Családdal, fiatalként, vagy vállalkozóként Észak-Pesten – közel a metróhoz

Ha valaki a Váci út vonzásában, Angyalföldhöz, a metróhoz közel keres akár eladó, akár kiadó lakást, üzlethelyiséget, az vessen egy pillantást Újpest központjára, ahonnan a Váci út csak pár perc, de az árak sokkal-sokkal barátibbak, mint a XIII. kerület akár a Váci úttól távolabbi részein!

Aki új, tágasabb lakást keres a metróhoz közel, a XIII. kerület közvetlen közelében, vagy épp albérletet, üzlethelyiséget néz, az vessen egy pillantást arra a gyöngyszemre, amelyet most mutatunk.

Észak-Pesten egyre több a minőségi új otthon, de olyan azért kevés akad, amely a metrótól 4-5 perc sétára van, miközben mégis csendes, zöld, parkokkal és üzletekkel, intézményekkel egyaránt ellátott környéken van (képünkön a pár éve átadott Újpesti Piac).

Az Újpesti Piac

 

Most azonban hoztunk Újpestről egy vadonatúj, nemrég elkészült, modern, energiatakarékos társasházat. Itt megvan már a használatbavételi engedély, a sokféle, új lakásokra szóló CSOK kedvezmény is elérhető, és akadnak nagyobb lakások, amelyek azonnal megvásárolhatók újként az Arsenal Sarokházban.
De ugyanitt akár kisebb-közepes lakások bérlésére, valamint nagy, tágas, világos és frekventált üzlethelyiségek bérbevételére is van lehetőség.

Mint említettük: remekül megközelíthető, mégis csendes helyen van a társasház. A környéken sok zöld park, játszótér is van. Mégis: itt lényegében belvárosban érezheti magát, aki ide költözik. Miért? Azért, mert pár perc ide több nagy élelmiszerbolt, áruház, piac, éttermek, szolgáltatók, bankok, intézmények, hivatalok és iskolák, óvodák.

 

Mivel pedig háztól pár percre van a hármas metró végállomása, így a Váci út számos munkahelye akár tíz-tizenöt perc alatt elérhető háztól-házig. Közösségi közlekedéssel a legnagyobb csúcsban is igaz marad az, hogy a Nyugati pályaudvar bő 15 percnyire van, Pest vagy Buda szíve pedig 20 percre. Autóval pedig az M0-s, az M2-es és M3-as autópályák vannak pár percnyire, így egy kirándulás, vagy rokonlátogatás is gyerekjáték, nem kell a néha hétvégén is előforduló belvárosi dugókban araszolni…

 

Aki régen járt erre, nem árt ha tudja: elképesztő fejlődésen ment keresztül Újpest, kiváltképp annak a központja. Egyrészt több tucatnyi új társasház épült és néhány épül is még erre, a közterületek pedig folyamatosan megújulnak. Például egy közeli, pár lépésre lévő közparkot egy éve építettek át és újították fel teljes mértékben, ahol ingyenesen használható sportpark épült!

A környék legjobb cukrászdája 3-4 perc séta, ugyanígy a Polgármesteri Hivatal és a Posta. De ide még az újpesti Duna part sincsen túl messze, ahol a Népsziget hangulatos éttermeit, szabadidős lehetőségeit találjuk.

Közelebbről: a Munkásotthon és Erzsébet utca sarkán épült az Arsenal Sarokház, melyet a helyben – a jogelődöt is beszámítva – több mint három évtizede jelenlévő vállalat, a Mester Építő Kft. épített.

A 61 lakásos házban még elérhető 41-86 négyzetméteres lakások nagy része erkélyes, A fűtést és a meleg víz ellátást pedig távfűtés adja, amely gázüzemű kazánokkal szemben nagyságrendekkel biztonságosabb és olcsóbb is. (A biztonság így teljes, mert nincs is a házban vagy a lakásban gázkészülék, amiből gáz szivárogjon vagy akár bármiféle szén-monoxid problémát okozzon.

Sőt, a háznak nem kell költeni a kémény felújításra, a kazán karbantartására vagy cseréjére sem.) További különlegesség, hogy az Arsenal Sarokház válaszfalai is egyediek a TECNOBOARD rendszerűek, amely ideális lakáselválasztó és más falakhoz és álmennyezetekhez. Ez kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítanak.

E rendszer ugyanis egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, többek közt nagyobb súlyokkal terhelhető és – mint említettük – kivételes a hangszigetelő tulajdonsága, így védve a lakók nyugalmát. E faltípus környezetbarát is, mivel természetes ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkisebb környezetterheléssel.

A cikk az Arsenal Sarokház beruházójának, a Mester-Építő Kft-nek a támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

Az indiai származású brit író, Salman Rushdie nem fél beszélni az ellene elkövetett merényletről, ám támadója nevét nem hajlandó sem kiejteni, sem leírni. 

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) nyers politikai nyomásgyakorlásra használják a Magyarország elleni uniós eljárásokat, amihez a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult.

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

A Védelmi Tanács ülése után születhetett meg erről a döntés.

Érdekes számok a Yettelnél

Érdekes számok a Yettelnél

Évi 80 százalékos plusz.

© 2024 (v2.202102)