Újabb trendi városrész épül: egyre többen költöznének a Józsefvárosba

Az elmúlt években a Józsefvárosba, ezen belül is a Csarnok negyedbe és a Magdolna negyedbe is sokan költöztek, mert számos ingatlanfejlesztés indult. Egyre több újépítésű társasház jelzi a VIII. kerület belső-középső területeinek rehabilitációját, de a régi házakat is folyamatosan és látványosan újítják fel. Ennek köszönhetően a környék karaktere mára alaposan megváltozott és a lakásvásárlók, befektetők kedvelt célpontjává vált.
Nem véletlenül népszerűek újra a VIII. kerületi lakások: az itteni utcák egyaránt közel esnek a Nagykörúthoz és a több metróállomáshoz, a közlekedés tehát kivételesen jó.

A környéken sok az óvoda, iskola, üzlet, étterem, így mind az első lakásukat kereső fiatalok, mind a családosok megtalálhatják itt a számításukat. Az egyetemek közelségének köszönhetően pedig a befektetési céllal lakást vásárlók is joggal bízhatnak a gyors megtérülésben.

Ne csak az árra, a minőségre is figyeljünk

A minőségi új lakások ára meglehetősen magasra emelkedett az utóbbi időszakban, és az építőipari munkaerő, valamint az építőanyagok árának köszönhetően nem is várható csökkenés e tekintetben a következő években. Az átlagos budapesti négyzetméterár tavaly év végén 965 ezer forint volt – a 8. kerületi árak ettől már nem sokkal maradnak el.

Fontos ugyanakkor megnézni, valójában mit kapunk a pénzünkért. A műszaki tartalom, az elhelyezkedés, az alaprajzi kialakítás átgondoltsága, a kertkapcsolat vagy egy nagy terasz sokat adhat hozzá leendő otthonunk élhetőségéhez vagy befektetésünk időtállóságához.

Gyöngyszemek a Baross és a Tolnai utcában

A belvároshoz kifejezetten közeli újépítésű ingatlanok között böngészve bukkanhatunk rá két új társasházra, egészen közel a Corvin negyed hátsó részéhez.

A Baross utca 106. alatt, a körúttól és a 3-as és 4-es metrótól csak pár perc sétára épül a már szerkezetkész BRSS106, egy nívós otthonokat kínáló, új társasház. A 44 lakásos ingatlanban 1, 2 és 3 szobás lakások közül választhatnak a vevők.

A lakások nagy része teraszos, némelyiknek kertkapcsolata is van, az emeleti lakások sok szobája pedig parkosított belső kertre néz. A ház modern, hőszivattyús fűtés-hűtésrendszerrel, igényes gépészettel felszerelt, a lakások mellé garázshely és tároló is vásárolható. A vásárlók pedig a burkolatok és belső ajtók kiválasztásával még teljesen a saját ízlésüknek megfelelően alakíthatják ki leendő lakásukat.

Közel két metróhoz is

Kicsit tovább sétálva, a Tolnai és a Déri utca sarkán épül a már emeltszintű szerkezetkész Tolnai Residence. Ez az új társasház is nagyszerű közlekedési lehetőségekkel rendelkezik, pár perc sétával két metróvonal, valamint a 4-6 villamos is elérhető, ugyanakkor csendes, kis forgalmú utcában helyezkedik el, így lakóinak a nyugodt pihenésről sem kell lemondania.

A lakásválaszték igen változatos: az egyszobás garzontól a négyszobás, óriási, 150 négyzetméteres terasszal kapcsolódó tágas családi otthonok egyaránt megtalálhatók a kínálatban, bár nem árt igyekezni, mert a lakások 80%-a már gazdára talált.

Népszerű a megújuló 8. kerület a fiatalok körében

A központi elhelyezkedés ideális a belvárosi pezsgést kedvelők számára. A környéken sok az étterem, a fitneszterem, több mozi és színház is sétatávolságra található. A közlekedési lehetőségek pedig különösen nagy vonzerőt jelentenek azok számára, akik nem akarják autózással vagy hosszas tömegközlekedéssel tölteni szabadidejüket.

