Csodaszép lakások szecessziós házakból

Magyarországon a szecessziós építészet az 1890-es években indult útjára, a századfordulón élte fénykorát, és az 1910-es évek végén zárult le. Mellette részben párhuzamosan többféle irányzat is létezett, mint például az Art Nouveau vagy a Jugendstil. A stílus egyedi, hazai megjelenési formája a magyaros szecesszió, mely Lechner Ödön nevéhez köthető.

Amikor új otthonunkat keressük elsődleges szempont természetesen a lokáció, második az ingatlan állapota, de sokak számára fontos az épület stílusa is. Magyarországon a szecesszió nemcsak a maga korában, hanem ma is nagyon népszerű, így sokan nagyra értékelik, ha egy eladó lakás minden egyéb pozitív tulajdonsága mellett, épp egy szecessziós házban van, különösen, ha az a ház felújított. Mai cikkünkben szecessziós házakból mutatunk szép lakásokat.

Dunai panorámás saroklakás a Belgrád rakparton

Különösen szép, ha egy lakás belső tereiben is felfedezzük a szecesszió stílusjegyeit, mint ahogyan ennek a 4 szobás, felújított lakásnak is minden szobájában láthatjuk az egyedi íves ablakokat. A csodás saroklakás minden egyes ablaka dunai panorámás, de látható az ablakokból a Gellért-hegy, a Citadella vagy épp a Budai Vár is, a lakás két terasszal is rendelkezik.

Gyönyörű házban, Ligetteleken

Sok belvárosi házat messze felül múl ez a szecessziós ház, mely a X. kerületben, Ligetteleken található. Ennek a 9 lakásos társasháznak vált most eladóvá az egyik 2 szobás lakása, melyben a 4 méteres belmagasságnak köszönhetően akár állógaléria is kialakítható. A lakás szép állapotban van, megközelítőleg 15 nm zárt, fedett előterasz is tartozik hozzá.

Álomszép luxuslakás közel a Parlamenthez

Az V. kerületben, Vidor Emil által a Grünwald testvérek és Schiffer Miksa részvénytársasága számára tervezett, 1913-ban épült szecessziós házban található ez a különleges saroklakás, melyet art deco és glamour stílusban újítottak fel. Az ingatlan 2 és fél szobás, duplakomforttal rendelkezik.

Eredeti, különleges építészeti megoldásokkal az V. kerületben

Szintén a Parlament közelében áll az a gyönyörű, belül teljes mértékig felújított szecessziós ház, melynek első emeletén került eladósorba egy számos eredeti és egyedi építészeti megoldással rendelkező lakás. Az ingatlan bejárata egy számkódos ajtózárral rendelkező privát előtérből nyílik, és lobby, 3 szoba, konyha, fürdőszoba, illetve egy üvegház is található benne.

A lakás Róth Miksa ólombetétes ablakokkal, kazettás mennyezettel és gipsz stukkókkal rendelkezik, eredeti, korabeli csillárok, réz cilindereke és kilincsek díszítik, üvegházában Zsolnay kerámia csempe és mozaik padló található, és egy erkély is tartozik ehhez a különleges, felújítandó lakáshoz.


Gyönyörűen felújított lakás Újlipótvárosban

A Szent István Park vonzáskörzetében egy Vajkai Károly tervei alapján épült, a geometrikus-jugendstil irányzatot képviselő épületben található ez a szépen felújított, nagypolgári lakás. Az ingatlan tágas konyha-étkezővel, nappalival és 2 hálószobával rendelkezik, egyik hálószobája galériás. A fürdőszobában szauna is helyett kapott, és az egyik hálószobához erkély is kapcsolódik.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

60 milliárd forintból 450 új munkahely – Szijjártó Péter megint bejelentést tett

A külgazdasági és külügyminiszter ezúttal egy dohányipari érdekeltség ügyében szólalt meg.

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra azonban továbbra is versenyben marad.

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

© 2024 (v2.202102)