Duna-parti panoráma Újbudán, alacsony rezsivel, elképesztően jó áron!

Különlegesség: nálunk először épül teljes üvegezéssel lakóépület – méghozzá Duna-parti panoráma is jár hozzá. Sőt, akár már kevesebb, mint 70 millió forintért, télen-nyáron 17-18 ezres rezsivel (közös költséggel együtt) 80 négyzetméter feletti, akár 3 gyermekes CSOK kedvezménnyel megvásárolható, vadonatúj, hipermodern, folyóra néző, erkélyes, emeleti otthonok épülnek. Mindez Újbudán, a Kopaszi-gát vonzásában, a XI. kerületi Duna parton? Ilyen nincsen. Vagy mégis akad? Mutatjuk friss tippünket.

A fővárosban olyannyira magasra szálltak a lakásárak 2015 óta, hogy Budán már nagyítóval kell keresni az egymillió alatti árakat már a jobb használt lakások esetén is, nemhogy az újaknál. Mi azonban alaposan körülnéztünk a piacon, és találtunk egy nagyon modern, két 14 emeletes és két 10 emeletes, most épülő házból álló, Duna-parti lakóegyüttest.

Ennek első üteme tehát most kezdett épülni, így a 2023 őszére elkészülő, első házban már 850-900 ezer forintos bevezető négyzetméteráron csíphetők el a lakások! Méghozzá igen egyedi lakások, mert Magyarországon ez a négy épülő háztömb lesz az első lakóépület, ami teljes üvegezést kap.

A beruházó tájékoztatása szerint egyre nő az érdeklődés, így érdemes sietni, mert a kitűnő árérték arányban kínált, magas-emeleti, közvetlenül a Dunára néző, igen alacsony rezsijű, prémium lakások iránt nagy az érdeklődés már most is, amikor a szerkezetépítés kezdődik.

Ez pedig azt jelenti, hogy egy idő után már csak a második ütemben, 2022 nyarától-őszétől épülő és 2024 őszére befejezni tervezett második ütemben lesz szabad lakás. Itt azonban már a megnövekedett építőanyag-árak hatása is jobban fog érvényesülni, így a mai, akciós árak most az első ütemre szólnak – így érdemes sietnie annak, aki a Kopaszi-gát vonzásában, az e parti parkkal kezdődő Újbudai, végig a Duna partján épülő új városnegyedhez tartozó környéken keres ingatlant.

Természetesen most egy fejlesztési területről van szó, ami a közeljövőben fog beépülni. E terület szomszédságában egy házgyár működik, de már annak a teleknek a gazdája is lakóparki fejlesztést indít rövidesen, így mire a lakások felépülnek, már ott is várhatóan új házak fognak épülni. Ezek ráadásul északra esnek a Kék Duna épülettömböknek, illetve lakásoknak, tehát a legkisebb mértékben jelentenek zavaró tényezőt.

Tehát, ami most esetleg hátránynak tűnhet, később előny lesz, mivel az értéke a lakásoknak a mostani árakhoz képest – a beruházó határozott véleménye szerint – meg fog ugrani.

Ráadásul nem csak az ár, hanem a következő évek, évtizedek fenntartási költségei szempontjából is az egyik legjobb ajánlat most ez a lakópark, hiszen – mint említettük – pimaszul alacsony a rezsi. A projekt megálmodója ugyanis egy igazi passzívház rajongó ingatlanszakértő.

Természetesen egy passzívnak minősített ház négyzetméterára akár 2-3 millió is könnyen lehetne itthon, ezért, számos olyan innovációt vet be a Kék Duna Rezidencia, amely viszonylag korrekt költségszint mellett a lehetséges legkisebb energiafelhasználású házat valósítja meg.

Éppen ezért egészen különleges, egyedi tervezésű, de természetesen a világ vezető gyártóitól rendelt hőszivattyús gépészetre épül a fűtés- és hűtésrendszer. A légkondicionáló berendezéseknél jól ismert nagy márkák közül választják a télen meleget, nyáron pedig hideget adó rendszereket, de úgy hogy ezek csövezése is egyedi lesz. A szokásos kettő helyett négy csővel működik, a sokkal jobb hatékonyság és szabályozhatóság érdekében, így a rendszer egy időben tud mindent igényt kiszolgálni, akár szobánként is variálható lesz a kívánt hőmérsékletet.

A szellőztetés is professzionális lesz, úgy van kitalálva, hogy az ablakok és a központi szellőzés is maradéktalanul kicserélje, frissen tartsa a levegőt, ugyanakkor mégis csak nagyon minimális, észrevehetetlen mennyiségű hőt sugározzon az „utcára” a ház a szellőzés során. Ez az „energiaház” tehát nem csak gazdaságos, hanem zöld, környezetbarát is lesz!

Az itthon, a beruházó által kifejlesztett technológia azért is egyedülálló, mert a hőmérsékletet szobánként lehet változtatni, úgy, hogy az új lakók hamar átlássák a rendszert, és ezzel elérhetőek legyenek azok a döbbenetes számok, amit a várató rezsi terén ígér a beruházó. E szerint egy 80 négyzetméter körüli lakás teljes téli-nyári rezsije, beleértve a közös helyiségek fűtését-hűtését is(!) havonta 20 ezer forint alatt marad, miközben a kisebb lakásoknál még alacsonyabb lesz!

A cikk Kék Duna Rezidencia lakótömb a beruházó támogatásával készült

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)