Családi otthonok milliókkal olcsóbban a LIVING-től

Az év eleje óta ismét megnövekedett a kereslet az újépítésű lakóingatlanok iránt, aminek motorját a kormányzat által meghirdetett, igen-igen támogató, családi otthonteremtési program jelenti. A WING lakófejlesztési márkájának, a LIVING-nek családosoknak szánt otthonai pedig most még kedvezményesebben vásárolhatók meg. A Családi Otthontámogatási Kedvezmény, az áfa visszaigénylési lehetőség, a kedvezményes hitelek és illetékmentesség mellé, a LIVING most az illeték mértékével megegyező 4%-os kedvezményt nyújt négy angyalföldi lakóparkjának egyes lakásaira. Vegyen most menő, modern XIII. kerületi lakásokat, és spóroljon akár milliókat!

Kis hazánk modern kori történelmében még sohasem voltak ennyire kedvezőek az új lakáshoz jutás feltételei, mint 2021 januárja óta, így bizony nagy kár lenne elszalasztani ezt a remek lehetőséget új lakások vásárlására. A többség a főváros pesti oldalán, a XIII. kerületben néz körül, hiszen 10-ből 3-4 fővárosi új lakás ebben a kerületben épül.

E népszerűség miatt ráadásul az itteni használtlakás-kínálat igen magasan árazott, ráadásul a használt otthonok többségükben panelek vagy túl régi házakban lévő, nem éppen hibátlan elosztású, még felújítva is erősen kompromisszumos minőségű ingatlanok. Ráadásul meglehetősen borsos áron! Nem is csoda ezek után, hogy igen sokan keresik a modern, kis rezsijű, befektetésnek is ideális, nívós lakóparkokat, amelyeknél gondtalan évtizedeknek néz elébe minden tulajdonos. Lényeges szempont az is, hogy ha pedig egyszer tovább akar lépni – például bővül a család, több szobára van szükség, vagy éppen kirepülnek a gyerekek -, akkor mindig remek áron talál majd vásárlót a minőségi lakására, nem kell éveket várnia és nagy engedményt lenyelnie az eladáskor.

Mindezek tükrében egy XIII. kerületi lakópark kifejezetten előnyös választás, különösen, ha megbízható, a minőségre sokat adó fejlesztő átgondolt, nívós koncepciókat valósít meg. Most éppen a jól ismert WING ingatlanfejlesztő LIVING lakóingatlan építő ernyőmárkája hirdetett tavaszi akciót. Ennek keretében a Kassák Residence, Metropolitan Garden, Park West 1 és Kassák Passage lakóparkokban a családosoknak szánt lakásokra, a CSOK-ra jogosultak részére az illeték mértékével megegyező 4%-os kedvezményt biztosít.

Ez azt jelenti, hogy a CSOK mellé járó áfa visszaigénylési lehetőség és illetékmentesség 4 százalékos ár-előnyén felül, a LIVING most további 4%-os kedvezményt ad egyedi lakáslistájában megtalálható újépítésű otthonai listárából!

Most érdemes dönteni!

Mint ismert, és mint szó is volt róla: a családosok számára az állami otthontámogatási program igen-igen kedvező feltételeket biztosít új lakás vásárlás esetén. A CSOK és a vele járó kamattámogatott lakáshitelek mellé idén január elsejétől bevezette a kormány a CSOK-igénylők számára az illetékmentességet (akár egy vagy két, akár előre vállalt gyermekkel igénylők esetén is). Mi több, még az 5 százalékos lakásáfa is visszajár az egy-két gyermekes, vagy ennyit vállaló CSOK-os pároknak is, azaz szinte minden családos vásárlónak.

