Élvezd a szabadságot, alig fél órányira Budapesttől!

A szabadság nem mindenki számára jelenti ugyanazt, és egészen biztos, hogy mindenki számára mást jelent most, mint egy évvel ezelőtt. A járvány előtt még egy budapesti belvárosi lakás is jelenthette a szabadságot azok számára, akiknek fontos volt, hogy minden a közvetlen közelben legyen. Ma már azonban, amikor a home office általánossá vált, és a gyerekeket sem kell állandóan iskolába fuvarozni, azok az ingatlanok jelentik a szabadságot, amelyek szabad levegőn, nagy területen, kellően távol vannak mindentől, rendelkeznek nagy sebességű internettel, sőt akár még teljesen önfenntartóak is.

Gondoljunk bele, milyen jó lenne egy olyan birtokon élni, ahol a rezsit a házunk, a konyhakerti bio élelmiszereket pedig mi termelhetjük meg saját magunknak úgy, hogy az internet segítségével otthonról dolgozhatunk, és az sem okoz gondot, ha közben a gyerekek is otthonról tanulnak. Ez a hely létezik: Pest megyében, Újlengyelben bukkantunk egy fantasztikus lehetőségeket rejtő, minden igényt kielégítő, kúriaszerű udvarházra, tanyabirtokra, mindössze 30 kilométernyire Budapesttől.

Magyarország közepétől néhány kilométerre, az M5-ös autópálya újhartyáni lehajtójának közelében helyezkedik el Újlengyel, egy nagyjából 1700 lakosú, biztonságos kis község. A település külterületén egykor tanyasi iskola állt, melyből 2012-ben egy csodálatos kúria született, 22 hektáros birtokon. Ez az udvarház kiváló, ha valaki elvonulna a világ elől.

Az ingatlan alapvetően három részből áll, egy 3,5 hektár nagyságú erdő területből, egy 5600 nm  kivett terület lakóház udvar besorolású ingatlanból, melyen egy 300 nm-es lakóház és vendégház is található, és egy 18,5 hektáros mezőgazdasági területből, melyen vágásérett akác- és nyár erdő, rét/legelő és szántó található.

A birtokközpont ideális, ha ide költözne akár a nagyobb családdal, hiszen méretéből adódóan több generációnak is kellő életteret biztosít. Az ingatlan már két nagyobb budapesti lakás árából megvásárolható, a ház fenntartása pedig szinte semmibe sem kerül, hiszen fűtését automatizált Pellet kazán, bálás kazán, kemence és padlófűtés biztosítja, az áramot napkollektorok termelik, vízellátását ivóvíz tisztaságú fúrt kút biztosítja, a szennyvíz tisztítása pedig 3 fázisú bio szennyvíztisztítóval megoldott, amely gyökérzónás öntözésre is alkalmas.

És ez még nem minden, hiszen az optikai üvegszálas internet már bekötés alatt áll, és az ingatlan rengeteg extrával rendelkezik, mint például a kerti grillező hely, ahol búbos kemence, valamint argentin grill- és halsütő is található, a kerti tó, melyhez finn faház és meditációs domb is tartozik vízeséssel, a sportolás szerelmeseinek pedig kosárpálya, fedett asztalitenisz és kispályás focipálya áll rendelkezésére.

De ne feledkezzünk meg a hobby lovas sportok kedvelőiről sem, hiszen a birtokhoz 5 bokszos lóistálló is tartozik (kifutóval, fagymentes itatóval, gumiszőnyeggel), mely közvetlen kijárattal rendelkezik a 4 hektáros legelőre, és a birtok melletti 10 km-nél is hosszabb homokos földútra, mely kiváló terep a lovas túrázáshoz és a kocsikázáshoz. Ezen kívül mindenféle háziállat számára találunk még itt ólakat, mint ahogy gyümölcsfák, zöldség- és fűszerkert is gazdagítja a kertet.

Az épület belső tere is figyelemre méltó, és a teljes berendezés a vételár részét képezi. Nappalijának középpontjában egy Győre Emília iparművész által tervezett és készített kemence kapott helyet, egyedi bútorokkal berendezett, gépesített konyhájában pedig egy 100 éves vízmelegítős csikós tűzhely is található. A hálószobák mindegyike saját fürdőszobával is rendelkezik, a központi fürdőt aranyozott mozaik csempe díszíti, itt prémium szaniterek és egy szauna is helyet kapott.


Az épület tetőterét részben beépítették. A másik részben elkészültek a kiállások a fűtéshez és a vizes helyiségekhez. A tetőtér külső lépcsőn is megközelíthető, így itt egy teljesen külön bejáratú lakást lehet kialakítani. Az ingatlanhoz tartozik még egy vendégház, illetve természetesen fedett gépkocsi beállók, 2 pince, tárolók, műhelyek, valamint különböző ipari létesítmények: húsfeldolgozó és füstölő is. A gazdaság teljesen gépesített, a minőségi traktorok, fűnyíró és egyéb berendezések szintén a vételár részét képezik, így a birtok ideális azoknak, akik nagyobb, több generációs családjukkal elvonulnának a világtól, és önellátásra szeretnének berendezkedni, egy jobb, szabadabb, egészségesebb élet reményében.

Az ingatlanról bemutató videó is készült, mely itt megtekinthető:

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)