Élj úgy, mintha mindennap a tengerparton nyaralnál!

Tengerparti szálloda Budapesten? Nos, természetesen nem létezik, de olyan lakóépület, ami ezt az életérzést nyújtja igen! Mai cikkünkben egy olyan Duna-parti beruházást mutatunk be, ahol mindennap úgy érezhetjük, mintha a tengerparton nyaralnánk.

Az elmúlt másfél évben sok mindenről le kellett mondanunk, ezek közé tartoznak például a külföldi utazások is. Az otthonunk fejlesztése azonban felértékelődött, így sokan ma már olyan projektekben keresnek új lakást, ahol a kikapcsolódás olyan szinten biztosított, mint egy exkluzív üdülőhely szállodájában. Ennek megteremtésében természetesen fontos szerepet játszik a helyszínválasztás és maga az épület is.

Budapesten, a Duna-partján Vizafogó városrész került most a lakásfejlesztések fókuszába, hiszen ez az egyetlen olyan Duna-parti terület, ami még beépítetlen, természetközeli, ugyanakkor rendkívül közel van a belvároshoz, a Váci úti irodafolyosóhoz és minden fontos, a mindennapi élethez szükséges szolgáltatás is megtalálható a közvetlen közelben.

Itt, az egyik Dunához közeli telken épül most a Blu lakópark, amely már egyedi homlokzatával, tájolásával is a tengerparti szállodákra emlékeztet. Ehhez természetesen nélkülözhetetlenek a minden lakáshoz kapcsolódó, nagy teraszok, melyek mélysége a 2-3 métert is elérheti. Ugyanakkor a Duna – mint természetes szélcsatorna – szomszédságában mégis szélvédettek, hiszen részben loggiás, részben erkélyes kialakítást kaptak. A nagy teraszok sokkal több lehetőséget biztosítanak a bútorozásra, a szabadban tartózkodásra, így akár a lakások második nappalijaként is funkcionálhatnak.

Mindemellett a legfelső szinten elhelyezkedő lakások privát tetőteraszokat is kapnak. A társasházak lapostetői korábban városi hőszigetekként jelentek meg a nagyvárosokban, a Blu tetején azonban a zöld, párolgó felszínt biztosító tetőkertek és a részben animált, lakott tetőteraszok életet adnak a régebben csak technológiai területként kezelt tetőfelületnek, ahonnan természetesen a Dunára és a budai hegyekre néző csodás panorámát is élvezhetik a lakók.

Ugyanakkor az épület külső frontjain elhelyezkedő lakások tájolásánál is fő szempont volt, hogy a legtöbb lakásból a Dunára és a budai hegyekre nyíljon panoráma, a többi lakás pedig a 3000 nm-es belső parkra néz, ahol a gyönyörű növények mellett medencék és egy wellness részleg is helyet kap, csakúgy, mint egy szállodában.

A csak a lakók által használt belső kert medencéi a piacon szokásos méreteket jelentősen meghaladják, így a felnőttek számára készülő medence valóban alkalmas úszásra, míg a gyermekmedence biztonságos kikapcsolódási lehetőséget kínál. Az épületek pozícionálásánál pedig nemcsak arra figyeltek, hogy a lakások, hanem arra is, hogy a kert is kellően benapozott legyen.

A belső terek pedig semmivel sem maradnak el a külső kialakítástól, hiszen a mély erkélykonzolok megfelelő árnyékolást biztosítanak a legnagyobb melegben is, ugyanakkor a nagy felületű külső nyílászáróknak köszönhetően kellő mennyiségű természetes fény jut a lakásokba, melyek mégsem melegszenek fel a nyílászárók falazattal azonos hőtechnikai értékének köszönhetően.


A Blu nemcsak a kiváló helyszín és az épület által járul hozzá a „mindennap nyaralás” életérzéshez, hanem számtalan szolgáltatással is, amelyek a wellness mellett a közösségi élményeket és a gyermekek élményeit is gazdagítják. Így egy közösségi tér is várja a lakókat és külön csocsó asztallal és videójáték sarokkal felszerelt Kölyökklub várja a gyerekeket. A közösségi terek akár kisebb családi események lebonyolítására is ideálisak. A közösségi irodában pedig megoldható az otthoni munkavégzés, a lakáson kívül, kiválóan felszerelt irodai környezetben. A Blu tehát biztosítja mindazt, amit az ideális otthon jelent, egy olyan otthon, ahol a mindennapi élethez, a kikapcsolódáshoz és a munkához is adott minden feltétel.

A Blu csodálatos épületét Fekete Lajos, a Lamro építésziroda tulajdonosa és vezető tervezője tervezte.

A cikk megjelenését a Blu fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal egy dohányipari érdekeltség ügyében szólalt meg.

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra azonban továbbra is versenyben marad.

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

© 2024 (v2.202102)