Csaba és menyasszonya, Ági néhány éve végeztek a Közgázon. Amikor elhatározták, hogy megveszik első közös otthonukat, listát írtak azokról a szempontokról, amelyek mindkettőjüknek fontosak. Ági elsősorban új lakást szeretett volna. Korábban élt már régi bérházakban, és tudta, mennyi vesződséggel és kiadással jár a kevésbé jó műszaki állapotban lévő lakások folyamatos karbantartása. Csaba a munkába járás egyszerűségét tartja a legfontosabbnak: otthonukat központi helyre, a tömegközlekedéshez közel képzelte el. A pár a Tolnai Residence-ben talált rá arra a kétszobás lakásra, amely minden szempontjuknak megfelelt: “Szuper a közlekedés, közel a 4-6 villamos és a metró is, miközben a ház utcája mégis csendes. A környéken jó sok a szórakozási lehetőség, amit ki tudunk majd használni a barátainkkal” – mondja Csaba, aki reméli, hogy mire beköltöznek új otthonukba, mindezt valóban meg is tehetik majd.

Ádámék szintén a Tolnai Residence egyik lakásába költöznek majd két kisgyermekükkel. Ők éltek már korábban is a belvárosban, szeretik a nyüzsgést. Amit fontosnak tartottak, hogy ne legyen messze az iskola és az óvoda. Ezen kívül olyan lakást akartak, ahol a modern gépészeti és építészeti megoldásoknak köszönhetően alacsony a rezsi. “A mostani lakásunk egy szép, de régi bérház legfelső szintjén található. A fűtés, a hűtés, a közös költség rengeteg pénzbe kerül, és szinte nem volt olyan év, amikor nem kellett valamit felújítanunk. Az új lakásban ezzel nem kell már számolnunk, és a szerkezeti elemekre, építőanyagokra és gépészeti berendezésekre nyújtott több éves garancia is megnyugtató számunkra.” – mondja Ádám. Felesége, Kinga azt is kiemeli, hogy a környéket ők is teljesen biztonságosnak találják, a ház közvetlen közelében például több kamera is figyel a lakókra.

Jó áron bérbe adható lakások

A VIII. kerületi új társasházak lakásaira a befektetők is felfigyeltek. A közeli egyetemek és irodaházak, a jó infrastruktúra a lakások könnyű kiadhatóságával és magas hozam lehetőségével kecsegtetnek.

Amikor Tamás lányát tíz évvel ezelőtt felvették a SOTE-ra, szinte alig találtak neki olyan jó színvonalú albérletet, amely közel van az egyetemhez.“Nem akartuk, hogy naponta kelljen Nagykovácsiból beutaznia a városba, ezért először bérlésben gondolkodtunk. Biztonságos környéken szerettünk volna egy szép, otthonos kis lakást, sétatávolságra az egyetemtől. Ilyet akkoriban szinte lehetetlen volt találni. Már akkor azon gondolkodtam, micsoda lehetőségek rejlenek a 8. kerületi ingatlanokban – ha egyszer elkezdik felújítani ezt a környéket, biztos, hogy érdemes lesz itt lakást vásárolni.” Tamásék végül 2020-ban találtak rá a BRSS106-ra, amelyben egy egyszobás lakást vettek. Igaz, a lányuk azóta már végzett az egyetemen, azonban tudják: az orvosi kar közelségének köszönhetően mindig lesz lakója a garzonnak.

Négy új támogatás az új lakások vevőinek

Bár az ingatlanárak csökkenésére nem lehet számítani, idén az új lakások között már csak azért is érdemes böngészniük a vásárlóknak, mivel ezekre most többféle támogatás, kedvezmény is jár:

– újra 5%-os lett az újlakás áfa
– ennek teljes visszaigényelhetősége jár azok számára, akik CSOK-ra jogosultként vesznek új lakást
– kiterjedt illeték-kedvezmény rendszer, kiterjesztett illeték-mentesség jár az új lakásokra
– a közjegyzői díjak maximálva vannak.

A cikk a BRSS106 és a Tolnai Residence társasházak beruházójának a megbízásából készült.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Gigantikus katonai segélyt nyújtanak a britek Ukrajnának 

Mi történt az orosz-ukrán háború 790. napján? Keddi összefoglalónk. 

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

Szuperhét: triplázott a TV2, táthatjuk a szánkat

A 16. héten is nagyot dobott a TV2, folytatódott a nyerő széria.

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Jó napja volt a forintnak - mutatjuk, mennyire

Erősödött a főbb devizákkal szemben.

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

A magyar valóság: lesújtó képeket közölt egy kórházról Magyar Péter

Üzenve a propagandistáknak, a Tisza Párt alelnöke egy vidéki, lepusztult egészségügyi intézményről osztott meg néhány fotót.

© 2024 (v2.202102)