Gondolta volna? Hatalmas és csendes kertje is lehet Nyíregyháza belvárosában!

Ház nagy kerttel a belvárosban? Budapesten ilyet nem láthatunk, de még az ország más nagyvárosaiban is igazán kuriózumnak számít egy ilyen ingatlan. Ezúttal Nyíregyháza belvárosából hozunk egy igazi különlegességet, egy jól kihasználható, több generációs, vállalkozáshoz is ideális családi házat, melyhez meglepően nagy kert, sőt még előkert is tartozik.

Nyíregyháza az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelye, ami részben a városba települt gyáraknak köszönhető, mint például a Continental vagy a LEGO, részben pedig olyan turisztikai létesítményeknek, mint a világhírű Sóstó-ZOO Állatpark, a Nyíregyháza-Sóstó Gyógyfürdők vagy a Bujtosi Városliget a Bujtosi-tóval. Ezenkívül Nyíregyháza számtalan évente megrendezett kulturális rendezvénynek is otthont ad a „Vidor fesztivál” és a „Nyírségi ősz keretében”.

Itt, a belvárosban, a Bujtosi-tóhoz mindössze 300-400 méterre, egy a forgalmas Dózsa György utcával párhuzamos kis utcában bukkantunk erre a 160 + 50 nm-es, 2000-ben átgondoltan megépített, szépen karbantartott családi házra, mely egy 1800 nm-es telken helyezkedik el.

A ház 1 km-es körzetében orvosi rendelő, iskola, bevásárlóközpont, kulturális-, szórakozási lehetőségek, illetve számtalan sportolási lehetőség, egyszóval minden fontos szolgáltatás megtalálható. Az 1800 nm-es telek ilyen frekventált helyen ritkaságnak számít, így aki megvásárolja ezt az egyedülálló ingatlant, nemcsak egy 850 nm-es díszkertben pihenhet szabadidejében, de egy 950 nm-es gyümölcsös boldog tulajdonosa is lehet egyúttal, ahol akár egy medence vagy teniszpálya is kényelmesen elfér.

És akkor még a családi ház számtalan előnyös tulajdonságát nem is említettük. A belvárosban előírás az utcafronti zárt-soros beépítés, de ez a ház egy korábbi, természetes kő alappal rendelkező ház helyére épült, mely alatt egy terméskő falazatú, téglaboltozatos pince húzódott. A 40 nm-es pince megmaradt, az új ház pedig fölé épült a 90-es évek végén, így történhetett, hogy ez az épület az utcában szinte egyedülálló módon előkerttel is rendelkezik.

A száraz-kapu bejárós épület egyik szárnya lakóház, másik szárnyában egy 40 nm-es üzlethelyiség/iroda, fölötte 60nm-es lakás kapott helyet, amelyek akár saját célra, akár kiadás céljára remekül hasznosíthatóak, az előkertnek köszönhetően pedig a ház és a hátsó kert is meglepően csendes a belvárosi elhelyezkedés ellenére.

A 160 nm-es családi házban egy 46 nm-es nappalit és 3 külön nyíló hálószobát, valamint étkezőt, konyhát, hallt, illetve 2 fürdőszobát, 1 wc- mosdót, gardróbot, kamrát és gépházat találunk. A ház fűtését gáz cirkó biztosítja padlófűtésen és radiátorokon keresztül, az épületet klímával is felszerelték.

A Lakóterek tágas megjelenését és nagyvonalúságát fokozza a tudatosan 3,14 illetve 3 méteresre tervezett belmagasság, valamint a hozzá igazodó, megszokottól magasabb, egyedileg gyártott külső és belső nyilászárók. A hallból és a konyhából léphetünk ki az 50 nm-es teraszra, valamint ide nyílik a ház végében lévő mosókonyha is, ami remek szolgálatot tehet a kerti munkából érkezőnek a tisztálkodáshoz. A terasz 12,5m hosszan közvetlenül kapcsolódik a déli fekvésű díszkerthez, melynek öntözését vezetékes víz és fúrt kút is biztosítja. A kertben egy természetes kőből épült grillező és egy 12 nm-es tároló is található, illetve itt kapott helyet a kétállásos garázs is, melyben két autó mellett is bőven van még tárolási lehetőség.


Az elegánsan berendezett üzlethelyiség/iroda a kert és az utca felől is megközelíthető, tetőterében kapott helyet egy 60 nm-es lakás, mely jelenleg szerkezetkész állapotban van, a szigetelés, vakolás, villanyszerelés elkészült és gáz-, vízvezeték kiállásokat is kialakították. A belső burkolatokat, festést szerelvényezést az új tulajdonos már saját ízlése szerint alakíthatja, amivel az ingatlan két generáció számára is tökéletes lesz, illetve a ház és az üzlet-lakás külön helyrajzi számon is szerepelhet, az ingatlan akár társasházzá is nyilvánítható, így akár külön-külön is forgalomképessé válhatnak. Az eredeti tervek szerint az ingatlan tetőterében még plusz 80nm-en beépíthető, sőt a helyi építési előírások alapján, az ingatlan bővíthető is mind a földszinten, vagy akár egy teljes szint ráépítésével.

Az ingatlanról videó is készült, mely itt tekinthető meg.


A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)