Mi a csoda történik a lakáspiacon?

Meglepődve tapasztaltuk, hogy a lakáspiacon a stagnálás vagy jelentős visszaesés helyett az év első időszakát szárnyaló lakásvásárlási kedvet mutató lendületes kezdés jellemezte. Akkor most hogy is van ez?

Szeretnénk előrebocsátani, hogy cikkünk nem átfogó lakáspiaci elemzésre épül, ugyanakkor érdemesnek tartjuk tapasztalatinkat megosztani az olvasókkal.

Ingatlanfejlesztőként, a bizonytalanságot magában hordozó világpiaci helyzet alapján, amely számos területre vetíti ki hatásait, arra lehetett számítani, hogy az új lakások értékesítési üteme év elején jelentősen csökken.

Meglepődve tapasztaltuk azonban, hogy stagnálás vagy jelentős visszaesés helyett az év első időszakát szárnyaló lakásvásárlási kedv jellemezte, főként a fővárosban és környékén. Ezen belül is egyes fejlesztések esetében mindenképpen. De vajon miben keresendők ennek okai?

Néhány statisztikai adatot alapul véve, körvonalazódni látszik, hogy sok lakásvásárló szívesebben választja a Budapest kertvárosias kerületeiben, illetve az agglomerációban elhelyezkedő fejlesztések valamelyikét új otthonául. Döntésük tökéletesen érthető, hiszen ezek legtöbbje sokkal egészségesebb, élhetőbb környezetet biztosít tulajdonosai számára, mint a belváros – bár tömegközlekedés szempontjából jobban megközelíthető, ám – zsúfolt lokációi.

Más oldalról szemlélve a kérdést, szintén logikus döntésnek látszik, ha egy bizonytalan helyzetben a lakhatást stabil alapokra helyezzük, a hosszabb távú bérlés helyett. Így a lakásvásárlás, a tulajdonszerzés többek számára megfontolt lépésnek bizonyulhat.

Itt szeretnénk felhívni az olvasók figyelmét a lakástámogatással történő ingatlanvásárlás előnyeiről szóló cikksorozatra, amely első írása a Tópark weboldalán már olvasható.

 

Bár több fejlesztés létezik a piacon, nehéz igazán nívós, mégis megfelelő ár-érték arányú lakást találni. Az ingatlanok minőségén túlmenően a vásárlók folyamatosan emelkedő igényszintjének köszönhetően egyre fontosabb szerepet játszik a rendezett környezet, az épületeket körülvevő területek és kertészeti megoldások attraktív stílusa, kialakítása is.

Az egyedi ízlés szerint, szépen berendezett lakáshoz pedig akkor társul igazán jó érzés, ha a környezet ápoltsága, megjelenése is harmóniában áll a belterek egyedi világával.

 

A Tóparkban az embereknek úgy lehet kertje, hogy nem magának kell kertészkednie, mégis élvezheti a napi rendszerességgel gondozott parkosított környezet szépségét, valamint a Törökbálinti Tó közvetlen közelségének és a növényzetnek köszönhető páratlan előnyöket.
A hajnali vagy lemenő nap fényében fantasztikus érzés sétálni, futni, biciklizni a tó partján, mely csupán alig száz méterre található a lakótömböktől.

A parkolás szintén átgondolt, rendezett, akár mélygarázsban, parkolóházban, vagy a felszínen vásárolunk parkolóhelyet.

A jelenre és jövőre nézve fontos hozzáadott értéknek számít, hogy a szép kilátással rendelkező, impulzív környezetben található napfényes lakások, energiatakarékos, digitális vezérlésű mennyezet fűtő-hűtő megoldással rendelkeznek. E technológia pedig a pénztárcák kímélése mellett nagy fokú komfortérzetet biztosít télen-nyáron. Összességében tehát akár még karantén idején is jobban érezhetjük magunkat itt, mint egy nagyváros szűkebb élettereiben. A sok pozitívumhoz pedig kiváló ár-érték arány párosul.

