Szuper design ötletek nyaralókba, vagy akár otthonra is!

Teljesen mindegy, hogy vízparton vagy a hegyekben van valakinek nyaralója, néhány design ötlet idén nyáron is jól jöhet, hogy nyaralóingatlanunkban megteremtsük a tökéletes környezetet a pihenéshez vagy akár az aktív kikapcsolódáshoz.  Mai cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyeket az otthonunkban is bátran alkalmazhatunk.

A kék a kedvencünk

Egy vízparti nyaralóból nem hiányozhat a kék és annak árnyalatai. Ha igazán elegáns hatást szeretnénk elérni válasszuk a tengerészkéket fehérrel, ha a nyaralónk inkább rusztikus stílusú a türkizkék lesz a tökéletes kiegészítő.

Ha a kéket még így is hivalkodónak érezzük, és a semleges színekre szavaznánk, akkor legyen a halvány szürkéskék a befutó, esetleg halványszürke egy-két világoskék, vagy türkiz színű kiegészítővel, ahogyan ebben a balatonszárszói nyaralóban is látható.

Tengerparti hangulatban

A kék szín már önmagában is képes egy kis tengerparti hangulatot varázsolni, de ezt a hatást fokozhatjuk is. Például különböző vízparti dekorációkkal: képekkel, szép evezőlapátokkal, szörf deszkákkal, halászhálóval, kagylókkal.

De nekünk ez a hajóformájú polc tetszik a legjobban, ami ennek a siófoki nyaralónak a nappalijában látható.

Természetes anyagok

Akár vízparti, akár hegyvidéki üdülővel rendelkezünk, a természetes anyagok sehonnan sem hiányozhatnak, legyen szó akár egy gyékény vagy szizál szőnyegről, lámpaburáról, vagy egyszerűen csak rattan bútorokról.

Ehhez a stílushoz a makramé is ideális választás, az erdei-, hegyi nyaralókba pedig válasszunk bátran akár állatmintás textileket is.

Ezt a vonyarcvashegyi, hegyoldalban álló üdülőt 2020-ban újították fel. Enteriőrjében modern, rusztikus és retró elemek is keverednek, méghozzá tökéletes harmóniában.

Kisebb kiegészítők

Természetesen a nyaralónkból sem hiányozhatnak a zöld növények. A teraszra válasszunk dézsás növényeket a strapabíró, minimalista, betonkaspókkal nem lőhetünk mellé. A geometrikus formák még mindig menők.

Hirdetés

Egy szép lábtörlő is sokat dob az egész ház hangulatán, a kókusz lábtörlők nemcsak tartósak, de természetes anyaguknak köszönhetően illenek is a legtöbb üdülőbe. A fürdőszobáról se feledkezzünk meg, sokszor a legegyszerűbb dolgok, mint egy rusztikus faláda, kékre festve, tökéletes kiegészítői lehetnek a helyiségnek.

Külföldi képek forrása: decoist.com

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. THM: 9,8%-15,4%. Ingatlanfedezet nélkül.

© 2021 (v2.202102)