Befektetne? Nézze meg ezt a hatalmas, nagy múltú miskolci ingatlant

Nem egyszerű terveinknek megfelelően jó elhelyezkedésű és megfelelő nagyságú ingatlant találni, azonban ez az egykor patinás miskolci épület minden álmot felülmúlhat. Ha befektetőként keres egy grandiózus, nagy múlttal rendelkező épületet akkor a mai cikkünk Önnek szól.

A miskolci Kiss Ernő úti épületet 1959-ben adták át és egészen a rendszerváltásig virágzóan működött étteremként. Kádár János többször is megfordult itt, és még Hruscsov is ellátogatott ide, amikor Magyarországon járt. Naponta több százan mentek ide, ezáltal már a saját korában legendásnak számított. Rendkívül gyorsan vált népszerűvé, és még egy hangzatos reklámszlogent is kapott, miszerint “Pár pohár bor, pajkos Ámor és a mámor végtelen, ez a Hámor étterem.”

Rengeteg rendezvényt tartottak itt, esküvőtől kezdve bálokon és szalagavatókon át egészen koncertekig. A 2 szintes ingatlan emeletén kapott helyet Miskolc egyik legnagyobb bálterme, ahol akár 800 fő is elfér. Az 1500 négyzetméteres pinceszinten kazánház, raktárak és egyéb, a vendéglátáshoz szükséges helyiségek kerültek kialakításra. Az épületbe teherliftet is kialakítottak, de jelenleg üzemen kívül van és felújításra szorul. A főútról egy saját használatú hídon keresztül léphetünk a birtokra.

A 90-es években a tönkrement étterem helyét egy exkluzív bútorbolt vette át, azonban immár 20 éve teljesen üresen áll az ingatlan. Az 1400 négyzetméteres épület azonban bárminek otthont tud adni. Miskolc Város Önkormányzatának voltak tervei, miszerint rendezvényhelyszínt alakítottak volna ki belőle a 8000 négyzetméteres telek miatt, ahol gyönyörű esküvőket is lehet tartani. Később idősek otthonát is szerettek volna belőle csinálni, de sajnos ez sem tudott megvalósulni. Azonban az elképzelések végtelen sora jól mutatja, hogy a hatalmas épület bármilyen vállalkozás kialakítására tökéletes, legyen szó akár rendezvényközpontról, vendéglátóegységről, szórakoztató komplexumról, idősek otthonáról, koncerthelyszínről, de még irodaháznak is tökéletes. Csakis fantáziája szab határt annak, hogy befektetőként mit szeretne kialakítani ebből a jó elhelyezkedésű épületből, hiszen minden fontos adottsága meg van ahhoz, hogy ismét élettel teljen meg.

Az ingatlan 175 milliós vételára gyakorlatilag a grandiózus, 8000 négyzetméteres telek árának felel meg, így az épület rajta mondhatni ajándékként szolgál. Bár a márványoszlopos régi épület nosztalgikus hangulata és nagy múltja igazán rabul ejtő, az ingatlan kívül-belül felújításra szorul, mivel nem egy újépítésű épületről van szó, valamint sokáig volt használaton kívül. Azonban statikailag hibátlan állapotban van, ezért akár még egy szintet is építhet rá, ha tovább szeretné bővíteni. Az ingatlan saját parkolóval is rendelkezik, ahol akár 100 autó is könnyen és kényelmesen elfér, ezért tényleg bármilyen nagyszabású vállalkozásnak kiváló lehet.

Az épület fénykorában kulturális fellegvárnak számított, napjainkban pedig szinte bármi alakítható belőle. Bár renoválásra szorul, igazán különleges befektetésként szolgál.

A cikk az ingatlan értékesítőjének megbízásából készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jönnek a kórházak revizorai, a betegeket is ellenőrzik

Jönnek a kórházak revizorai, a betegeket is ellenőrzik

A következő napokban legalább két főből álló mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a magyar kórházakban.

Az iráni rakéták tényleg veszélyesek lehetnek Izraelre

Az iráni rakéták tényleg veszélyesek lehetnek Izraelre

Az Irán által Izrael ellen indított nagyszabású támadással kapcsolatosan az izraeli kommunikáció diadalittas volt, de ezzel a veszély nem múlt el.

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

© 2024 (v2.202102)