Szép házak elvonuláshoz a Balatonnál

Elvonulni a Balatonon? Ha azt nézzük, mennyire megnövekedett a Balaton forgalma, amióta nem tudunk, nem nagyon merünk külföldre menni, akkor cseppet sem az elbújás, elvonulás jut eszünkbe a magyar tenger partjáról. Pedig itt is vannak még felfedezetlen helyek. Mai bejegyzésünkben ilyen rejtett gyöngyszemekről hozunk szép házakat.

Panorámás álomterasszal, Becehegyen

Balatongyörök egyik legérintetlenebb része Becehegy, ami Balatonederics felé indulva a part mentén húzódik. Szabadstrandja teljesen mentes a tömegtől, és itt kutyával is lehet fürdeni. Itt, a Szépkilátótól és a Promenád cukrászdától 5 perces sétára bukkantunk erre a hegyoldalba épült, provence-i stílusban felújított házra, melynek terasza 180 fokban a Balatonra, de a környező erdőre is panorámás.

A kétszintes ház külön konyhával, 3 szobával, egy fürdőszobával, 2 mosdóval rendelkezik, 30 nm-es panorámás teraszán kívül egy szintén panorámás, 7 nm-es napozóterasz is kapcsolódik hozzá, mely külső lépcsőről is megközelíthető. A telek alsó részén egy panorámás wellness rész kialakítását is elkezdték, a térkövezett telek két autó parkolására nyújt lehetőséget.

Szépen felújított nyaraló Pálkövén

Kővágóörsön a Pálkövei strand szintén azoknak nyújt kellemes fürdőzési lehetőséget, akik a tömegtől távol szeretnének kikapcsolódni. A víz itt meglepő módon fokozatosan mélyül, így kisgyerekkel is ideális, strandolás után pedig el lehet látogatni a kővágóörsi kőtengerhez vagy az ecséri templomromhoz.

Itt találtuk ezt az egykor helyi vöröskőből épült, 2020-ban kompletten felújított házat, melynek két szintjén két külön apartmant alakítottak ki. Az alsó szinten lévő apartman wellness fürdőszobájában jakuzzi és szauna is helyet kapott. A hegyoldalba épült ház felső szintjéhez terasz és játszótérrel felszerelt kert is kapcsolódik.


Hangulatos, felújított parasztház, Badacsonyörsön

A Badacsonytomajhoz tartozó Badacsonyörsön a strand mellett kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a számtalan borászat és a Folly Arborétum, amit „fenyőmúzeumnak is neveznek. Innen hozzuk válogatásunk harmadik ingatlanát, egy csodálatosan felújított, kőből épült parasztházat, melynek felújításánál kiemelten fontos volt a hagyományos értékek megőrzése. Az ingatlanhoz borospince, nyári konyha, grillező és tároló is tartozik, a telek hátsó része füvesített és panorámás a Badacsony keleti oldalára.

Teljes berendezéssel Badacsonylábdihegyen

Badacsonylábdihegy egy csendes kis üdülőterület Badacsonytomaj és Badacsonytördemic között. Pici strandja a főútról nem is látszik, így tökéletes kikapcsolódást nyújt tömeg nélkül. Itt találtuk ezt az 5 éve, kompletten felújított családi házat, melyet most teljes bútorzattal kínálnak eladásra. A kétszintes épületben konyha, két nappali, 3 hálószoba, valamint egy kádas és egy zuhanyzós fürdőszoba található, nagyméretű terasz is kapcsolódik hozzá.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

Novák Katalin nem kért lakást, de van, amit igen

Novák Katalin nem kért lakást, de van, amit igen

A kegyelmi botrányba belebukó köztársasági elnöknek így is jár ez-az.

Orbán Viktorék rengeteg üres frázissal és a nem kormánypárti sajtó nélkül indították el a kampányt

Orbán Viktorék rengeteg üres frázissal és a nem kormánypárti sajtó nélkül indították el a kampányt

Beizzították a kampányt a kormánypártok, megvan az új jelszó is.

© 2024 (v2.202102)