De nézzünk is egy példát:

Egy újépítésű, 2+1 szobás, tágas, teraszos Park West 1 otthon CSOK-ra jogosultak számára az illetékmentességgel elérhető megtakarás összegével, az illetékkel megegyező mértékű LIVING kedvezménnyel, és az 5% áfatartalommal csökkentve már 49,81 millió Ft-tól elérhető! Összességében tehát most akár 6,85 millió Ft megtakarítással érhető el egy 13. kerületi, vadonatúj, a Ferdinánd negyedben elhelyezkedő családi otthon.**

Sőt, CSOK igénybevétele esetén további megtakarítási lehetőség is elérhető meglévő vagy vállalt gyermeket után: 1 gyermek esetén 600 000 Ft, 2 gyermek esetén 2,6 millió Ft, 3 gyermek esetén pedig 10 millió Ft.

És ez még nem minden: ha összevetjük e lakás életminőségét egy használt lakásával, mindjárt ordító különbségeket látunk. Egy vadonatúj ház lakóösszetétele, szomszédsága mellett, a lakás, a ház a környék esztétikáját; az otthon rezsijét, várható értéktartását, sok éves garanciáját, extra szolgáltatásait is összevetve, nem is kérdés, hogy alternatíva-e az új lakás a használttal szemben.

És akkor még nem szóltunk két további fontos szempontról sem. Egyrészt arról, hogy itt nemhogy a felújítást, de a fél-egymilliót is kóstáló tisztasági festést, apróbb javításokat is megúszhatjuk, másrészt pedig már egy, a ’80-as, illetve ’90-es években épült ház esetén is korszerűtlen a szigetelés, a gépészet. Okosotthon? Ugyan már! A csövek, vagy a villanyhálózat nem csak sok bosszúságot, hanem sok-sok milliós, időzített bombaként ketyegő kiadást is jelentenek a következő évek-évtizedek során.
És végezetül: a fenti ár Angyalföldön a jobb adottságú, felújított használt lakások árszintjéhez közelít…

A LIVING ajánlata tehát kis-és nagycsaládoknak egyaránt remek. Érdemes ellátogatni a fejlesztő honlapjára, hiszen példalakásokon keresztül mutatják a lehetőségeket, a lakáskereső pedig saját igényekre szabva használható!


Ezen felül a LIVING most segít eligazodni a lakástámogatások útvesztőjében is! Ha szeretne többet tudni az állami otthontámogatási program kedvezményeiről és hogy mire van szükség az igénylésükhöz, a LIVING CSOK Infopont 2021 oldalán ábrákkal, konkrét példák levezetésével és a legfontosabb fogalmak tisztázásával mutatják be, hogy új lakás vásárlás esetén milyen kedvezményes feltételek érvényesülnek.

*Az ajánlat a családi otthonteremtési kedvezményre (CSOK-ra) jogosultakra és a LIVING promóciós oldalán feltüntetett lakásokra vonatkozik. A honlapon szereplő példák a 2021.03.22-től érvényes árlista alapján szemléltetik a gyermekes családok számára elérhető egyes állami otthonteremtési támogatások és a LIVING által biztosított kedvezmény együttes előnyének levezetését. A LIVING promóciós oldalán található ajánlatok tájékoztató jellegűek, további információért kérjük keresse a LIVING kollégáit a weboldalon szereplő elérhetőségek egyikén.

** A fenti példa a 2021.03.22-től érvényes árlista alapján szemlélteti a gyermekes családok számára elérhető egyes állami lakásvásárlási támogatások és a LIVING által biztosított kedvezmény által biztosított előny levezetését, összehasonlítva a példában szereplő lakás 2021.03.22. napján érvényes árlistában megadott kedvezmények és támogatások nélküli bruttó 56,67 M Ft vételárával.

A cikk a LIVING támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Gáspár a nemzetbiztonságra ügyel majd? A családban marad?

Orbán Gáspár a nemzetbiztonságra ügyel majd? A családban marad?

A miniszterelnök fia egy új nemzetbiztonsági testület megszervezésén munkálkodik, árulták el az ügyet közvetlenül ismerő, kormányhoz köthető források.

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Az Együtt volt politikusa Kovács Alex Gáborral a Tiéd a Belváros jelöltjével szemben győzedelmeskedett az V. kerületi előválasztáson.

© 2024 (v2.202102)