Paloznak: mediterrán ékszerdoboz a Balaton északi partján!

Elérkezett május első hétvégéje, rohamosan közeledik a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy egyre több időt töltünk a Balatonnál. Új sorozatunkban gyönyörű fekvésű, kisebb településeket kutatunk fel, hogy bemutassunk néhány kevésbé felkapott úticélt és persze azért, hogy megnézzük, milyen eladó ingatlanokat kínálnak. Mai bejegyzésünkben egy mediterrán hangulatú településre látogatunk el, Paloznakra a festő kis északi parti faluba, mely Csopakkal, Alsóörssel, Felsőörssel és Lovassal együtt közösen alkotják a Balatoni Riviérát.

Paloznak egy gyönyörű fekvésű, mediterrán klímájú falu, Csopak szomszédságában, amit a 71-es főút választ el a Balatontól, így saját partszakasszal ugyan nem rendelkezik, mégis csak pár perc innen a Csopaki vagy az Alsóörsi strand. A falu különlegessége, hogy máig őrzi a Balaton-felvidékhez köthető építészeti jegyeket, hagyományokat és természeti szépségeket, a szőlőhegyek, a mediterrán klíma és a Balatonra nyíló kilátás pedig csak tovább fokozza mindezt.  A falu évről-évre egyre népszerűbb a Balatonra látogatók körében, többek között az évente megrendezésre kerülő Paloznak Jazz Piknik révén, mely a térség egyik legkedveltebb fesztiválja. Mutatjuk milyen ingatlant vehet magának, aki beleszeret ebbe a mediterrán kis ékszerdobozba!

Válogatásunk első tagja egy igazi luxusingatlan, mely egy minden igényt kielégítő igényes otthon, tájjellegű építészeti megoldásokkal. Az 550 négyzetméteres családi ház három különálló lakrésszel rendelkezik, így befektetésnek sem utolsó. A telken található továbbá egy hatalmas, feszített víztükrű medence, kültéri konyha és szauna is, a ház energiaellátását napelemrendszer biztosítja.

A következő ingatlan egy ízléses energiatakarékos családi ház, mely 2020-ban épült egy 1020 négyzetméteres telken. A 190 négyzetméteres ház központi helyisége a nappali, melyet hatalmas üvegfalak és tolóajtó választ el a terasztól, így jó időben összenyitható vele, emellett további 3 szoba kapott helyet a családi házban. Az elektromos fűtés mellett hangulatos fafűtéses kandalló gondoskodik a kellemes hangulatról és a melegről.

A Rákóczi utcában található a következő két különálló lakrésszel rendelkező családi ház, mely egy 887 nm-es gyönyörűen parkosított telken kapott helyet. A 185 négyzetméteres házban 5 szoba került kialakításra.


Végül alacsonyabb árkategóriában is mutatunk egy ingatlant, mely Paloznak belterületén található. A sorház jellegű ingatlan felújítással tökéletes nyaralóvá válhat.

Az 52 négyzetméteres házban amerikai konyhás nappali, két szoba és fürdőszoba található, de lehetőség van a tetőtér beépítésre is. A házhoz tartozó teraszról pedig gyönyörű panoráma tárul elénk.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

Novák Katalin nem kért lakást, de van, amit igen

Novák Katalin nem kért lakást, de van, amit igen

A kegyelmi botrányba belebukó köztársasági elnöknek így is jár ez-az.

Orbán Viktorék rengeteg üres frázissal és a nem kormánypárti sajtó nélkül indították el a kampányt

Orbán Viktorék rengeteg üres frázissal és a nem kormánypárti sajtó nélkül indították el a kampányt

Beizzították a kampányt a kormánypártok, megvan az új jelszó is.

© 2024 (v2.202102)