Home Office: Lehet, hogy amire szükséged van, az inkább egy cloffice?

A home office legnagyobb kihívása talán – egy csendes és nyugodt hely megtalálásán kívül – maga a helyhiány. Hosszabb távon konyhaasztalon, étkezőasztalon, kanapén dolgozni lehetetlen, egy dolgozósarok viszont akkor is szem előtt van, ha vége a munkaidőnek, így az teljesen összemosódik a magánéletünkkel. Ha kicsi helyen szeretnénk egy olyan otthoni munkaállomást, amit csak munkaidőben látunk a cloffice a megoldás! Nézzük, mit is jelent ez pontosan!

A „cloffice” nagyon egyszerűen a closet office kifejezésből ered, és voltaképpen szekrénybe zárt irodát jelent. Gyakorlatilag bármilyen beépített szekrényben ki lehet alakítani, vagy egy gardrób is kiváló lehet erre a célra.

Egy polcos szekrényben

A legegyszerűbb, ha van egy polcos szekrényünk, itt egy asztallap magasságában elhelyezkedő polc lehet az asztalunk, az alatta lévő polcokat szereljük ki, a felette lévők pedig tároló funkciót tölthetnek be. Ide be kell, hogy szerezzünk egy olyan széket, amit könnyen a munkaállomás alá tolhatunk, így a munka végeztével gyakorlatilag a székre is rácsukhatjuk az ajtót.

Alig észrevehető, de ennek a XIII. kerületi lakásnak a konyhaszekrényébe is be lett építve egy home office. A munkalap alatti egyik szekrény egy kis piros széket, a másik egy nyomtatót rejt.

Ha a szekrény hagyományos ajtóval rendelkezik, az egy kicsit elszeparálhat minket munka közben a család többi tagjától, ami kifejezetten előnyös, de szűk hely esetén balesetveszélyes lehet, ezért érdemes inkább tolóajtóra vagy lamellás ajtóra váltani.

Kihúzható asztallappal

Másik nagyszerű megoldás, ha a szekrényben, megfelelő magasságban felszerelünk egy kihúzhatós asztallapot. Ebben az esetben még sem a szekrényben, hanem egy kicsit kijjebb ülhetünk, és az alsó polcokat is meghagyhatjuk tárolónak. Hátránya, hogy így a széket nem tudjuk a szekrénybe zárni, ezért válasszunk olyan széket, ami egyébként is jól mutat a lakásunkban.

Lenyíló ajtóval

Másik megoldás, ha a szekrényünk egy lenyíló ajtóval, gyakorlatilag asztallappal rendelkezik, így itt dolgozhatunk. Ez nagyobb méretben is kivitelezhető, így akár ketten is használhatják.

Ennek mintájára találták ki az írószekrényeket is, ennek a VI. kerületi lakásnak a nappalijában is ez látható.

Fontos a megfelelő világítás

Mivel egy cloffice esetében voltaképpen a szekrényben ülünk fontos, hogy a munkaállomás jól megvilágított legyen. A munkalap feletti polc aljára szerelt beépített világítás erre remek megoldást jelenthet.

Sarkosan

Nekünk nagyon tetszik a fenti, jobb oldali képen látható sarkos megoldás is, ahol az alsószekrény ajtajának kinyitásával egy asztallapot is kapunk. Hátránya, hogy ennek a megoldásnak kicsit nagyobb a helyigénye, viszont még sincs az az érzésünk, hogy egy szekrényben ülünk.


Egy falfülkében

Ha nincs a célnak megfelelő beépített szekrényünk, könnyen helyet találhatunk neki egy beugróban vagy falfülkében is.

Bár nem zárták szekrénybe, ennek a IX. kerületi lakásnak a nappalijában is egy beugróban kapott helyet a dolgozósarok.

Külföldi képek forrása: houzz.com

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ha panel, akkor hamar megy

Ha panel, akkor hamar megy

Három hónapon belül gazdára találnak a panellakások.

Váltanak a gyorséttermek, jönnek az egyenadagok

Váltanak a gyorséttermek, jönnek az egyenadagok

Mérnöki pontossággal fognak készülni a gyorséttermi ételek.

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

© 2024 (v2.202102)