Igazi nemesnek érezheti magát ezekben a gyönyörű hazai kastélyokban

Sokan álmodozhattak már arról, hogy milyen lehet egy kastélyban élni, és igazi nemesnek érezni magukat. Magyarországon rengeteg ilyen gyönyörű épület található, néhányuk sajnos már rossz állapotban van, de akadnak köztük felújítottak is. Ezekben a gyönyörű kastélyokban megvan minden, amitől előkelőnek érezheti magát, azonban a nemesi életet sajnos nem egyszerű megfizetni.

Bócsi András földművesből lett gazdag magánvállalkozó 2006-ban bekövetkezett tragikus halála után eladóvá vált a Loire völgyi kastélyok mintájára épült 25 szobás modern, csömöri vadászkastély. A 32 hektáros földterülettel körülvett kastélyhoz tartozik egy gyümölcsös és szántó. Itt található egy hatalmas hangár, ami egy 14 személyes repülőgépnek adott otthont, míg a telek másik végében egy mesterséges, ásott halastó van. A négyszintes, 2800 négyzetméteres kastély 1997-98 között épült. A fő helyiségeken túl 21 fürdőszobás vendégszobát és egy lakosztályt tartalmaz, a pinceszinten pedig 2 garázs, kazánház, egy kör alakú medence, szauna és borozó is helyet kapott.

A gazdag történelmi múlttal rendelkező, romantikus stílusú Mikosd-kastély Mikos Ede báró építette 1857 és 1866 között. A Mikosszéplakon található épület 63 szobával rendelkezik, valamint egy pálmaház, egy kápolna és egy angolpark is tartozik hozzá. A parkot két méter magas téglakerítés veszi körbe, melyet két romantikus stílusú kapu tagol. Az egyik mellett erdészház, míg a másik mellett kertészház, kocsiszín és lóistálló is állt. 2008-ban elkészültek a tervek a kastélyszállóvá alakításáról. A 1,5 hektáros ingatlanhoz 4 hektár tó, erdészlak és egy diadalívszerű kapu is tartozik.

1910-ben épült, majd 2012-ben felújított acsai kastély egy 13,2 hektáros birtokon található. Az ingatlan a Versailles-i kastély hangulatát és pompáját idézi. A 3 133 négyzetméteres épületben 13 hálószoba, 2 fogadóterem és 7 fürdőszoba kapott helyet. A lakosztályokban egyedi márványkandallók kaptak helyet. Kül- és beltéri kamerarendszer került beszerelésre, valamin egy páncél- és fegyverszoba is kialakításra került. Az épület oldalszárnyában a kiszolgáló személyzet részére kialakított helységek (irodák) vannak, de található itt medence, kondicionáló terem, szauna, infraszauna, 8 személyes gőzkabin, jakuzzi, külső medence és kültéri jakuzzi is. A kastélyparkban többek közt barokk stílusú versenyló istálló, 2 alpesi stílusú faház és kisebb cottage, horgásztó, napelemfarm és helikopter fogadására alkalmas leszálló pálya is található.

A Lad községben található Hoyos Kastély 1905 és 1910 között épült Möller István, a Bécsi és a Budapesti Műszaki Egyetem tanárának tervei alapján. Az 1660 négyzetméteres épület egy közel 6 hektáros arborétum közepén fekszik. Két fő épületből áll, egy nagy-kastélyból és egy kis-kastélyól, melyek egy fedett átjáróval kapcsolódnak egymáshoz, és külön helyrajzi számon vannak nyilvántartva. Kiváló vadászterülete van. Az épületeket a Nemzeti Erőforrás Minisztérium rendelete műemlékké nyilvánította.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Meglepő hír érkezett az orosz hadseregről

Meglepő hír érkezett az orosz hadseregről

Ez történt kedden, az orosz–ukrán háború 587. napján.

Félelmetes számokat mutatott a TV2 - olyan történt vasárnap, amilyet régen láttak

Félelmetes számokat mutatott a TV2 - olyan történt vasárnap, amilyet régen láttak

A 39. hét nézettségi adataiban meglepetés nem született, azonban egy álomhatárt áttörtek.

Mai csatáját is elvesztette nemzeti devizánk

Mai csatáját is elvesztette nemzeti devizánk

A Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közti összecsapást az uniós pénzekről érkezett jó hírek sem tudták helyrehozni.

Fontos döntés született a Dunaferről Brüsszelben

Fontos döntés született a Dunaferről Brüsszelben

Az Európai Unió illetékesei áldásukat adták a Vasmű felvásárlására.

© 2023 (v2.202102)