Hagyományőrzés a Velencei-tónál – Húsvéti tojásvadászat 5. rész

Húsvéti tojásvadászatunk következő helyszíne a Velencei-tó északi partja, Pákozd. A Budapesttől alig több mint fél órára, Székesfehérvárról 10 percre fekvő település nem csak népszerű kirándulóhely, de lakóhelynek is remek választás.

Emlékeztetőül: Húsvéti nyereményjátékunkban 5 húsvéti tojás sorszámozott képét rejtettük el az Ingatlantájoló hirdetései között 1-1 ingatlan adatlapján. Aki megtalálja mind az 5 tojást, és elküldi az 5 ingatlan adatlapjának linkjét a nyeremenyjatek@ingatlantajolo.hu e-mail címre, az részt vesz sorsolásunkon, ahol értékes Adrienne Feller Cosmetics ajándékkártyát nyerhet. A nyereményjáték részleteiről bővebben itt olvashatsz.

Jó időben sok kerékpáros és túrázni vágyó keresi fel Pákozdot, hiszen a csodálatos környezetben remek kirándulások szervezhetők. Kellemes sétát tehetünk a Bella-tóhoz, vagy hosszabb túrákat az Ingóköveket körül ölelő természetvédelmi területen. Nagyszerű családi program lehet ellátogatni a Pákozd és Sukoró között elterülő Arborétumba, amelynek területén egy vadaspark is helyet kapott. 

A település népszerűségét mutatja az építkezések növekvő száma is. Több felújított családi házzal találkozhatunk a községben, az új építésű ingatlant kereső gyermekes családok pedig nem csak a település Székesfehérvár felé eső új részében, a Pipacsos lakóparkban és környékén, hanem a központhoz közel is találhatnak igényeiknek megfelelő ingatlant. Sőt, a vállalkozó kedvűek akár panorámás telken építhetik meg álmaik otthonát! 

Háziorvosi-, és fogorvosi rendelő, általános iskola is található a településen,  a kibővített és felújított óvoda mellett pedig hamarosan bölcsőde is épül a folyamatosan gyarapodó családok igényei szerint. A Kultúra Házában – a hagyományőrző csoportok mellett – magas színvonalú könyvtári ellátás nyújt remek kikapcsolódási lehetőséget az olvasni vágyók számára.

Kép forrása: KEMPP

Pákozd nevét hallva a legtöbbünknek mégis az 1848/49-es szabadságharc első győztes csatája jut eszébe. A csata tiszteletére és emlékére állított obeliszk mellett kapott helyet a Katonai Emlékpark, amely sajnos jelenleg a járványhelyzet miatt nem látogatható, de remélhetőleg az állandó kiállítások mellett hamarosan újra színes hagyományőrző és kulturális programokkal, képzőművészeti kiállításokkal és a hagyományos nyáresti koncertsorozattal várja vendégeit.


Ötödik húsvéti képünket is a hagyományőrzés jegyében rejtettük el. Az az ingatlan, amelynek adatlapját utolsóként várjuk a megfejtőktől, korhű bútoraival és berendezésével, búbos kemencéjével és kerekes kúttal igazi húsvéti hangulatot idéz. Ez a 3 szobás, műemlék jellegű parasztház gyönyörűen gondozott kerttel várja új tulajdonosát és a tojásvadászokat!

Még nem késő összegyűjteni az összes tojást! Előző nyomravezető cikkünket itt olvashatod.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Az adósságok 116 milliárd forintra rúgnak, most 64 milliárd forint volt a tét. 

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Itt a tavasz, így megérkezett Budapestre a miniszterelnök kedvenc "trumpozós" konferenciája.

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

© 2024 (v2.202102)