Az iroda- és lakóparkban nagy sikerű, kiváló oktatási stratégiát gyakorló alternatív iskola működik, s rövidesen bölcsőde és óvoda is megnyitja kapuit. A területen minőségi kávézó, széles szolgáltatási palettát nyújtó szépségszalon, boltok és bemutatótermek találhatók, s amint az újranyitás lehetőséget ad rá, csúcsminőségű fitneszterem, továbbá újabb vendéglátó egységek is várják majd látogatóikat.

A négyes metró, buszok, valamint a rövidesen elkészülő monumentális Etele Pláza néhány perc alatt elérhető, azonban annak sem kell a városi csúcsforgalomban hosszú időt töltenie, aki pl. hétvégén a Balatonhoz siet. Az M1 és M0 autópályák közvetlen felhajtón keresztül elérhetők, így kényelmesen indulhatunk útnak, az ország bármely pontjára igyekszünk is.


A közösségi közlekedéssel érkezők számára elképesztő buszmegálló épült, amely üvegliftekkel(!) segíti a babakocsival közlekedő édesanyák, a sok csomaggal érkezők, vagy a mozgássérültek biztonságos átkelését az úttest alatti, széles, jól kivilágított aluljárón.

A Tóparkban a letisztult, elegáns-konzervatív építészet találkozik a merész tervezésű színes üvegpanelekkel, melyek napsütésben az utcákat megfestő fényjátékkal impozáns, egyedi látványt nyújtanak.

Az összképhez helyenként kivételes Zsolnay porcelán díszítések, vagy éppen a mediterrán zsalugáteres ablakok melegsége társul.

Egyes lakóépületek bejáratai előtt pedig hatamas leanderekkel díszített széles, kovácsolt vas korláttal övezett lépcsők adnak olyan érzést, mintha nem is Magyarországon járnánk.

E széles skálán mozgó optikai megjelenés mégis egyetlen, harmonikus összhangot nyújtó vizuális élménnyé olvad össze.

Emiatt érdemes valamelyik tavaszi napon csak úgy ellátogatni a Tóparkba, és a Café Frei teraszán egy finom kávé és sütemény elfogyasztása után…

 

…sétálni kicsit az épületek közötti passzázson és a tó partján.

A teljes egészében új építésű, gondozott, önálló „városnegyedben”nagy alapterületű A+ kategóriájú irodaházak is találhatók, melyek sajátosságaik miatt biztonságos munkakörnyezetet nyújtanak a jelenlegi, kiemelt higiéniát igénylő helyzetben is.


Így nem csak azoknak az igényes egyedülállóknak, családosoknak, vagy családot tervezőknek érdemes körülnézni a Tópark kínálatában, akik új otthonra vágynak, a vállalatok számára prémium minőségű irodákat kínál a fejlesztő.


A bérlők igényei szerint alakítható tágas, napfényes épületek már 150 m2-től akár 4600 m2 irodaterületet kínálnak egy szinten, így a Tópark nagyobb vállaltoknak, akár székház jellegű igény esetén is kiváló választás lehet!

A cikk megjelenését a Tópark értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

És egyre rövidebb időt lennének képesek átvészelni, ha elvesztenék állásukat- derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb, első negyedéves közös kutatásából.

Fapados a fűtése rengeteg magyarnak

Fapados a fűtése rengeteg magyarnak

Nagy riadalmat okoztak a 2022-ben elszálló nemzetközi gáz- és áramárak Magyarországon, de a népszámlálási adatok szerint a háztartások harmadában fával fűtenek.

A Duna Aszfalt hidat verhet, majdnem 300 milliárdért

A Duna Aszfalt hidat verhet, majdnem 300 milliárdért

A kormányzati portálra felkerültek a mohácsi Duna-híd megépítésére tett árajánlatok, és a Szijjártó Pétert megjachtoztató üzletember vállalkozása adta a legolcsóbbat.

Magyar Péter pártja a főváros vezetésébe tart, de kivel és hogyan?

Magyar Péter pártja a főváros vezetésébe tart, de kivel és hogyan?

Három kerületben is indulhat a Tisza Párt, és a fővárosi közgyűlésbe is szeretne képviselőt küldeni

© 2024 (v2.202102)