Duna-parti panoráma Újbudán, alacsony rezsivel, elképesztően jó áron!

Különlegesség: nálunk először épül teljes üvegezéssel lakóépület – méghozzá Duna-parti panoráma is jár hozzá. Sőt, akár már kevesebb, mint 70 millió forintért, télen-nyáron 17-18 ezres rezsivel (közös költséggel együtt) 80 négyzetméter feletti, akár 3 gyermekes CSOK kedvezménnyel megvásárolható, vadonatúj, hipermodern, folyóra néző, erkélyes, emeleti otthonok épülnek. Mindez Újbudán, a Kopaszi-gát vonzásában, a XI. kerületi Duna parton? Ilyen nincsen. Vagy mégis akad? Mutatjuk friss tippünket.

A fővárosban olyannyira magasra szálltak a lakásárak 2015 óta, hogy Budán már nagyítóval kell keresni az egymillió alatti árakat már a jobb használt lakások esetén is, nemhogy az újaknál. Mi azonban alaposan körülnéztünk a piacon, és találtunk egy nagyon modern, két 14 emeletes és két 10 emeletes, most épülő házból álló, Duna-parti lakóegyüttest.

Ennek első üteme tehát most kezdett épülni, így a 2023 őszére elkészülő, első házban már 850-900 ezer forintos bevezető négyzetméteráron csíphetők el a lakások! Méghozzá igen egyedi lakások, mert Magyarországon ez a négy épülő háztömb lesz az első lakóépület, ami teljes üvegezést kap.

A beruházó tájékoztatása szerint egyre nő az érdeklődés, így érdemes sietni, mert a kitűnő árérték arányban kínált, magas-emeleti, közvetlenül a Dunára néző, igen alacsony rezsijű, prémium lakások iránt nagy az érdeklődés már most is, amikor a szerkezetépítés kezdődik.

Ez pedig azt jelenti, hogy egy idő után már csak a második ütemben, 2022 nyarától-őszétől épülő és 2024 őszére befejezni tervezett második ütemben lesz szabad lakás. Itt azonban már a megnövekedett építőanyag-árak hatása is jobban fog érvényesülni, így a mai, akciós árak most az első ütemre szólnak – így érdemes sietnie annak, aki a Kopaszi-gát vonzásában, az e parti parkkal kezdődő Újbudai, végig a Duna partján épülő új városnegyedhez tartozó környéken keres ingatlant.

Természetesen most egy fejlesztési területről van szó, ami a közeljövőben fog beépülni. E terület szomszédságában egy házgyár működik, de már annak a teleknek a gazdája is lakóparki fejlesztést indít rövidesen, így mire a lakások felépülnek, már ott is várhatóan új házak fognak épülni. Ezek ráadásul északra esnek a Kék Duna épülettömböknek, illetve lakásoknak, tehát a legkisebb mértékben jelentenek zavaró tényezőt.

Tehát, ami most esetleg hátránynak tűnhet, később előny lesz, mivel az értéke a lakásoknak a mostani árakhoz képest – a beruházó határozott véleménye szerint – meg fog ugrani.

Ráadásul nem csak az ár, hanem a következő évek, évtizedek fenntartási költségei szempontjából is az egyik legjobb ajánlat most ez a lakópark, hiszen – mint említettük – pimaszul alacsony a rezsi. A projekt megálmodója ugyanis egy igazi passzívház rajongó ingatlanszakértő.

Természetesen egy passzívnak minősített ház négyzetméterára akár 2-3 millió is könnyen lehetne itthon, ezért, számos olyan innovációt vet be a Kék Duna Rezidencia, amely viszonylag korrekt költségszint mellett a lehetséges legkisebb energiafelhasználású házat valósítja meg.

Éppen ezért egészen különleges, egyedi tervezésű, de természetesen a világ vezető gyártóitól rendelt hőszivattyús gépészetre épül a fűtés- és hűtésrendszer. A légkondicionáló berendezéseknél jól ismert nagy márkák közül választják a télen meleget, nyáron pedig hideget adó rendszereket, de úgy hogy ezek csövezése is egyedi lesz. A szokásos kettő helyett négy csővel működik, a sokkal jobb hatékonyság és szabályozhatóság érdekében, így a rendszer egy időben tud mindent igényt kiszolgálni, akár szobánként is variálható lesz a kívánt hőmérsékletet.

A szellőztetés is professzionális lesz, úgy van kitalálva, hogy az ablakok és a központi szellőzés is maradéktalanul kicserélje, frissen tartsa a levegőt, ugyanakkor mégis csak nagyon minimális, észrevehetetlen mennyiségű hőt sugározzon az „utcára” a ház a szellőzés során. Ez az „energiaház” tehát nem csak gazdaságos, hanem zöld, környezetbarát is lesz!

Az itthon, a beruházó által kifejlesztett technológia azért is egyedülálló, mert a hőmérsékletet szobánként lehet változtatni, úgy, hogy az új lakók hamar átlássák a rendszert, és ezzel elérhetőek legyenek azok a döbbenetes számok, amit a várató rezsi terén ígér a beruházó. E szerint egy 80 négyzetméter körüli lakás teljes téli-nyári rezsije, beleértve a közös helyiségek fűtését-hűtését is(!) havonta 20 ezer forint alatt marad, miközben a kisebb lakásoknál még alacsonyabb lesz!

A cikk Kék Duna Rezidencia lakótömb a beruházó támogatásával készült

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)