Ilyenre fesd a hálószobát, ha pihentető alvásra vágysz!

A pihentető alváshoz többek közt a hálószobánk színe is hozzájárul. A különböző színekhez érzelmeket és jelentéseket tulajdonítunk, köztük pedig vannak, amik kifejezetten hatásosak ahhoz, hogy könnyen álomba merüljünk. Mai cikkünkben bemutatjuk, milyen színre a legjobb lefesteni a szobánk falait, hogy minél pihentetőbbek legyenek az éjszakáink, hiszen a jó alvásra mindig szükség van.

Kék

A kék nagyon népszerű választás a hálószobába, hiszen ennek is pihentető hatása van, emellett derűs, friss és könnyed szín. A kék nyugtató kémiai anyagok termelését indítja el a testünkben, ezáltal megnyugtatja a szívdobogást és mérsékli a légzési ritmust is. Emiatt igen jó az alváshoz, ráadásul az álmunkat is szabályozza. A többi felsorolt színhez hasonlóan ez is optikailag tágítja a teret, így a kisebb helyiségekben kiváló a használata. Ebben a 2 szobás, 47 négyzetméteres pécsi lakásban egyszerű fehérrel párosították.

Zöld

A fejlődést, békét és megértést szimbolizálja. Tökéletes választás hálószobánk falai számára, hiszen segít eloszlatni a stresszt és a hangulatváltozások helyreállítását is elősegíti. A zöld a természet színe, ezért rendkívül nyugtató hatású. Amellett, hogy pihentető, a szobánk is optikailag nagyobbnak tűnik tőle. A zöld egyik világosabb árnyalatát választották ebben a 2 szobás, 57 négyzetméteres szekszárdi lakótelepi lakásban is, ahol még egy kis díszítéssel is feldobták a szobát.

Lila

A lila a motiváció és a fellendülés színe. A meditációban és a kikapcsolódásban segít. A természetet hozza az otthonunkba, hiszen az orgonát és a levendulát eleveníti meg, ezért megnyugtat és segít a könnyebb elalvásban. Ezt a nyugalmat lelheti meg ebben a 6 szobás, 155 négyzetméteres váci lakásban is.

Bézs

A bézs árnyalatai szintén nyugtató hatással bírnak. Ezek a színek ellazítanak, békét és biztonságérzetet biztosítanak. Vizuálisan tágítja a teret, ezért ha hálószobánk kisméretű, akkor kiváló választásnak bizonyul, hiszen nagyobbnak tűnhet tőle. Nem csak megnyugtat, de a szemnek is csodás látványt nyújt, a bézs ugyanis eleganciát kölcsönöz otthonunknak. Így van ez ennél a csodálatos, 4 szobás, 225 négyzetméteres, győri családi háznál is, amely Révfalu és Kisbácsa határán épült.


© 2021 (v2.202102)