Élj egy szigeten! Mesés házak várnak a Szentendrei-szigeten

Új sorozatunkban a Duna egy-egy szigetéről hozunk szép, természetközeli helyeken álló házakat, ahová érdemes elmenekülni a nagyváros, a problémák elől. Sorozatunk legutóbbi részében a Szigetközből gyűjtöttük össze a legszebb házakat, ezúttal a Szentendrei-sziget békés, nyugodt településeire látogattunk el.

Medencével és borospincével Szigetmonostoron

Szigetmonostor a Szentendrei-sziget legdélibb, Budapesthez legközelebb eső települése. Szentendréről, Leányfaluról és Dunakesziről komppal lehet megközelíteni, közúton csak Tahitótfaluból érhető el, így talán ez a legelszigeteltebb települése a szigetnek.

Itt bukkantunk erre a két külön házból álló ingatlanra, amihez sóskúti mészkőből épült borospince, medence, napozó terasz, télikert is tartozik. Az egyik épületben amerikai konyhás nappali, 3 hálószoba, 2 fürdőszoba található, a másik lakrészben 2 szoba, egy teakonyha és fürdőszoba kapott helyet.

Pilisre panorámás ház Tótfaluban

Tahitótfalu egyik fele, Tahi a Duna jobb partján, míg másik fele, Tótfalu a Szentendrei-szigeten helyezkedik el, így utóbbi lényegesen nyugodtabb, elbújósabb településrész.

Itt áll ez a gyönyörű, 2000-ben épült családi ház, melynek egyik emeleti szobája a Pilisre panorámás, ez a szoba ketté is osztható. Az emeleten még egy fürdőszoba és még egy szoba kapott helyet, ami a 10 nm-es teraszra nyílik, ahonnan csupán néhány lépcsőfok a kert. A földszinten nappali-étkező-konyha és fürdőszoba található, innen nyílik a 25 nm-es napozóterasz is.


Hangulatos retró üdülő Kisorosziban

Kisoroszi a sziget legészakibb települése, egy kis tó, golfpálya és egy római erőd maradványai is találhatóak a községben, Visegráddal és Dunabogdánnyal komp köti össze. Itt helyezkedik el ez az igazi kis 35 nm-es retró nyaraló, amit szépen felújítottak, eredeti hangulatát azonban mégis sikerült megőrizni. Az épület panorámás telken fekszik, nappali + 2 szobával rendelkezik és egy 17 nm-es terasz is kapcsolódik hozzá.

A lovaglás szerelmeseinek Pócsmegyeren

Pócsmegyer Szigetmonostor és Tótfalu között helyezkedik el, Leányfaluról komppal érhető el. Ma már hozzátartozik az egykori üdülőtelep, Surány is.

A lovassportok szerelmeseinek ajánljuk ezt a surányi ingatlant, melyhez 4 boxból álló istálló is kapcsolódik, de olyan extrák is tartoznak a házhoz, mint a borospince, a kerti szauna, a merülőmedence vagy a jakuzzi, és a szauna természetesen bentről sem hiányozhat. Az épület két külön lakrésszel rendelkezik, belső terei márvány és gránit burkolatokat kaptak, konyhájában olasz, design konyhabútor található.

© 2021 (v2.202102)