Megbízható, stabil fejlesztői háttérrel épül ez a Dunához közeli beruházás

Amikor lakást szeretnénk venni, és kifejezetten új építésűt keresünk, a beruházás elhelyezkedésén, műszaki tartalmán és a kiszemelt lakás egyéni tulajdonságain túl, van még egy szempont, ami nagyban befolyásolja döntésünket: mégpedig a fejlesztő megbízhatósága. Ez olyan projekteknél is fontos, melyek már a végéhez közelítenek, de még fontosabb olyan fejlesztéseknél, melyek még csak nemrég indultak.

Tervezőasztalról nem sokan mernek vásárolni, hiába csábít ilyenkor sok beruházás akár kedvezményekkel is. Ha egy projektbe az akciók miatt vagy akár egy későbbi áremeléstől tartva viszonylag korán be szeretnénk lépni, akkor sokkal jobban megvizsgáljuk a beruházót. Megnézzük a referenciáit, utánajárunk, hogy eddig milyen projektekben és hogyan teljesített. A megbízhatóságra pedig garancia lehet az is, ha az ország egyik vezető pénzintézete biztosítja a projektfinanszírozási hitelt.

Hiszen tudhatjuk, hogy egy olyan bank, mint például az OTP alaposan megvizsgálja, mely beruházásokat támogatja, és az OTP Bank most történetének legnagyobb projekthitelét biztosította az egyik legkiemelkedőbb, legunikálisabb budapesti projekthez, mely nem más, mint a Duna Terasz Lakónegyed legújabb üteme: a Duna Terasz Grande

Az OTP a lakónegyed korábbi üteménél is partnere volt a D&B Ingatlanfejlesztő Csoportnak, és megbízható, kimagasló hatékonyságú, stabil, tőkeerős piaci szereplőnek tartja a beruházót, aki ezúttal a XIII. kerület legnagyobb, vízpart közeli lakásberuházását építi a Vizafogó városrészhez tartozó Foka-öbölben.

A helyszínválasztás természetesen nem véletlen. A Foka-öböl mellett már felépült a Lakónegyed első két üteme, a Duna Terasz Grande pedig a hajókikötőtől mindössze egy utcányira épül. Ideális terület ez a rekreációra, a lakópark mellett elhelyezkedő Duna-parti sétány és maga az öböl az elmúlt években Budapest kiemelt pihenő övezetévé vált. A helyszín további előnye, hogy nemcsak a vízparthoz van közel, de innen a Váci úti irodafolyosó is könnyen megközelíthető, autóval pedig 10 perc alatt a belvárosban lehetünk, illetve a 3-as metróval és a kiépített kerékpárút-hálózaton keresztül a város bármely nagyobb csomópontja könnyen elérhető.

A projekt azonban nemcsak a helyszín miatt érdekes, hanem azért is, mert kivétel nélkül mindegyik lakáshoz tartozik erkély, terasz, tetőkert vagy loggia, ezeken kívül a beruházó közösségi jóga-, grill- és napozóterasszal kíván hozzájárulni a lakók szabadtéri, közös kikapcsolódásához. A „zöld” teret növeli, hogy belső kertek  is létesülnek játszótérrel, wifivel, okospadokkal. További szabadtéri programlehetőséget kínál a 10 percre fekvő Népsziget és a 15 percre fekvő Margit-sziget is.

A beruházás műszaki tartalma is figyelemre méltó, ugyanis a 2 épületből álló projekt kizárólag első osztályú anyagokból épül, 3 rétegű, hangszigetelt nyílászárókat kap, a télen-nyáron kellemes hőmérsékletet pedig hőszivattyú biztosítja mennyezet hűtésen és fűtésen keresztül, ami nemcsak gazdaságos, de környezetbarát megoldás is. 

A lakásokból természetesen nem hiányozhat az okosotthon technológia sem, mint ahogy videós kaputelefonnal is felszerelik őket, illetve riasztó előkészítést is kapnak. A mélygarázsban egyes parkolókhoz elektromos autótöltő-előkészítést is kiépítenek, és mindkét épületben biztosítják a portaszolgálatot.


A 790 lakásos, földszintjén 19 üzletnek helyet adó beruházás lakásai várhatóan 2023 márciusában készülnek el, a nagy tapasztalattal rendelkező D&B Ingatlanfejlesztő-Csoporton kívül pedig a kivitelező Kész Építő Zrt., és az 1-es épületet tervező Vadász Építész Stúdió, valamint a 2-es épületet tervező Óbuda Építész Stúdió neve garancia a kiváló minőségre.

A cikk megjelenését a Duna Terasz Grande fejlesztője támogatta.


© 2021 (v2.202102)