Hamarosan költözhető prémium balatoni nyaralók megfizethető áron!

Egy hétvégi ház a Balaton partján sokak számára dédelgetett álom, a vízközeli ingatlanok pedig a befektetők körében is keresettek. A sok macerával járó önálló házak helyett azonban sokan inkább az újépítésű lakásokat választják, amelyek felszereltségüknek köszönhetően egész évben élményt nyújtanak lakóik számára. Most egy ilyen modern, hamarosan már költözhető új házat mutatunk be.

A Balaton még mindig az egyik legnépszerűbb utazási célpont a magyarok körében, a tóparton tavaly nyáron is hatalmas volt a nyüzsgés, és idén sem számíthatunk másra: a járványhelyzet miatt sokan utaznának hosszabb-rövidebb időre a magyar tengerhez.

Nem véletlen, hogy egyre többen szeretnének ingatlant vásárolni a Balatonnál, akár befektetési céllal is: a jó minőségű balatoni nyaralók, apartmanok nagy részét már a tél végére kiadják, így a tulajdonosok magas megtérüléssel számolhatnak.

A kínálat ugyanakkor egyre szűkösebb, különösen ha valaki új, modern nyaralót szeretne. Az elmúlt években indult ugyan jó néhány új építkezés, a 2020-as magas áfa és a beruházásokat nehezítő egyéb körülmények miatt tavaly szinte befagyott ez a piac, így bizonyos ingatlanokból kifejezett hiány várható. Érdemes tehát minél előbb döntést hozni azoknak, akik vásárláson törik a fejüket, hiszen az új állami támogatások – az 5 százalékos, idén már vissza is igényelhető áfa-kedvezmény, az illetékmentes vásárlás lehetősége és a támogatott hitellehetőségek bővülése – mind a keresleti piacot erősítik. 

Modern elegancia Balatonföldváron

Egy-egy jó ajánlatra azért rá lehet még bukkanni, akár olyanra is, amely még a régi, 5 százalékos áfa-kedvezmény hatálya alá tartozik, így kitűnő ár-érték arányt biztosít, különösen, ha a budapestiekkel vetjük össze az itteni árakat. Mi most Balatonföldvárról hozunk erre egy jó példát. Földvár kétségtelenül a tópart egyik legelegánsabb üdülőhelye, köszönhetően a part menti, századfordulós villasornak és az új fejlesztési projekteknek egyaránt. Ebbe a hangulatba simul bele a platánsorral szegélyezett Kvassay sétánytól és a szabad strandtól mindössze pár lépésre épülő, luxus kategóriájú társasház. Ahogy a lakóingatlanoknál, úgy a nyaralóknál is igen eltérőek lehetnek a vásárlói igények, ám ebben a házban szinte minden megtalálható, az egyszobás apartmantól a tágas, ötszobás otthonig. A lakók pihenését parkosított kert és kültéri medence is biztosítja. A prémium kategória érzetét növelik a gyönyörű portugál burkolatok, a minőségi szaniterek és csaptelepek is.

Nem csak nyáron

A nyaralókat tulajdonosaik egyre inkább használják szívesen a szezonon kívül is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legjobb ingatlanok a Balaton parton ebben az időszakban is legalább 50 százalékos kihasználtsággal kiadhatók. Ilyenkor persze nem mindegy, milyen költségekkel jár az ingatlan fenntartása hűvös vagy hideg időjárási viszonyok között. A hagyományos balatoni nyaralók modernizálása akár egy másik nyaraló árát is elviszi, a nehezen kifűthető bungalók pedig ilyenkor érthető módon nem sok látogatót vonzanak.

Ezzel szemben ez az új társasház kimondottan energiatakarékos, köszönhetően a kiváló szigetelésnek, a hőszivattyús hűtés- és fűtésrendszernek, vagy a háromrétegű nyílászáróknak. Képzeljük el, hogy mondjuk, a szezonon kívül akad egy-két szabadnapunk vagy hosszabb home-office időszakunk, amikor leruccannánk nyaralónkba, vagy kisebb kihagyás után újra kiadjuk ingatlanunkat néhány napra. Ilyenkor telefonunkról bekapcsolhatjuk a fűtést a lakásban, és mire megérkezünk, addigra kellemes meleg fogad bennünket vagy lakóinkat.

Csak a kényelem marad

Egy új építésű társasházi nyaralónak egyéb előnye is akad. Egyrészt nem kell egy régi ingatlan elképesztő költségeket felemésztő és rettentő körülményes felújításával bajlódni. Másrészt vannak, akiknek sem idejük, sem affinitásuk a ház körüli teendőkhöz: a kert rendezéséhez, a gazoláshoz-fűnyíráshoz, a ház karbantartásához, a téliesítéshez majd a nyaraló megnyitásához. Bár azt gondolhatnánk, ezzel könnyű megbízni egy külső alkalmazottat vagy céget, az utóbbi időszakban sajnos egyre nehezebb munkaerőt találni, aki elvégzi helyettünk ezeket a munkákat. A Mistral Residence lakóinak viszont kis túlzással csak a fürdőruhát és egy váltás ruhát kell hozni, teraszukról vagy a kertben a medence mellett pedig máris élvezhetik a balatoni nyarat.

 

A cikk a balatonföldvári luxus lakóház értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Egy régi, elavultnak számító rakétát tuningolhattak fel. Veszélyes húzásra készülnek az oroszok is, de Washingtonból rossz hírt kaphatnak.

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

A Nébih fújt riadót, olyasmi került a tésztába, aminek nem szabadna.

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Andrzej Duda lengyel elnök szerdai vacsorája Trumppal hozta el a drámai fordulatot a republikánus elnökjelöltnél Ukrajna támogatása ügyében.

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Megvan a TISZA Párt EP-listája, de az aláírásokat gyűjtők bajban vannak Budapesten.

© 2024 (v2.202102)