Ne félj színeket használni: ilyen szépek lehetnek a színes konyhabútorok

Mostanában a legtöbben a fehér, a fekete és a klasszikus fa színeket választják ha a konyhájukról van szó. A  konyhabútorok azonban bármilyen színben pompázhatnak, az elképzelésednek megfelelőt könnyen találhatsz. Ha unod a klasszikus színeket vagy csak szeretnéd feldobni a helyet, ahol a finom ebédek készülnek, akkor mai cikkünk neked szól.

A bézs árnyalatai nyugtató hatással rendelkeznek és ellazítanak. Amellett, hogy csodaszép látványt nyújt ez a szín, rendkívüli eleganciát is kölcsönöz a konyháknak. Így kifinomult környezetben főzhetünk nap mint nap, és egy ilyen mesés konyhában biztos hamarabb megjön a kedvünk ebédet készíteni. Nem utolsó szempont ezen szín kiválasztásakor, hogy a bézs vizuálisan tágítja a teret, ezért akkor is kitűnő választás, ha kicsi konyhánk van. Ilyen szép konyhabútort választottak ennek az I. kerületi, 120 négyzetméteres, 4 szobás lakásnak a jelenlegi tulajdonosai is.

A piros konyhabútort nem mindenki szereti, hiszen egy nem teljesen megszokott szín ebben a helyiségben. A megfelelő árnyalat kiválasztásával azonban nagyon elegáns külsőt adhatunk a konyhának. Illetve akár egy megszokottabb színnél is variálhatjuk. Így tettek ennél a 340 négyzetméteres, 4 szobás jakabszállási családi háznál is. A fehér kiválóan egyensúlyozza a sötétebb pirosat, a barna pult pedig harmóniát teremt köztük.

A kék egy igazán friss, derűs és könnyed szín, amelynek különböző árnyalatai közül választhatunk új konyhabútorunk megvásárlásakor. Míg a sötét kék egy erősebb megjelenést kölcsönöz, addig egy világos kék sokkal nyugodtabb és kellemes hangulatot teremt a konyhánkban. Ha kicsi ez a helyiség otthonunkban, akkor ezt a színt is választhatjuk, ugyanis optikailag tágítja a teret. A kék és a fa keveréket választották ennél a XIII. kerületi, 74 négyzetméteres, 2+1 szobás lakásnál.

A szürke konyhabútor időtlen darabnak számít, igazán klasszikus, azonban mostanában kevésbé használják a fekete, a fehér és a természetes fa anyagok mellett. Ha megfelelő bútorokkal, gépekkel és tárgyakkal egészítjük ki a konyhát, akkor nagyon szép főzőhelységet kaphatunk, ami a szürke szín ellenére egyáltalán nem lesz unalmas. Jó választás kicsi és nagy konyhába egyaránt, akár csak ha egy falat tudunk áldozni neki, ahogy ez ennél a VIII. kerületi, 1+1 szobás lakásnál is látható.

mfor.hu


© 2021 (v2.202102)