Díszítsd fel a teraszt! 7 szuper ötlet virágládákra!

A nyár a kertészkedés, terasz- és erkélyszépítés ideje, ahová szívesen teszünk különböző virágládákban virágokat. Bár virágládákból elég nagy a választék, létezik néhány alternatív verzió is, amit házilag is el lehet készíteni, és egészen különleges díszei lehetnek teraszunknak. Ilyen virágládákra hozunk most szuper ötleteket.

Függő virágtartók

Függő virágtartót mindenki szeret a teraszára felfüggeszteni, de a soha el nem bomló műanyag virágtartók helyett, jobb lenne valami környezetbarátabb megoldást választani. Erre lehet nagyon jó ötlet például egy régi, szépen lefestett csillár is.

Ennek a kecskeméti családi háznak a teraszán gyönyörű virágok és kovácsoltvas lámpák is helyet kapnak, a későbbiekben akár ezekből is lehet majd virágtartó.

A modernebb dizájn és a geo-formák híveinek viszont ezt a fémvázas verziót ajánljuk.

Makramé álmok

A függő virágtartóknál maradva, remek ötlet lehet a most reneszánszát élő makramé. Ezt saját kezűleg is elkészíthetjük, de kapni is lehet ilyen meseszép virágtartókat.

Betonból

A korábbi építkezésből kimaradt beton zsaluköveket, pillérzsaluzó elemek is remekül felhasználhatjuk virágtartónak.

Hirdetés

Ha sok kimaradt, egy kerti konyhapult is készülhet belőle, fűszernövényekkel beültetve, vagy ki is festhetjük őket kedvünk szerint.

Ennek a dunaharaszti családi háznak a teraszára hagyományos kaspók kerültek, de a díszpárnákhoz és a szőnyeghez passzoló mintát festettek rájuk.

Lépcsőzetes vagy függőleges kertek

Néhány raklapból, zöldséges rekeszből vagy fahulladékból nagyszerű függőleges kerteket varázsolhatunk, ha kevés a hely a teraszunkon.

Egy régi kád vagy talicska

Gyakorlatilag csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mit nevezünk ki virágládának. Egy régi lábaskád szépen lefestve, vagy egy régi talicska is tökéletes lehet.

Ennek a kecskeméti családi háznak az udvarán egy régi szekeret választottak.

Padok és virágtartók egyben

Nagyon jó, ha van egy szép padunk, amire kiülhetünk a kertbe vagy a teraszra, akár ezt is kombinálhatjuk virágtartóval.

Külföldi képek forrása: decoist.com

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. Kamat:7,95% THM:8,7%. Ingatlanfedezet nélkül.

© 2021 (v2.202102)