Ma már nem lehet kompromisszumot kötni, ha energiahatékonyságról van szó!

Ha lakást szeretnénk venni, sok szempontot figyelembe veszünk. Az első természetesen a lokáció, de fontos az ingatlan mérete, elosztása is. És ha nem akarunk felújítással bajlódni, akkor nemcsak a lakás állapota az, amire kiemelten figyelnünk kell, de az energiahatékonyság kérdésében sem szabad kompromisszumot kötni!

Igaz ez akkor is, ha új építésű lakást veszünk, hiszen a legtöbb lakópark csak azokat a minimum energetikai követelményeket teljesíti, amit a törvény előír. Szerencsére azért egyre több kivétel akad, köztük a XIII. kerületben épülő Westfalia is.

A XIII. kerületi Lőportárdűlő az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő környéke, ahol sok új ház épül, ám a Westfalia hozzájuk képest lényegesen magasabb műszaki tartalommal valósul meg, mind a szigetelés, mind a nyílászárók, mind a fűtésrendszer minőségének tekintetében.

Külső falai például 20 cm vastag, elemi szálas kőzetgyapot hőszigetelést kapnak, ami a jelenleg érvényes követelményeket messze meghaladja, de a fejlesztő kiemelt figyelmet fordított a válaszfalak minőségére is, ugyanis a lakások között fokozott hanggátlású és kiváló hőszigetelő képességű, 30 cm vastag SILKA mészhomok blokkok kerültek beépítésre. Az aljzatok pedig 6-7 cm vastagságú, lépésálló hőszigetelést kaptak.

A hőszigetelés minőségét tovább növelik a kiváló minőségű, Schüco „Living” külső nyílászárók, mind az utcai, mind a belső homlokzaton. A nyílászárók ötcellás műanyag profillal és háromrétegű üvegezéssel rendelkeznek a rétegek közt nemesgáz töltéssel. Az utcai homlokzaton 3+3 réteg ragasztott üveggel a belső oldalon a fokozott hangszigetelés miatt. Mindegyik nyílászáró minimum 1,15 W/m2K hőátbocsátási tényezővel rendelkezik. A nyílászárók élettartam-garanciás zárakkal, vasalatokkal, tömítésekkel, Aereco átszellőző betétekkel, EPDM párazárással, RAL szabvány szerint, fém fogadóvázzal kerülnek beszerelésre és a fokozott mechanikai követelményeknek is ellenálló, időjárásálló felületképzést kapnak. A nyílászárókhoz ezen kívül most gyári elektromos, hőszigetelt, alumínium redőnyök is járnak, melyeket a vételár tartalmaz.

A bejárati ajtók Hörmann Thermo 46 acélerősítésű, többcellás műanyag profilrendszerrel rendelkező ajtók a teljes szerkezetre vonatkozóan minimum 1,45 W/m2K hőátbocsátási tényezővel, EPDM párazárással, leemelésgátolt vasalatokkal, ötpontos biztonsági zárral, MABISZ minősítéssel, szintén RAL szabvány szerint kerülnek beépítésre.

Az energiahatékonysághoz a kiváló hőszigetelésen kívül a korszerű fűtésrendszer is fontos. A Westfaliaban a kellemes hőmérsékletről és a használati melegvíz előállításáról A+ osztályú, házközponti, inverteres, levegő-folyadék rendszerű hőszivattyú gondoskodik mennyezetbe épített hűtő-fűtő rendszeren keresztül, mely a hidegburkolatú helyiségekben padlófűtéssel is kiegészül, így nyáron nincs zajosan működő klíma, nincs légvonat, ami felkavarja a port, mégis kellemesen hűvös a hőmérséklet.

Az épület saját hőközponttal fog rendelkezni, mely 2 db, tetőre épített, egymástól függetlenül is működtethető egységgel rendelkezik, melyek a közüzemi szolgáltatóktól sem függenek. A ház tehát hőenergia szempontjából teljesen önellátó, magas megújuló energiahányaddal.

A lakásokban minden helyiség hőmérséklete egyedileg is szabályozható lesz. A lakásonként elfogyasztott hőenergiát (nyáron a hűtésre fordított energiát) pedig a rendszerekbe épített távadó hőmennyiség-érzékelők mérik, az adatokat egy központi jelösszegzőbe küldik, így minden lakás tulajdonosa pontosan annyit (és csak annyit!) fizet az energiáért, amennyit ténylegesen elfogyasztott.

A Westfalia kis lakásszámú, 62 lakásos, családias társasház, ahol egy parkosított belső kert is biztosítja a kikapcsolódási lehetőséget, de a lakásokhoz természetesen erkély vagy terasz is kapcsolódik. A változatos méretű és elosztású lakások között mindenki megtalálhatja az igényének megfelelőt, a családokat pedig olyan lakásokkal várják, melyekre az is felvehetőek. Természetesen az energiahatékonyságnak köszönhetően a lakások az új is megvásárolhatóak.

A lakások 2022 tavaszán kerülnek átadásra, a helyszín bejárható, így személyesen győződhetünk meg a kiváló minőségről, amit a közel harminc éves gyakorlattal működő kivitelező, a Schilling és Társai Kft. is garantál.

A cikk megjelenését a Westfalia fejlesztője támogatta.

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

© 2024 (v2.202102)