Hatalmas terasz a Duna fölött? Nincs még egy ilyen ingatlan az országban!

Közvetlen Duna-parti ingatlan nagyon kevés van az országban, és azok nagy részét sem lehet megvásárolni, hiszen aki egyszer hozzájutott egy ilyen telekhez, nem szívesen válik meg tőle. A mégis eladásra hirdetett folyóparti ingatlanok közt pedig nem igazán akad nagyobb telek, ha úgy tetszik birtok, vagy ha mégis, akkor arra nem adnak engedélyt egy nagyobb épület megépítésére. Mai cikkünkben egy mesés, vízparti, hatalmas telken mutatunk egy tágas ingatlant, egy felújított vízimalmot, ami akár rendezvényhelyszínnek is kitűnő, de ezen kívül még számos hasznosítási lehetőséggel rendelkezik.

A különleges ingatlan Dunaalmáson, a Neszmélyi borvidék területén, Budapesttől mindössze egy órányi autóútra helyezkedik el. A legalább 400 éves öregmalom, sokáig nagyon rossz állapotban volt, de jelenlegi tulajdonosa, akit gyermekkori emlékek fűztek az épülethez, nem hagyta, hogy teljesen tönkre menjen, megvásárolta, és hosszú évek munkájával felújította a műemlék épületet. A felújítást természetesen nem egyedül csinálta, malomszakértő és tervező segítségét is igénybe vette, hogy a malom mára újra 18. századi pompájában ragyogjon.

Bár a malom épülete kívülről a múltat idézi, belső tereiben egy modern vendégház kapott helyet, melyben öt, saját fürdőszobával rendelkező szoba, egy étterem a hozzá tartozó konyhával és egy borozó található, ahonnan egy hangulatos, lugasos teraszra léphetünk ki. Az épület hasznos alapterülete ráadásul még bővíthető, a 120 nm-es tetőtér beépítésével, ami rendkívül világos, így alkotótáboroknak is helyet adhat.

A telken ezen kívül még található egy Molnár ház, amely felújítása során egészen különleges kialakítást kapott, formája egy hatalmas hajóra emlékeztet. A közvetlenül a Duna mellett elhelyezkedő épület hatalmas üvegfelületeket kapott, így belső tereiben úgy érezhetjük, mintha egy luxus hajón lennénk a Dunán, ehhez az épülethez egy hatalmas, 184 nm-es, Duna fölé nyúló terasz is kapcsolódik.

A Molnár házban egy nappali, két hálószoba, egy dolgozószoba, étkező, konyha és fürdőszoba is helyet kapott, így tökéletes otthont biztosíthat a tulajdonosnak és családjának, de akár ez a rész is kiadható, akárcsak a malom épületben lévő vendégszobák.

A birtokon található továbbá egy melléképület is, melyben garázsok és egy kis személyzeti lakrész kapott helyet. De itt érdemes megemlítenünk a telek további különleges adottságait is, hiszen az, hogy a Duna-parton helyezkedik el, még nem minden. Az egykori malom épületét ugyanis nem a Duna, hanem az Által-ér hajtotta, tehát egy kis patak és még egy vízililiomokkal pompázó tó is található a birtokon, ahol egykor még Mária Terézia is szívesen sétálgatott. Ráadásul a telek hajóval is megközelíthető, hiszen nincs messze a dunaalmási kikötő, de saját kikötő létesítésére is lehetőség van.

Kinek ajánljuk ezt az egyedülálló, mesés birtokot? Annak, aki a víz és a régi malmok szerelmese. Annak, aki befektetési lehetőséget és mellette akár saját otthont is keres egy különleges vízparti épületkomplexumban, ami számtalan rendezvény számára ideális helyszínt nyújt. Képzelje el hányan szeretnének romantikus esküvőt a hatalmas Duna fölé nyúló teraszon, vagy mennyire remek lenne ez a helyszín céges rendezvényeknek, alkotótáboroknak, vagy akár természetközeli elvonulásra életmódtábornak, és természetesen bármilyen családi eseménynek is.

A környék pedig számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál, közepes vízállásnál akár a teraszon is lehet horgászni, de kerékpározásra, lovaglásra, borkóstolásra és hajókázásra is lehetőség van a községben.

Befektetési lehetőséget keres? Jöjjön el nézze meg ezt a különleges mediterrán luxusbirtokot, hiszen ekkora telken, ekkora épületet biztos, hogy nem talál még egyet Budapest környékén, a Duna partján.

Az ingatlanról videó is készült, amelyet itt tekinthet meg:


A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


© 2021 (v2.202102)