Otthon, iroda és kölyökklub a gyerekeknek? Az otthonteremtési támogatások segítségével ez mind lehetséges!

A pandémia kezdete óta számos család szembesült azzal a problémával, hogy addig kényelmes lakásuk nem tudja egyszerre betölteni az otthon, az iroda, az iskola és a játszóház szerepét. Az otthonok egyre inkább a figyelem fókuszába kerültek, és ma már elsődleges szempont, hogy lakásaink természetközeli helyen legyenek, ugyanakkor egyszerre több funkciót is betölthessenek. Ehhez kiváló lehetőség egy olyan beruházásban vásárolni, ami számos közösségi teret is biztosít, ahol nem lesz az az érzésünk, hogy be vagyunk zárva a lakásba.

A váltás természetesen plusz kiadással jár, amit viszont könnyen megvalósíthatunk a számtalan otthonteremtési támogatásnak köszönhetően. Mai cikkünkben ezeket a támogatásokat járjuk körbe, és bemutatunk egy olyan lakóparkot, ahol ezeket remekül ki tudjuk kihasználni, sőt itt még közösségi irodát, Kölyökklubot, közösségi teret is találunk, és akkor még a Dunához közeli elhelyezkedést és a medencét nem is említettük.

A CSOK különösen előnyös otthonteremtési támogatás, ha új építésű projektben vásárolnánk, ugyanis 2 vagy 3 gyermek esetén már lényegesen nagyobb összeg ütheti a markunkat, mintha használt lakást vennénk. Így 2 gyermeknél már 2,6 M, 3 gyermeknél pedig 10 M forintot finanszírozhatunk CSOK-ból.

A CSOK-ot pedig még kamattámogatott hitellel is kiegészíthetjük, ami 2 gyermek esetén +10 millió forintot, 3 gyermek esetén +15 millió forintot jelent. Ezeket a támogatásokat természetesen már meglévő vagy előre vállalt gyermekek után is igénybe lehet venni, amennyiben a szülők házasok, előre vállalt gyermekek esetén pedig a hitel egy részét elengedik a második, a harmadik és további gyermekek születésekor.

További jó hír, hogy a 2022. december végéig jogerős építési engedélyt kapott új építésű ingatlanok áfa tartalma mindössze 5%. Ráadásul ezt még vissza is lehet igényelni, amennyiben a család CSOK-ot is felvesz az ingatlan megvásárlásához. A vagyonátruházási illetéket, amely a lakás árának 4%-a pedig egyáltalán nem kell kifizetni azoknak a családoknak, akik CSOK-kal vásárolnak.

Nagy sláger a Babaváró hitel is, amit lakásvásárlásra is lehet fordítani. Ezt a támogatást elsősorban azoknak érdemes igénybe venni, aki még terveznek gyermeket, hiszen a legfeljebb 10 millió forint összegű hitelből csak a futamidő folyamán született gyermekek után jár teljes kamatmentesség vagy tartozás elengedés.

A Duna-partjától néhány percre, Vizafogón épülő Blu lakópark, tökéletesen megfelel a családok igényeinek, és a 60 nm-nél nagyobb lakásait a fenti támogatások igénybevételével meg is vásárolhatják a 2- illetve 3 gyermekes családok.

A beruházás csodálatos természeti környezetben, Marina parton épül, mindemellett közel van a Váci úti irodafolyosóhoz, a belvároshoz és számtalan egyéb szolgáltatáshoz, így itt minden megtalálható, ami a mindennapi élethez kell, ugyanakkor a természetközeli kikapcsolódás is biztosított a környéken éppúgy, mint a lakóparkon belül.

A Blu-ban ugyanis a lakókat csodálatos zöld, belső kert várja, ahol a felnőttek számára úszásra alkalmas medence és wellness részleg is helyet kapott, valamint kültéri fitnesz gépek és beltéri jóga és aerobik lehetőség, illetve nyújtószoba segítenek formába lendülni, anélkül, hogy el kellene hagynunk az otthonunkat. A home office-hoz pedig nyugodt feltételeket biztosít a co-working iroda a lakásunkon kívül, de azért mégiscsak az épületen belül.

A gyerekek mindeközben a biztonságos gyerekmedencében, a Duna-parti játszótéren vagy rossz idő esetén a Kölyökklubban kapcsolódhatnak ki, a közösségi tér pedig kicsiket és nagyokat egyaránt vár, és ideális akár egy szülinapi parti megrendezésére is.

A Blu minden lakásához nagy, akár 2-3 méteres mélységű terasz is kapcsolódik, melyeket úgy tájoltak, hogy árnyékosak, ugyanakkor szélvédettek legyenek. Legtöbbjük a Dunára vagy a budai hegyekre panorámás, a többi a szép, medencés belső kertre néz, akárcsak egy tengerparti szállodában. A legfelső szinten lévő lakásokhoz pedig zöld tetőteraszok is járnak.

A nagy teraszok jó időben gyakorlatilag egy második nappali szerepét is betölthetik, és a Blu több olyan lakást is kínál, amelyek 2-3 gyermekes családok számára ideálisak és az otthonteremtési támogatások segítségével is megvásárolhatóak.

De nézzünk egy példát! Egy 65 nm-es, 18 nm-es terasszal rendelkező, nappali + 2 hálószobás lakás például bruttó 72.772.452 Ft-ba kerül. Erre a lakásra fel lehetne venni 3 gyermek után is a CSOK-ot, de azért valljuk be, hogy inkább csak 2 gyermekkel kényelmes. Így 2 gyermek esetén 2,6 millió forint CSOK-ot és 10 millió forint kamattámogatott hitelt kaphatunk, ugyanakkor az 5%-os áfát is visszaigényelhetjük, és illetéket sem kell fizetnünk. Tehát a bruttó 72.772.452 Ft + 4%, azaz 2.910.898 Ft illeték helyett, csak 56.533.829-ot kell fizetnünk, és természetesen a 10 millió forintos hitelt az évek során kamatostól, részletekben. Így gyakorlatilag 9.149.520 Ft-os spórolunk, de ha a hitelt előre vállalt gyerekekre vesszük fel, akkor a 2. gyermek születése után elengednek belőle 1 millió forintot. Ha a támogatásokat előre vállalt gyermekekre vesszük fel, akkor érdemes mindezt kiegészíteni a Babaváró hitellel, ami további kedvezményeket biztosít attól függően, hogy mikor születnek meg a gyermekek.

Természetesen számtalan tényezőtől függ, hogy kinek melyik támogatás éri meg legjobban, de egy biztos: A Blu-ban minden család igazi otthonra találhat.

A cikk megjelenését a Blu fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Nem bírt a FoxPost a Vinted akciójával 

Szökőárszerű terhelés érte a csomagküldő rendszert.

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Mintegy 43 ezer négyzetméterrel bővül, ennek engedélyezése már el is indult. 

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Az Európai Parlament jóváhagyta ennek meghosszabbítását.

© 2024 (v2.202102)