Miért jó egy rezsimentes önfenntartó családi házban élni?

Ha már eleged van abból, hogy olyan dolgokért kell fizetned, ami megújuló erőforrással is biztosítható, így kímélve a pénztárcádat és a környezetet, és ha már meguntad, hogy te vagy a házadért és nem a házad van érted, akkor válaszd ezt az önfenntartó családi házat lakhelyedül.

Az ingatlan természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában, egy 2 hektáros telken áll, ahol nem kell füvet nyírni, gazolni, öntözni, csak a teraszról gyönyörködni a táj és a csodás panoráma nyújtotta állandó szépségben. Hajnalban várni az őzek látogatását, nappal hallgatni a madarak énekét.

A civilizációtól ennek ellenére mégsem kell elszakadni, hiszen az önfenntartó ház mindössze 30 percre van Budapesttől, és 10 perces sétával elérhető a vonat-, a buszmegálló, a közért, patika, orvosi rendelő, óvoda és az iskola is.

Egy sorompóval elzárt és kamerával ellátott magánúton juthatunk a házhoz, amely robosztus acélvázszerkezettel rendelkezik, ami hozzájárul az épület hosszú élettartamához, földrengésbiztos és extrém szélterhelésnek is ellenáll. Az épület talajcsavarokon áll így soha nem tud beázni, az özönvízszerű esőzések is átfolynak alatta, ezért nem okoznak kárt az ingatlanban.

A ház és környezete mindent biztosít, amit hagyományos építményeknél már megszokhattunk, mégsem kell lemondanunk a ”luxusról”.
Az energiaellátást a napelemek nyújtják, ami nemcsak a ház, hanem 2 elektromos autó töltésére is elegendő. A tisztított esővíz is felhasználásra kerül és a szennyvíz is megtisztítva jut vissza a környezetbe.

Az összegyűjtött és tisztított esővíz 6 hónapra elég lágy vizet biztosít, ami mind a mosogatógép, mosógép, mind a ruhák, hajmosás számára ideális, és még a fürdőszobatakarítással sem kell sok időt töltenünk, hiszen elfelejthetjük a vízkő suvickolását. A szennyvizet pedig megtisztítja egy berendezés, így esővíz minőségű víz keletkezik, amit a rendszer a természetbe szivárogtat vissza, így garantálva a víz körforgását és a talajvíz állandó szintjét.

A ház teraszát is okosan alakították ki, ugyanis nyáron biztosítja, hogy a nap UV sugarai kívül maradjanak, míg a téli nap üvegházként melegíti a szobákat így spórolva energiát. A kívánt
hőmérséklet minden szobában külön beállítható, és hőcserélős szellőztető berendezés garantálja a por és pollenmentes friss levegő utánpótlását. Izzasztó nyári hőségben használhatjuk a LG hűtő-
fűtő klílmánkat is, téli napokon pedig az Edilkamin kandalló melegét és meghittségét élvezhetjük.

A teraszon egy grillezésre vagy főzésre is alkalmas kültéri konyha is helyet kapott, mely infra fűtéssel fűthető, így télen-nyáron kint készíthetjük a finomabbnál finomabb fogásokat, anélkül, hogy a kellemetlen szagok a lakásba is bejutnának.

Ebbe a házba beépítettek minden kényelmi berendezést, ami a mindennapokban luxus életérzést biztosít, ugyanakkor az épület mégis tökéletesen beleilleszkedik mind kinézetében mind anyagfelhasználásával a természetbe.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)