Tornyos ház a belvárosban, nem toronyház!

Teljesen új, igazán különleges, tetőtoronyban lévő nappalival megáldott otthont találtunk a belvárosban, 50 méterre a 4-es metró és ugyanennyire a 4-6-os villamosok Rákóczi téri megállójától. A tágas, 100 négyzetméteres, csilli-villi luxus-otthon két jobb panellakás árából megvásárolható; sőt, még az új építésű kedvezmények is igénybe vehetők utána.

A kockaházak világában igazi üde színfoltot jelent egy XX. század elejéről származó házban egy alapjaiban újjáépített, ez esetben tetőtér-beépítéssel életre hívott különlegesség. Jelen esetben egy Rákóczi téri tetőtornyos ház legfelső emeleti saroklakását álmodták újra egy egészen csöppet extravagáns terv alapján. Különlegessége miatt akár egy középvállalat pesti cégközpontjának, rendelőnek, kiadásra, vagy később – a pandémiát követően – turisztikai célra is hasznosítható.

A külső részeken is lassan négyzetméterenként egymillió fölé kúszik egy budapesti új lakás ára, hát még ha különlegeset keresünk, és/vagy a belsőbb részeken keresgélünk…

Hirdetés

Ár szempontjából is egyedit kínál tehát ez, közvetlenül a beruházótól megvásárolható darab, amely két nagyobb, felújított Angyalföldi vagy Óbudai panellakás áráért elcsíphető most.
A 84,9 milliós árért ráadásul nem is egy 3-4, vagy akár 5 kis szobára felszabdalt, szűkre szabott „modern lakótelepi” valamit, hanem nagyvonalú, igazán nívós, bármely nyugat európai nagyvárosban megállná a helyét!

Ha pedig a vásárló a bőkezű új CSOK kedvezményekkel is számol, akkor a pesti belváros egyik legjobb fogását csípheti most el.

 

Hirdetés

 

A lakás tehát jogi értelemben is új, így aki gyermekkel vásárol, az az illetékkedvezmény mellett az öt százalékos lakásáfát is visszaigényelheti, sőt a gyermekek után új építésnél járó CSOK-ot is megkaphatja, ami 3 gyermek (vagy ennyi vállalása esetén) további 10 milliós ingyen pénzt jelent. És akkor még nem is beszéltünk a szuperolcsó CSOK hitelről vagy a babaváró kedvezményekről.

E különlegességet tehát a 4-es metró és a 4-6-os villamosok Rákóczi téri megállójánál leltük fel, azoktól egyetlen egy percnyi sétára. Egy gyönyörű XIX. század végén épült, igazi saroktornyos ház tetőterében épült tehát. Egyenesen ennek toronyszobájában építették ki a lakás igen impozáns, öt méteres belmagasságú nappaliját, kifejezetten egyedi belső (felső) szinttel, melyben egy filmekbe illő hálószoba is helyet kapott.

Ez a bruttó 100 négyzetméteres (nettó 82 négyzetméteres), egyáltalán nem tetőtéri érzetű falak közt az említett két szinten dupla komfortot találunk, méghozzá az környék újlákás árainál jóval kedvezőbb irányáron.

És akkor arról még nem is szóltunk, hogy további sokmilliós előnyt jelent a vevőnek az is, hogy teljesen gépesítve, klímákkal, beépített konyhával, bútorokkal bír a lakás, ráadásul abszolút kulcsrakészen kerül a vevő birtokába.

Ha mindez nem lenne eléggé meggyőző: a lakás még további bővítésére alkalmas: ugyanis közvetlenül a lakás mellett lévő tetőtérben további, hozzávetőleg 50 négyzetméteres, beépítésre már elő is készített lakótér van, ami a társasházzal való megegyezés után a lakással teljes egészében összenyitható!

Aki tehát nem csak egyedinek mondott, de valóban különlegeset keres és nem 200-300 millióval a zsebében keresgél, annak mindenképpen érdemes ezt az egészen egyedi ajánlatot megnéznie, s könnyen lehet, hogy bele is szeret e lakás-különlegességbe.

A cikk a lakás értékesítőjének megbízásából készült.

© 2021 (v2.202102)