Hogy kerül egy természetfotó kiállítás egy építési területre?

Ahogy az élet minden területén, az építőiparban is kiemelten fontos a fenntarthatóság, erre szeretné most felhívni a figyelmet a KÉSZ Csoport, akik az egyik legkiemelkedőbb budapesti lakóprojekt generál kivitelezőjeként természetfotó kiállítást szerveztek az építkezés helyszínére. A fotókat természetesen nem más, mint Máté Bence készítette.

Máté Bence neve senkinek sem cseng ismeretlenül, hiszen természetfotóival világsikereket ért el, és valószínűleg nincs ma az országban egyetlen olyan ember sem, aki ne látta volna már legalább egy fotóját. Csodálatos és egyedülálló képeivel most egy teljesen egyedülálló helyszínen, a Duna Terasz Grande lakópark építési területén találkozhatunk. Hogy mi adta a kiállítás apropóját? Máris elmeséljük.

A generálkivitelező, KÉSZ Csoport számára kiemelten fontos a környezettudatosság, a fenntarthatóság, ezért készítettek is egy felmérést a lakosság körében, melyből kiderült, hogy az emberek az építőipart fenntarthatóság szempontjából mindössze a 11. helyre sorolták. Ezen szeretne most változtatni a KÉSZ Csoport, mely a környezettudatos építkezést már évek óta folyamatosan építi be működésébe, így a hulladékgazdálkodás, a logisztikai optimalizáció és az alapanyagok újrahasznosítása terén is tett már lépéseket. Most azonban egy átfogó programba kezd, melynek legfontosabb célkitűzése, hogy 2030-ra szén-dioxid kibocsátását és ökológiai lábnyomát 34 %-kal csökkentse a 2019-es adatokhoz képest. 

Az iparági mellett természetesen lakossági szinten is szeretnének tenni a zöldebb jövőért, melynek első lépéseként rendezik meg a NATURBAN 2021 – Életterek találkozása, avagy a természet a városba költözött című interaktív, szabadtéri kiállítást Máté Bencével közösen a Duna Terasz Grande építési területén. 

A helyszínválasztás pedig nem véletlen, hiszen a lakópark a Foka-öböl partján egy csodás természetközeli területen épül, és építésénél, fenntartásánál kiemelt figyelmet kapnak a fenntarthatósági szempontok.

Így például a beruházás lakásainak kellemes hőmérsékletéről mennyezeti fűtés-hűtés gondoskodik majd távfűtéssel és hőszivattyúval kombinálva, ami azt jelenti, hogy az épületek gyakorlatilag 0 szén-dioxid kibocsátásúak, tehát semmilyen fosszilis tüzelőanyagot nem égetnek el a lakások fűtése, hűtése során.

És ez még nem minden, ugyanis a 2-es épület tetején több, mint 1000 nm extenzív zöldtetőt alakítanak ki, az épületek mellett minden oldalon 3 méteres szélességben zöld területet biztosítanak, és az előkertek sem lesznek lekerekítve, így kellemes és tágas utcák jönnek majd létre. A mélygarázsokban pedig, egyes parkolóhelyeknél az e-töltési előkészítést is biztosítják.

A lakópark ezeken felül természetesen még számtalan korszerű megoldást nyújt majd lakói számára, melyek közül kiemelkednek a közösségi szolgáltatások, azaz a lakópark területén több közösségi tetőterasz (jóga-, grill- és napozóterasz) is létesül, a tágas belső kertekben pedig játszóterek és okospadok is helyet kapnak, és természetesen a kert területén központi wifi is elérhető lesz.

A beruházás lakásai minden tekintetben megfelelnek a 21. századi követelményeknek, a változatos lakásméreteknek és elosztásnak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára ideálisat. A lakások ezen felül kellően tágasak is az otthoni munkavégzéshez és az online oktatáshoz, és kivétel nélkül mind rendelkeznek erkéllyel, terasszal, tetőkerttel vagy loggiával.

Természetesen nem hiányozhat a lakásokból az okosotthon technológia sem, illetve videós kaputelefont és riasztó előkészítést is kapnak, a lakók további biztonságáról pedig a portaszolgálat gondoskodik mindkét épületben.

Hirdetés

Mindez nem másutt, mint a XIII. kerületben, a Foka-öböl partján, ahol egyformán közel van a Duna-part vagy a Váci úti irodafolyosó, azaz a természet, a kikapcsolódás lehetősége és számos munkalehetőség is. Innen mindössze 10 perc autóval a belváros, de a 3-as metrónak és a kiépített kerékpárúthálózatnak köszönhetően bárhova könnyen eljuthatunk. Néhány perces sétával a hajókikötőben lehetünk, kicsit távolabb pedig a Népsziget vagy a Margit-sziget biztosít zöld környezetet és kikapcsolódási lehetőséget. Ezeken kívül pedig minden fontos szolgáltatás is megtalálható a beruházás közvetlen közelében.

A cikk megjelenését a Duna Terasz Grande fejlesztője támogatta.

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. Kamat:7,95% THM:8,7%. Ingatlanfedezet nélkül.


© 2021 (v2.202102)