Ma már nem kell klíma a lehűléshez!

A nyarak évről évre melegebbek és a kánikulát klíma nélkül lehetetlen elviselni. Sokan vannak azonban, akiknek a légkondicionáló egyáltalán nem jelent megoldást, hiszen mégis csak egy adott helyiség levegőjét keringteti, az összes benne található allergénnel együtt. Szerencsére a hűtés- és fűtésrendszerek fejlődése nem áll meg, és ma már létezik olyan technológia, ami télen-nyáron kellemes hőmérsékletet és allergiamentes környezetet biztosít méghozzá nagyon kedvező áron.

Amikor otthonunk hűtés-, fűtésrendszerének kialakításán gondolkozunk, akkor anyagi szempontból elsősorban maga a bekerülési költség nyom sokat a latban, pedig az üzemeltetési, fenntartási költség legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb. Erre ma már sok lakóingatlanfejlesztő is felfigyelt, és egyre több olyan ház épül, ahol a megfelelő hőmérsékletet hőszivattyús rendszer biztosítja felület hűtésen-fűtésen keresztül, akárcsak a West Green Home ökotársasházban, ami még számtalan energiatakarékos és környezetbarát megoldást nyújt. Nézzük, melyek ezek!

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy az energiatakarékosság és a környezettudatosság már az építőanyag kiválasztásánál kezdődik. Éppen ezért a West Green Home olyan fokozott hőszigetelésű téglából épül, amely nemcsak kiváló hőszigetelést, hanem az épület természetes páraháztartását is biztosítja. Ez más szigetelőrendszerekkel ellentétben nem zárja el a pára útját, és ez természetesen még 3 rétegű nyílászárókkal is kiegészül.

A lakások hűtése, fűtése és használati melegvíz-ellátása pedig talajszondás geotermikus hűtő-fűtő rendszerrel történik, amely a föld hőjét alakítja át 30-35°C-os vízzé a fűtéshez, ami a használati melegvíz esetében 40-45°C. Ehhez természetesen elektromos energiára is szükség van, aminek előállítását napelemek segítik.

A fűtés így kb. 50%-kal kedvezőbb, mint egy hagyományos gázfűtéssel rendelkező lakásban, ráadásul itt az energia árának növekedésére sem kell számítani, ugyanakkor a rendszerben nem történik égés, nincs károsanyag kibocsátás, így a fűtés teljesen környezetbarát.

A hűtést a földből kinyert 15°C-os víz biztosítja, így ez nem is igényel külön energiát, csupán a rendszerben való keringtetésnek van költsége, ami a hagyományos légkondicionáló rendszerekhez képest 95%-os megtakarítást jelent. Ugyanakkor mind a hűtés mind a fűtés teljesen allergiamentes, hiszen a padló- és plafonfűtéshez mindössze 30-35°C-os víz szükséges szemben a radiátorok 60-70°C-os fűtővizével, így nincs felkavart port, csakúgy, mint a hűtésnél, ahol a zavaró klímazajt és a káros hideglevegő-áramlást is kiküszöbölhetjük.

A nyáron a lakásokból elvont hő pedig nem a külső térbe távozik, mint a hagyományos légkondicionálók esetében, ami tovább növeli a külső környezet hőmérsékletét, hanem felhasználja a rendszer a használati melegvíz előállításához, így a meleg víz lényegesen olcsóbb lesz, károsanyag-kibocsátás nélkül.

A West Green Home ráadásul remek környéken, a XIII. kerület belvároshoz legközelebb eső részén, Ferdinánd-negyedben épül, ahol a kiváló közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően autót is felesleges fenntartani, így tovább csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

Innen könnyen elérhető a 3-as metró, vagy a Nyugati téren a 4-es, 6-os villamosok, de a 14-es villamosra is felszállhatunk a Lehel téren. Könnyen megközelíthető a Váci úti irodafolyosó, valamint a Városliget, a Margit-sziget és a Szent István tér, illetve a Westend vagy a Lehel téri piac is, de nincs messze a Duna Plaza sem, így a munkahelyek, a zöld övezet és a bevásárlási lehetőségek közelsége is adott.

Természetesen számtalan szolgáltatás, így óvodák, iskolák, játszóterek is elérhetőek a közelben, így a környék családosok számára is ideális. Ugyanakkor a kikapcsolódási lehetőségek között is válogathatunk, hiszen a közelben található a pesti Broadway, de nincs messze a Széchenyi Gyógyfürdő, a Dunakorzó, az Erzsébet tér vagy a Fashion Street sem.

A West Green Home két épületében összesen 90 lakás épül, amelyekhez kivétel nélkül mindhez tartozik loggia is, a 7. emeleten található nagy penthouse lakások pedig nagy teraszokkal rendelkeznek. A társasház két épülete pedig egy zöld udvart zár közre, ami további kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

A lakáskínálatban a 36 nm-es garzonlakástól a 96 nm-es, 3 szobás lakásokig mindenféle méretű és alaprajzú lakás megtalálható, és 5 duplex lakás is helyet kap az épületben, melyek két önálló 37 és 58 nm-es lakásokból állnak, így fiatalok, családok és befektetők is megtalálhatják a számukra ideális ingatlant. A 60 nm feletti lakásokra természetesen felvehetőek az érvényes otthonteremtési kedvezmények. A lakásokon kívül 6 irodát és 1 üzlethelyiséget is kialakítanak az épületben.

A Ferdinánd-negyed jelenleg a XIII. kerület legdinamikusabban fejlődő része, ahol még nem szálltak el az árak, tehát jelentős értéknövekedésre lehet számítani, így a West Green Home lakásai befektetésnek is ideálisak. Különösen, hogy az értékesítés most kezdődött, és az előértékesítés keretében a Beruházó az első 30 lakásra most 4% kedvezményt ad.

A cikk megjelenését a West Green Home ökotársasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Szijjártó Péter felmondta a leckét a magyar-orosz viszony kapcsán

Ukrajnáról csak a legutolsó sorban, szőr mentén tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. 

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Csütörtöki Kormányinfó: ezek voltak a legfontosabb bejelentések, percről percre

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

© 2023 (v2.202102)