Ma már nem kell klíma a lehűléshez!

A nyarak évről évre melegebbek és a kánikulát klíma nélkül lehetetlen elviselni. Sokan vannak azonban, akiknek a légkondicionáló egyáltalán nem jelent megoldást, hiszen mégis csak egy adott helyiség levegőjét keringteti, az összes benne található allergénnel együtt. Szerencsére a hűtés- és fűtésrendszerek fejlődése nem áll meg, és ma már létezik olyan technológia, ami télen-nyáron kellemes hőmérsékletet és allergiamentes környezetet biztosít méghozzá nagyon kedvező áron.

Amikor otthonunk hűtés-, fűtésrendszerének kialakításán gondolkozunk, akkor anyagi szempontból elsősorban maga a bekerülési költség nyom sokat a latban, pedig az üzemeltetési, fenntartási költség legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb. Erre ma már sok lakóingatlanfejlesztő is felfigyelt, és egyre több olyan ház épül, ahol a megfelelő hőmérsékletet hőszivattyús rendszer biztosítja felület hűtésen-fűtésen keresztül, akárcsak a West Green Home ökotársasházban, ami még számtalan energiatakarékos és környezetbarát megoldást nyújt. Nézzük, melyek ezek!

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy az energiatakarékosság és a környezettudatosság már az építőanyag kiválasztásánál kezdődik. Éppen ezért a West Green Home olyan fokozott hőszigetelésű téglából épül, amely nemcsak kiváló hőszigetelést, hanem az épület természetes páraháztartását is biztosítja. Ez más szigetelőrendszerekkel ellentétben nem zárja el a pára útját, és ez természetesen még 3 rétegű nyílászárókkal is kiegészül.

A lakások hűtése, fűtése és használati melegvíz-ellátása pedig talajszondás geotermikus hűtő-fűtő rendszerrel történik, amely a föld hőjét alakítja át 30-35°C-os vízzé a fűtéshez, ami a használati melegvíz esetében 40-45°C. Ehhez természetesen elektromos energiára is szükség van, aminek előállítását napelemek segítik.

A fűtés így kb. 50%-kal kedvezőbb, mint egy hagyományos gázfűtéssel rendelkező lakásban, ráadásul itt az energia árának növekedésére sem kell számítani, ugyanakkor a rendszerben nem történik égés, nincs károsanyag kibocsátás, így a fűtés teljesen környezetbarát.

A hűtést a földből kinyert 15°C-os víz biztosítja, így ez nem is igényel külön energiát, csupán a rendszerben való keringtetésnek van költsége, ami a hagyományos légkondicionáló rendszerekhez képest 95%-os megtakarítást jelent. Ugyanakkor mind a hűtés mind a fűtés teljesen allergiamentes, hiszen a padló- és plafonfűtéshez mindössze 30-35°C-os víz szükséges szemben a radiátorok 60-70°C-os fűtővizével, így nincs felkavart port, csakúgy, mint a hűtésnél, ahol a zavaró klímazajt és a káros hideglevegő-áramlást is kiküszöbölhetjük.

A nyáron a lakásokból elvont hő pedig nem a külső térbe távozik, mint a hagyományos légkondicionálók esetében, ami tovább növeli a külső környezet hőmérsékletét, hanem felhasználja a rendszer a használati melegvíz előállításához, így a meleg víz lényegesen olcsóbb lesz, károsanyag-kibocsátás nélkül.

A West Green Home ráadásul remek környéken, a XIII. kerület belvároshoz legközelebb eső részén, Ferdinánd-negyedben épül, ahol a kiváló közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően autót is felesleges fenntartani, így tovább csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

Innen könnyen elérhető a 3-as metró, vagy a Nyugati téren a 4-es, 6-os villamosok, de a 14-es villamosra is felszállhatunk a Lehel téren. Könnyen megközelíthető a Váci úti irodafolyosó, valamint a Városliget, a Margit-sziget és a Szent István tér, illetve a Westend vagy a Lehel téri piac is, de nincs messze a Duna Plaza sem, így a munkahelyek, a zöld övezet és a bevásárlási lehetőségek közelsége is adott.

Természetesen számtalan szolgáltatás, így óvodák, iskolák, játszóterek is elérhetőek a közelben, így a környék családosok számára is ideális. Ugyanakkor a kikapcsolódási lehetőségek között is válogathatunk, hiszen a közelben található a pesti Broadway, de nincs messze a Széchenyi Gyógyfürdő, a Dunakorzó, az Erzsébet tér vagy a Fashion Street sem.

A West Green Home két épületében összesen 90 lakás épül, amelyekhez kivétel nélkül mindhez tartozik loggia is, a 7. emeleten található nagy penthouse lakások pedig nagy teraszokkal rendelkeznek. A társasház két épülete pedig egy zöld udvart zár közre, ami további kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

A lakáskínálatban a 36 nm-es garzonlakástól a 96 nm-es, 3 szobás lakásokig mindenféle méretű és alaprajzú lakás megtalálható, és 5 duplex lakás is helyet kap az épületben, melyek két önálló 37 és 58 nm-es lakásokból állnak, így fiatalok, családok és befektetők is megtalálhatják a számukra ideális ingatlant. A 60 nm feletti lakásokra természetesen felvehetőek az érvényes otthonteremtési kedvezmények. A lakásokon kívül 6 irodát és 1 üzlethelyiséget is kialakítanak az épületben.

A Ferdinánd-negyed jelenleg a XIII. kerület legdinamikusabban fejlődő része, ahol még nem szálltak el az árak, tehát jelentős értéknövekedésre lehet számítani, így a West Green Home lakásai befektetésnek is ideálisak. Különösen, hogy az értékesítés most kezdődött, és az előértékesítés keretében a Beruházó az első 30 lakásra most 4% kedvezményt ad.

A cikk megjelenését a West Green Home ökotársasház fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Megvan a TISZA Párt EP-listája, de az aláírásokat gyűjtők bajban vannak Budapesten.

Tovább szűkül a 300 milliárdos nyugdíjvagyont kezelő piac

Tovább szűkül a 300 milliárdos nyugdíjvagyont kezelő piac

Négyből már csak két szereplő marad júliustól, beolvad a Horizont.

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

Akár három órát is spórolhatnak, akik ezzel a járattal utaznak - most heti kétszer több lesz rajta a hely.

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Virág Barnabás Washingtonból üzent haza.

© 2024 (v2.202102)