóink és dugaljaink korszerűsítése is fontos, hiszen itt is fennáll az elöregedéssel együtt a hőtermelődés lehetősége és a tűzveszély. A szerelvények, tehát dugaljak és kapcsolók cseréjénél ma már nem csupán technologóiai hanem esztétikai szempontból is fejlődött és szélesedett a gyártók kínálata, így változatos színekből, formavilágból, és funkciók szerint válogathatunk igényeink szerint. Korszerű és vonzó megoldás lehet az okosotthonrendszerek alkalmazása is, mellyel akár programozhatóvá/távolról vezérelhetővé is tehető otthonunk!

Hirdetés

Érdemes a felújítás során elgondolkodnunk az elektromos fűtésrendszerek alkalmazásán is, hiszen ezek felületfűtésként, vagy akár kiegészítő fűtésként is tökéletesen alkalmazhatóak – mondjuk egy padló- vagy falfűtésre használt elektromos fűtésháló, vagy mint egy fürdőszobai elektromos törölközőszárító. A tudatosan megválasztott elektromos fűtés így biztonságos, elegáns, és több szempontból is költséghatékony megoldásnak bizonyulhat. Hogy hogyan?

A napelemes rendszerek használatával elektromos energiaszükségletünk egy jelentős részét, de akár egészét is magunk termelhetjük meg – a fel nem használt energiát pedig letárolva, vagy visszatáplálva a hálózatba takarékoskodhatunk! Az igénybe vehető elérhető állami támogatásnak köszönhetően most még hamarabb megtérülhet az otthonunk ilyen jellegű korszerűsítése – emellett a villanyszámla mellett csökkenthetjük otthonunk ökológiai lábnyomát is.

Kattintson az online kalkulátorért, és kérjen ajánlatot már most napelemes rendszeréhez!

https://daniella.hu/blog/vasaroljon-napelemes-rendszert-most-felaron-50percent-os-allami-tamogatassal

Otthonunk felújításánál a villamossági területre is fordítsunk kiemelt figyelmet, legyünk tudatos és takarékos villamossági felhasználók! A www.daniella.hu webáruházban pedig minden szükséges villamossági anyag csupán egy kattintásnyira van!

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. THM: 9,8%-15,4%. Ingatlanfedezet nélkül.


© 2021 (v2.202102)