Most még tényleg jó az ár, sok a támogatás, de mi lesz jövőre?

Érdemes nagyon sietnie annak, aki rövidesen beköltözhető, új lakást keres Budapesten – különösen ha támogatás terén is van esélye. Ugyanis az árak nagyon elszálltak és várhatóan továbbra is nőni fognak, de egyelőre van még kivétel. Ráadásul most a sok-sok kedvezmény – áfa, CSOK, babaváró, illetékkedvezmény, az új, jegybanki Zöld Otthon Program, stb. – révén jobb ajánlat lehet egy új, modern, takarékos otthon. A Ferencvárosból most akciós új lakásokat mutatunk.

Bár most tombol a nyár, de ki ne akarna milliókat spórolni egy új lakás vásárlásakor. Most azonban még megléphető ez a nagy döntés, még jobbára a sokkal kedvezőbb, 2019-es és 2020-as áron beszerzett építőanyagokból felhúzott lakások közt válogathatunk, de már nem sokáig. Ráadásul ott a rengeteg támogatás, a hitel. Újabban az ősztől érkező jegybanki Zöld Otthon Program is extra jó lehetőséget jelent.

(Itt legfeljebb 2,5%-os, végig fix kamatozású, lakosság által legalább BB energetikai besorolású új építésű lakások vásárlására vagy építésére, akár 25 évre, akár 70 milliós összegig felvehető lakáshitel.)

Persze jól ismerjük, legalábbis a legtöbben, akik lakásvásárláson gondolkodunk, hogy az utóbbi egy-két évben, sőt az utóbbi hónapokban milyen jelentős támogatások indultak el a lakáspiacon. A 3 gyermekes CSOK mellett előbb a babaváró, majd a CSOK feltételek könnyítése, az újra 5 százalékos, ráadásul visszaigényelhetővé tett lakásáfa, illetve az illetékkedvezmény. Ezek mind-mind nagyon versenyképessé tették az új építésű lakásokat.

Néhány hete pedig, ahogy említettük a jegybank jelentette be: ősztől még akár a CSOK hiteleknél is kedvezőbb feltételekkel lehet energiatakarékosabb, modern otthonokat vásárolni a szuper-támogatott hitelből a Zöld Otthon Program keretei között.

Arról nem is szólva, hogy nem csak a boltokban vagy a Balaton melletti árak nőttek, de – ahogyan utaltunk rá – az építőanyagok és az építőipari árak is. Sőt, ezek nemritkán 50-100 százalékkal emelkedtek. Nem nehéz ezek után megjósolni, hogy a következő hónapokban, illetve 1-2 évben épülő lakások árában ez hogyan fog tükröződni… (Egy köbméter faanyag például 90 ezerről 230-250 ezer forintra nőtt, az acéltermékek 50-100 százalékkal ugrottak, de a beton és a tégla sem lett olcsóbb, nem is szólva a szakmunkások óradíjáról.

Egy szó mint száz, aki 2022-re halasztja a vásárlást, az valószínűleg legalább 10-20 százalékkal drágábban jut majd lakáshoz, ha nem még nagyobb áremelkedés után.

A fentiek láttán tehát igenis érdemes minél hamarabb lakást vásárolni, mert az előrejelzések eléggé egyértelműek. Különösen a jó adottságú, remek elhelyezkedésű, modern és energiatakarékos otthonok esetében, amelyek az előbb részletezett okok miatt is nagyon keresettek lettek az elmúlt hónapokban.

Ezúttal a Ferencvárosban mutatunk egy ilyen házat. A Gát utca és a Márton utca kereszteződésében épülő GAMA Residence belvárosias környéken épült fel. Igen közel esik a metróhoz és a Ferenc körúthoz, ahol a 4-6-os villamos is elérhetőek, hozzávetőleg 10 perces sétával. Ha a Ferencváros közepén, nagyvárosi, mégis nyugodt, rengeteg zöld park vonzásában épülő, minőségi, nívós új lakást keres valaki, méghozzá jó áron, az ne felejtse le a GAMA Residence-et a listájáról.

Az igen modern, energiatakarékos és mégis nagyon jó árú lakásokat ígérő társasház akciós kínálatában remek árakkal találkozunk: akcióban például egy 49,4 négyzetméteres, tágas lakás mindössze 43,3 millió forintért elérhető, vagy van nagyobb, 6,4 négyzetméteres terasszal, közel 51 négyzetméteres alapterülettel 48,78 millió forinttól kapható. (Itt CSOK esetén az 5 százalékos áfa visszaigényelhetősége és a teljes illetékmentesség is jár természetesen.)

 

Tehát az ilyen otthonok a környék minőségi, felújított használt lakás áraival is versenyképesek – különösképpen, ha a modern gépészetet, a nívót, a kedvező rezsit, a garanciát és a költségmentességet is figyelembe vesszük! Egy ilyen lakás emellett értékállóbb, akár saját célra, akár befektetésre vesszük azokat. Egy használt lakás nem nyújt ugynais takarékos, zöld és megújuló hőszivattyús fűtést vagy éppen távolról vezérelhető okosotthon rendszert…

Az építtető, a kivitelezést irányító Avico Group ráadásképp nagy, erős, nemzetközi márka, többek közt Angyalföldön is építenek lakásokat, így természetesen biztosak lehetünk abban, hogy időben fel is épül az a ház, benne a kényelmes, modern új otthonunkkal.

Nézzük, hol is tart július második felében a GAMA építése, ami lassan már a vége felé tart. A belső udvari homlokzatok hőszigetelése és leszínezése nagyrészt megtörtént. A külső Márton utcai homlokzat egy része is színezve lett. A tetőn az ácsszerkezet elkészült, a hőszigetelés is, a tetőablakok beszerelése és a tetőfedés (lemezfedés). A liftek beszerelésre kerültek. Az elektromos és a gépész alvállalkozók végeznek a héten az alapszereléssel, ezután következik majd a szerelvényezés, a radiátorok felszerelése az alsó emeleteken elkezdődött. Az aljzatbetont és a vakolást a héten befejezzük. Zajlik a burkolás, a hidegburkolatok mellett a parketta lerakása is elkezdődött. A bejárati ajtókat kb. fele is beépítésre került.

A homlokzati nyílászárók beépítésre kerültek. A héten megkezdődött az épület víz- és csatorna csatlakozásainak a közművekre kötése (bekötik a vizet és a csatornát). A gázcsatlakozás kivitelezése is megtörtént.
A trafóhelyiség elektromos kialakítása elkészült, elhelyezték a transzformátor állomást és a többi hálózati elektromos berendezéseket is. Várják az ELMŰ kollégáit, hogy a hálózatra kössék a trafóhelyiséget, utána lesz lehetőség a végleges elektromos csatlakozások kivitelezésére.

A cikk a GAMA Residence-t építő Avico Group támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

© 2024 (v2.202102)