Nyugat felé nyitna? Nézze meg ezt az ikonikus házat Sopronban!

Az ország nyugati határa mentén vállalkozást indítani, mindig jó befektetés, hiszen az Ausztria melletti települések gazdasági életében fokozottan érződik nyugati szomszédunk hatása. Az osztrákok ráadásul előszeretettel vesznek igénybe néhány (elsősorban egészségügyi, pl.: fogászati) szolgáltatást Magyarországon, hiszen nálunk lényegesen kedvezőbb áron juthatnak hozzá. Mai cikkünkben egy olyan ikonikus soproni ingatlant mutatunk be, mely nemcsak történelmi szempontból érdekes, de például magánklinikának vagy számtalan egyéb vállalkozás számára is ideális.

Sopron, a hűség városa, műemlékekben a második leggazdagabb települése hazánknak, számtalan gyönyörű épülettel büszkélkedhet. A soproniak számára bizonyára mind ismerős, az a rokokó homlokzatú lakóház, mely a város központjában, a Petőfi téren helyezkedik el, és amely hosszú ideig a Magyar Nemzeti Bank soproni fiókjának adott otthont.

A városnak ez a meghatározó épülete azonban sokkal korábban épült, első telekkönyvi említése 1734-ből származik, amikor is a Seiler-család tulajdonában állt. Az épület eredetileg egyébként a Legényegylet háza volt, a 18. század közepétől a Festetich családé volt, később a Vághy család tulajdonába került. Mai formáját 1906-ban érte el, utcai homlokzata néhány éve került felújításra.

Az ingatlan 1350 nm-en, összesen négy hasznosítható szinttel rendelkezik, földszinti és emeleti részén kívül egy beépíthető tetőtér és egy pince kapcsolódik hozzá, amely raktárhelyiségek kialakítására kiválóan alkalmas.

Falai között több bank is működött, ezért kiváló lehet erre a célra, vagy akár cégközpontnak, sőt a patinás épület akár egy luxusszállodának is helyet adhat. Illetve ahogy már korábban említettük magánklinikának, fogászati klinikának is tökéletes lehet, ez utóbbira látványterv és megvalósíthatósági tanulmány is készült.

A felsorolt hasznosítási lehetőségeknek már csak azért is megfelel az ingatlan, mert kiváló helyen található, ablakai a Petőfi Színházra és az előtte elterülő térre néznek. Központi elhelyezkedése ellenére azonban a parkolás nem jelenthet gondot, ugyanis saját udvarral is rendelkezik, ami egyszerre 20 autó parkolását is lehetővé teszi, ezen kívül egy mélygarázs is található az épület közvetlen szomszédságában.

Ha tehát Sopronban keres frekventált elhelyezkedésű, reprezentatív épületet vállalkozásnak, ahol külföldi ügyfélkörre is számít. Ennél jobb lehetőséget nem is találhat.

A cikk megjelenését az ingatlan hirdetője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)