Három metró, rengeteg egyetem sétatávra

Jövő tavaszra készül el egy remek lokációjú ház, ahol a lakásvásárlást érdemes megfontolnia annak, akinek a gyermeke hamarosan egyetemre készül, hiszen az épülethez rendkívül közel van számos egyetem. Természetesen azok számára is érdekes lehet ez a lehetőség, akik befektetési céllal keresnek ingatlant, éppúgy mint azoknak, akiknek a gyermeke még kicsi, de már most szeretnének gondoskodni a jövőjéről. Ezekben a lakásokban ráadásul most még a burkolatokat is kiválaszthatja a leendő vevő.

A Baross utcában, közel a Corvin negyed hátsó traktusához már fel is épült a BRSS 106 nevű társasház. A teljes magasságát elért épületbe a napokban kerültek, illetve kerülnek be a nyílászárók, így ősszel még jobban felpöröghetnek majd a belső munkák. A lakások pedig jövő tavaszra el is készülhetnek.

Persze egy jó lakás mit sem ér remek helyszín nélkül. Itt lényegében a belvárosban vagyunk, a József körúttól pár percnyire, a neves Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumtól néhány háztömbnyire.

Így nem csoda, hogy 3 metróvonal és a 4-6-os villamos-család a körúton 10-15 perces sétával (vagy rollerrel még hamarabb) elérhető. Ezen túl rengeteg oktatási intézmény van a közelben, sok egyetemi kar, így mindjárt többféle hasznosítási lehetőség kínálkozik, méghozzá kitűnő négyzetméter árakon.

Azaz nem csak saját részre érdemes vásárolni, de kiadásra is. Vagy éppen úgy, hogy egy fiatalabb gyermeknek vesszük, és amíg egyetemre nem megy, kiadjuk piaci alapon. Így pedig nem csak a most befektetett pénzünk marad értéktartó egy új, minőségi, modern lakásban a város szívében; hanem olyan jelentős bevételre is szert teszünk, mellyel az esetleges hitel törlesztője is kinullázódhat az évek során.

Arról nem is szólva, hogy a járvány-hullámokat követően folyamatosan térnek vissza a külföldi felsőoktatási hallgatók, akik a környéket kifejezetten kedvelik, hiszen például közel a Semmelweis Egyetem és a menő Corvin Negyed is. Ez pedig azt jelenti, hogy a hozam itt az átlagosnál magasabb lehet. Érdemes megnézni a kiadó új, újszerű lakások bérleti díját a környéken.

Errefelé teljesen átalakul a város belső része. Itt a József körúttól mindössze két megállónyira számos új épület nő ki a földből, a régi házakat pedig folyamatosan újítják fel, és folyamatosan bővül az ország legnagyobb és legmodernebb térfigyelő kamerahálózata is; ennek megfelelően a ház közvetlen közelében is számos kamera vigyázza a lakók biztonságát. Ezen az alaposan átépülő környéken érdemes most beruházni, hiszen a város többi részéhez viszonyítva itt feltehetően nemcsak értékállóbb befektetést tudunk most tető alá hozni, de még értéknövekedésre is számíthatunk.

Aki a környéken nézelődik, annak érdemes még most letennie a voksát. A kitűnő ár-érték arány mellett hatalmas előny, hogy a vevő itt még kiválaszthatja a szükséges anyagokat a lakásba. Ez pedig, jól tudjuk, óriási előny, mert bár vadonatúj a lakás, mégis teljes mértékben az egyéni ízlésvilág szerint készülhet el, ami a vevő számára mégsem jelent plusz terhet, mint például egy használt lakás felújításánál. De itt még egy tisztasági festésre sem kell költenünk, mindent a beruházó csinál, pusztán a burkolatok, a szaniterek, a konyhabútor pontos típusát kell közölnünk…

Továbbá a ház magas színvonalú, modern hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszerrel, valamint igényes gépészettel lesz felszerelve. A lakások mellé pedig a pinceszinten elhelyezkedő garázshely és tároló is vásárolható. Ráadásképp egy új lakás főbb szerkezeti elemeire 10 év, az építőanyagokra 5 év, az új lakással megvásárolt gépészeti berendezésekre pedig 3 év garancia jár. Tehát sok évnyi nyugalom jár az otthonokhoz, ami nem csak pénzben mérető; hiszen a 40-60-vagy éppen 80-120 éves házak gépészeti és egyéb kockázatai, költségei is lesznek a következő években, nem is szólva arról, hogy egy régi ház lakói a felújításokról sem könnyen egyeznek meg.

A jól ismert kormányzati kedvezmények okán az új-áfa visszaigényelhető annak, aki CSOK kedvezménnyel vásárol, továbbá kiterjedt illeték-kedvezmény rendszer és szuper-kedvezményes hitelek is járnak a vásárlóknak.

A 2021. szeptember 24 -26. között megrendezésre kerülő Portfolio Lakás 2021 kiállításon személyesen is lehetőség nyílik találkozni a projekt értékesítőivel. Keresse őket a C9-es standon!

A cikk a BRSS 106 társasház értékesítőjének a megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)