Bújj el egy szigeten, ahol a Duna a szomszédod! Szép házak a Szigetközből

Milyen jó lenne sokszor egy szigetre elvonulni. Új sorozatunkban a Duna szigeteinek településeiről szeretnénk elbújós házakat bemutatni, ahol elsősorban a természet, a Duna lehet a szomszédod. Sorozatunk első részében a Szigetközbe látogatunk el, erről a festői tájról hozunk szép házakat.

Vízparti ház, saját stéggel, Dunaszigeten

Dunasziget a Szigetköz Duna felőli oldalán elterülő kisközség, egyik legkisebb települése hazánknak, területén egy csodálatos Ökopark is található.

Itt a Zátonyi-Duna ág mellett helyezkedik el ez az egy évvel ezelőtt kompletten felújított családi ház, melyhez dunára panorámás terasz és stég is tartozik. Az ingatlan kétszintes, nappali + 2 hálószobával rendelkezik, fűtését hűtő-fűtő klíma biztosítja, de a nappaliban egy cserépkályha is helyet kapott.

Felújított parasztház 2 percre a horgásztótól, Kimlén

Kimle a Mosoni-Duna két partján fekszik, itt egy horgásztótól mindössze 2 perces sétára bukkantunk erre a kétszobás parasztházra, melyet hagyományos stílusának megőrzésével teljeskörűen felújítottak.

Az épület teljes mértékben megfelel a XXI. századi igényeknek, ugyanakkor még berendezése is tradicionális népi bútorokból áll.

Családi ház vendégházzal, Győrújfaluban

Győrújfalu közvetlen Győr mellett található, a Szigetköz kapuja, számos természeti értékkel rendelkezik.

Itt találtuk ezt a családi házat, melyhez egy 5 szobás, 5 fürdőszobás vendégház is kapcsolódik, így befektetésnek is ideális. Persze ha valaki épp a csend miatt költözne ide, az ingatlant két generáció számára is könnyedén átalakíthatja.


Álomház Halásziban

Halászit szintén nevezik a Szigetköz kapujának, hiszen a Mosonmagyaróvárt Győrrel összekötő 1401-es út itt keresztezi a folyót. A gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő falut jellegzetes barokk parasztházai teszik még hangulatosabbá.

A falu egyik legszebb, csendes utcájában helyezkedik el ez a 2012-ben épült családi ház, mely voltaképpen kétlakásos társasház, így két generációnak is ideális. Az ingatlan újszerű állapotban van, konditeremmel és szaunával is rendelkezik, az udvaron egy fedett medence is helyet kapott.
    
    

    
© 2021 (v2.202102)